Borča

NOVI NAPADI NA SIRIJO: "Izraelska agresija v bližini prestolnice"

Regional 02.12.2023
Izraelska vojska je ponoči napadla več ciljev v bližini sirske prestolnice Damask, pri čemer naj bi bila ubita dva borca, povezana z libanonsko oboroženo skupino Hezbolah, je sporočila nevladna organizacija s sedežem v Angliji, Sirski observatorij… »

Novi ruski napad na pravice LGBT+

Delo 30.11.2023
Odločitev po ocenah aktivistov omogoča samovoljno preganjanje spolnih manjšin. Rusko vrhovno sodišče je pritrdilo predlogu pravosodnega ministrstva in za skrajno razglasilo »mednarodno gibanje LGBT+« ter prepovedalo njegovo delovanje. Odredba je… »

Kdo so najvplivnejši Evropejci?

Mladina 29.11.2023
Lestvica bruseljskega medija Politico. Najverjetnejši novi poljski premier Donald Tusk bo najvplivnejša evropska osebnost v letu 2024, je v svojem letnem izboru v torek odločil bruseljski spletni portal Politico. Na seznamu visoko kotirajo še… »

Svetovni prvakinji Tyri Barada še bron, Slovencem skupaj ducat kolajn

Delo 28.11.2023
Na svetovnem prvenstvu na Portugalskem so bili naši kikboksarji in kikboksarke izjemno uspešni. V Albufeiri na jugu Portugalske so pod streho spravili svetovno prvenstvo v kikboksu združenja WAKO, na katerem so zelo vidne vloge igrali tudi slovenski… »

[Video] Musk utišal kritike, ki ga obtožujejo antisemitizma

Nova 24TV 28.11.2023
Elon Musk si je na lastne oči ogledal grozote, ki so jih povzročili borci teroristične organizacije Hamas. Na desni izraelski premier Banjamin Netanjahu. (Vir: X) Dominantni mediji so prikladno izpustili novico o obisku Elona Muska v Izraelu. Večino… »

Izrael seznanil Hamas, da je odprt za podaljšanje premirja v Gazi

Dnevnik 27.11.2023
Izraelske oblasti so danes skrajno palestinsko gibanje Hamas seznanile, da so odprte za podaljšanje štiridnevnega premirja na območju Gaze, ki naj bi se iztekel v torek. Po poročanju nekaterih lokalnih medijev pa sta Izrael in Hamas nezadovoljna s… »

Pred 105 leti je narodni heroj Maister Slovencem priboril Maribor, Spodnjo Štajersko in dele Koroške

Nova 24TV 23.11.2023
Foto: MORS Mineva 105 let, odkar je general Rudolf Maister s svojimi borci v samostojni vojaški akciji razorožil nemško vojsko, prevzel vojaško oblast in utrdil slovensko politično oblast v Mariboru. S tem je omogočil, da so Maribor, Spodnja… »

Bo nizozemsko vlado prvič vodila ženska, nekdanja prosilka za azil?

SiolNET 21.11.2023
Na Nizozemskem bodo v sredo potekale predčasne parlamentarne volitve, ki bodo, kot kaže, spremenile politično krajino v državi. Po rekordnih 13 letih vladanja Marka Rutteja bi lahko nizozemsko vlado prvič vodila ženska ali pred nekaj meseci… »

Je ukrajinskemu ostrostrelcu res uspel najdaljši uboj na svetu?

Necenzurirano 21.11.2023
Že tako poveličevane ukrajinske ostrostrelske enote bodo s tem "rekordom" pridobile še na večji popularnosti med domačo javnostjo. Ukrajinske specialne enote trdijo, da je enemu izmed njihovih pripadnikov uspel uboj ruskega borca z ostrostrelko iz… »

V zdravstvu deluje velika koalicija strank SD in SDS

Necenzurirano 20.11.2023
Kirurg Erik Brecelj je predsednik vladnega strateškega sveta za zdravstvo. V televizijskem intervjuju za portal necenzurirano.si je spregovoril o vzrokih za razpad zdravstva in nekaj ostrih puščic usmeril proti stranki SD. Novinar portala… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem