Frankfurt

#intervju Hasan Nuhanović: Mrtvi ne pripovedujejo svojih zgodb

Dnevnik 21.10.2023
Hasan nuhanović je v melbournu doktoriral iz vojnih zločinov. Medtem ko so v Gazi bežali pred izraelskim bombardiranjem, v Frankfurtu pa je Slavoj Žižek pometel s cenzorskimi ambicijami vodstva Frankfurtskega knjižnega sejma, je v Sarajevu… »

V obrambo Slavoja Žižka

Delo 21.10.2023
Žižek je skiciral razloge, zakaj se Palestina ne more preobraziti v postidentitetno merkantilistično družbo po nemškem okusu, temveč ostaja ujeta v nasilju. V kolumni preberite: Govor Slavoja Žižka na odprtju knjižnega sejma v Frankfurtu (ki je… »

Lahko je živeti v vili v Murglah in govoriti o bratstvu

Delo 21.10.2023
Po odmevnem odprtju Frankfurtskega knjižnega sejma je Slavoj Žižek strnil vtise ter se dotaknil svetovnih kriznih žarišč. V nadaljevanju preberite: Slovensko gostovanje v Frankfurtu je vzbudilo še dodatno pozornost globalne javnosti, ko je svetovno… »

Žižkov čebelji napad na Janšo

Dnevnik 21.10.2023
Tudi v uredništvu N. N. smo seveda pozorno spremljali Žižkov skrb vzbujajoč nastop na Frankfurtskem knjižnem sejmu. Ampak mi smo zavedni Slovenci in se ne oziramo toliko na izjave o Bližnjem vzhodu. Bolj nas skrbi Žižkovo stališče do naše… »

Nismo imeli kraljev, imeli smo pesnike

Delo 20.10.2023
Antologija slovenske poezije 20. in 21 stoletja je ena ključnih pridobitev slovenskega gostovanja v Frankfurtu. Gostitelji so že pred začetkom sejma z navdušenjem ugotavljali, da smo Slovenci narod s posebnim odnosom do poezije, ki je močno… »

Doseči tisto, kar se je zdelo nemogoče

Delo 20.10.2023
Knjižni sejem prinaša ščepec čarobnosti, le oluščiti ga moraš kapitalističnega ovoja, pa prideš do nežne, mehke sredice, poudarja Agata Tomažič. V Frankfurtu lahko te dni srečaš več Slovencev kot v Ljubljani, pravi Goran Vojnović. In res… »

Rushdie: Na nasilje sem odgovoril z umetnostjo

Delo 20.10.2023
Britanski pisatelj indijskega rodu si je za šele tretji javni nastop po lanskem napadu nanj izbral Frankfurtski knjižni sejem. Ko pride Kašmirec iz Bombaja v Frankfurt, je zmeraj napeto: današnji obisk Salmana Rushdieja, ki je v Nemčijo prišel po… »

Foto: Jure Godler v čutnem objemu poljubil to znano lepotico

Zurnal24 20.10.2023
Napisal ji je zelo ljubeznivo posvetilo ... V dneh, ko Slovenija opozarja na svojo bogato literarno ponudbo v Frankfurtu, je Jure Godler, ki je v zadnjih letih pri nas odlično zapolnil pozabljeno nišo napetih satiričnih vohunskih zgodb, na knjižne… »

Po Žižku v Frankfurtu odmevali tudi Laibach

SiolNET 20.10.2023
V sklopu predstavitve Slovenije kot častne gostje na 75. frankfurtskem knjižnem sejmu je bil v Jahrhunderthalle koncert slovenske skupine Laibach, ki je predstavila izvirno simfonično delo Alamut. Glasbeni spektakel je bil eden večjih slovenskih… »

Prostor tudi za klasike

Dnevnik 20.10.2023
Slovenske založbe so se Frankfurtski knjižni sejem temeljito pripravile, kajti letošnje častno gostovanje ponuja edinstveno priložnost za utrditev zavesti o zanimivosti naše literarne produkcije. Na frankfurtskem knjižnem sejmu je že od prvega dne… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem