Borča

Bo nizozemsko vlado prvič vodila ženska, nekdanja prosilka za azil?

SiolNET 21.11.2023
Na Nizozemskem bodo v sredo potekale predčasne parlamentarne volitve, ki bodo, kot kaže, spremenile politično krajino v državi. Po rekordnih 13 letih vladanja Marka Rutteja bi lahko nizozemsko vlado prvič vodila ženska ali pred nekaj meseci… »

Je ukrajinskemu ostrostrelcu res uspel najdaljši uboj na svetu?

Necenzurirano 21.11.2023
Že tako poveličevane ukrajinske ostrostrelske enote bodo s tem "rekordom" pridobile še na večji popularnosti med domačo javnostjo. Ukrajinske specialne enote trdijo, da je enemu izmed njihovih pripadnikov uspel uboj ruskega borca z ostrostrelko iz… »

V zdravstvu deluje velika koalicija strank SD in SDS

Necenzurirano 20.11.2023
Kirurg Erik Brecelj je predsednik vladnega strateškega sveta za zdravstvo. V televizijskem intervjuju za portal necenzurirano.si je spregovoril o vzrokih za razpad zdravstva in nekaj ostrih puščic usmeril proti stranki SD. Novinar portala… »

Putinov kritik Girkin si želi na volitvah izzvati predsednika

RTV Slovenija 19.11.2023
Provojni ruski bloger Igor Girkin, ki je ostro kritiziral vojaško strategijo Moskve v Ukrajini, je dejal, da si želi izzvati Vladimirja Putina na predsedniških volitvah marca. 52-letni Girkin je vodil proruske borce v vzhodni Ukrajini leta 2014 po… »

Pred nakbo je bila šoa

Delo 19.11.2023
Da Palestina ni samostojna država in so morali Palestinci pred 75 leti bežati z domov, ni odgovoren samo Izrael. Kar se dogaja v palestinski enklavi Gaza po napadu teroristov Hamasa na Izrael 7. oktobra, vsekakor ni presenečenje. Verjetno so vodje… »

Zgodbe nedonošenčkov: na začetku šok in solze, nato dolg boj, danes "na srečo le še zanimivost"

RTV Slovenija 17.11.2023
Njihove zgodbe so različne, tako kot so različni njihovi otroci. Tem pa je skupno, da so se morali že ob začetku življenja boriti: za vsak dih, za vsak gram, za vsak dan. Kako mame po več letih gledajo na svojo preizkušnjo? In kako njihovi mali… »

Potrjen dvoboj Furyja in Usika, provokacije Angleža naletele na gluha ušesa

SiolNET 16.11.2023
Veliki boksarski dvoboj, spopad dveh svetovnih prvakov težke kategorije Tysona Furyja in Oleksandra Usika, bo 17. februarja prihodnje leto v Riadu v Savdski Arabiji. Borca sta se v Londonu že srečala, Fury je v svojem slogu Ukrajinca poskušal… »

Hamasov štab v bolnišnici? 10 pušk, WD-40, datlji in koran

Necenzurirano 16.11.2023
Izraelska vojska je trdila, da se v ali pod bolnišnico Al Šifa v Gazi skriva Hamasov štab ali vsaj njegovi borci (teroristi) in velika skladišča orožja. Zato so jo tudi obstreljevali in nato izvedli vdor v bolnišnico. "V bolnišnici smo našli… »

Napet dan v ameriškem kongresu: cel kup prepirov, eden bi kmalu prerasel v pretep

RTV Slovenija 15.11.2023
V torek je bilo dogajanje v ameriškem kongresu precej burno – zgodilo se je namreč več incidentov, v katere so bili vpleteni različni politiki. V enem primeru ni manjkalo veliko, pa bi se celo razvil pretep. Predsednik sindikata avtoprevoznikov… »

Krka izgubila tudi proti Ciboni, Cedevita Olimpija našla recept za prvo zmago v gosteh

SiolNET 11.11.2023
Košarkarji Cedevite Olimpije so v ligi ABA prišli še do tretje zaporedne zmage. Zmaji, ki jih je po zdravstvenih težavah znova vodil Simone Pianigiani, so v Železniku s 96:84 ugnali FMP in se podpisali pod peto regionalno zmago v sezoni, skupno pa… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem