Borča

Takšna navodila so glede talcev dobili borci Hamasa

Zurnal24 09.10.2023
Hamas zagotavlja, da bodo poskrbeli za zajete izraelske talce. Palestinsko islamistično gibanje Hamas med sovražnostmi ni pripravljeno na pogajanja o izmenjavi zapornikov z Izraelom, je danes sporočil predstavnik gibanja Hosam Badran. Kot je dejal, je… »

"Daleč najhujši dan v naši zgodovini!"

Zurnal24 09.10.2023
Približno 48 ur po napadu palestinskega gibanja Hamas na Izrael se nadaljujejo spopadi in obstreljevanje na območju. Izraelska vojska je ponoči na območju Gaze po lastnih navedbah zadela več sto tarč, povezanih s Hamasom in Islamskim džihadom… »

Rejv, ki je opeval "svobodno ljubezen in duha", postal ena prvih tarč Hamasa

RTV Slovenija 08.10.2023
Na tisoče mladih se je zbralo na zahodu Izraela, nedaleč od meje z Gazo, na festivalu trancea. Dogodek, ki so ga oglaševali kot prvi tovrstni v Izraelu, se je začel v petek, v soboto zjutraj je množica še plesala, ko so na prizorišče vdrli borci… »

Izrael: "Napadalci so še v državi." ZDA bodo vojaške ladje in letala pomaknile bližje Izraelu.

RTV Slovenija 08.10.2023
Izraelski varnostni svet je uradno razglasil vojno stanje, kar omogoča "daljnosežne vojaške korake" po napadih palestinskega gibanja Hamas. Skupno je na obeh straneh že več kot tisoč žrtev, iz sveta pa prihajajo izrazi podpore Izraelu. Palestinsko… »

Bruno Mars odpovedal načrtovani koncert v Tel Avivu

RTV Slovenija 08.10.2023
Bruno Mars je bil primoran odpovedati koncert v Tel Avivu po tem, ko je skrajna palestinska organizacija Hamas izvedla presenetljiv napad na Izrael. Organizator je sporočil, da bodo kupnine za vstopnice oboževalcem v celoti vrnili. Mars, ki je v sredo… »

Potrjena avtentičnost posnetka: V Gazi ugrabili in pljuvali negibno Nemko

Zurnal24 08.10.2023
V Gazi so ugrabili Nemko, jo nepremično vozili naokoli na poltovornjaku. Nekateri so jo pljuvali. CNN je potrdil pristnost videoprispevka. CNN je potrdil pristnost videoposnetka, ki prikazuje borce iz Gaze, ki paradirajo z ugrabljeno žensko. To je Shani… »

Palestinci za talce vzeli tako vojake kot civiliste, Gaza tarča povračilnih napadov

Zurnal24 07.10.2023
Po današnji nepričakovani obsežni operaciji palestinske oborožene skupine Hamas v Izraelu je sledil pričakovan in silovit odgovor. Izraelska vojska tako že ves dan izvaja napade na enklavo Gaza, hkrati pa se spopada s palestinskimi borci na… »

Palestinci zajeli izraelskega generela

Necenzurirano 07.10.2023
V presenetljivem napadu in vdoru Hamasa na območja, ki jih nadzira Izrael, so Hamasovi borci zajeli tudi večje število talcev oziroma vojnih ujetnikov. Vodstvo Hamasa je sporočilo, da so med drugimi zajeli tudi več visokih predstavnikov izraelske… »

Satan ušel na skuterju

Dnevnik 06.10.2023
Tomaž Simonič, ki ga prijatelji kličejo Satan, je v četrtek zjutraj zbežal pravosodnemu policistu, ko ga je ta iz zapora na Dobu odpeljal na zdravniški pregled v Ljubljano. Skoraj filmski pobeg je v četrtek dopoldne uspel 37-letnemu zaporniku satan… »

Izpred UKC Ljubljana pobegnil zapornik z vzdevkom Satan

SiolNET 06.10.2023
Izpred UKC Ljubljana je v četrtek dopoldne pobegnil zapornik Tomaž Simonič, znan pod vzdevkom Satan, poroča N1. Izdana je bila tiralica, obsojenec je še vedno na begu. "Oseba je po naših podatkih, glede na to, da prestaja zaporno kazen, potencialno… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem