Frankfurt

Seznam avtorjev v Frankfurtu se daljša: med zvezdniškimi gosti izpostavljen Slavoj Žižek

RTV Slovenija 17.08.2023
Seznam avtorjev in znanih osebnosti, ki bodo jeseni na Frankfurtskem knjižnem sejmu, se daljša. Program častnega gostovanja Slovenije za zdaj ostaja nespremenjen in ga po nedavnih poplavah v Sloveniji ni bilo treba vsebinsko prilagajati. Kot so danes… »

Poplave prizadele letališče v Frankfurtu - vozni red spremenjen tudi danes

RTV Slovenija 17.08.2023
Letališče v Frankfurtu so v sredo prizadele poplave, zaradi katerih so morali odpovedati 70 poletov, številni pa so imeli zamude. Upravljavci pozivajo vse potnike, naj tudi danes na letališče pridejo najmanj dve uri in pol pred predvidenim poletom… »

Frankfurtsko letališče pod vodo: potniki obtičali na letalih #video

SiolNET 17.08.2023
Močno deževje in strele so v sredo zvečer povzročile težave na frankfurtskem letališču. Odpovedanih je bilo okoli 70 letov. Zaradi poplave na vzletno-pristajalni stezi ljudje niso mogli izstopiti iz letal, poroča Deutsche Welle. Do poznega večera… »

Olmo s hat-trickom pokvaril veliki debi Kana pri Bayernu

RTV Slovenija 12.08.2023
RB Leipzig, za katerega igrata Benjamin Šeško in Kevin Kampl, je v velikem slogu osvojil nemški superpokal. V finalu je na Allianz Areni v Münchnu s 3:0 premagal Bayern, za katerega je prvič po odmevnem prestopu iz Tottenhama zaigral Harry Kane… »

Iz Hollywooda v München: slavna igralka želi spremembe

SiolNET 08.08.2023
Slab mesec pred bienalno razstavo mobilnosti v Münchnu, naslednico nekoč slovite razstave v Frankfurtu, je znanih vse več podrobnosti. Avtomobilski dogodek bo resnejši kot nekateri primerljivi v zadnjih letih, med govornicami na kongresu bo tudi… »

Curriculum vitae

Mladina 04.08.2023
Postala sem učinkovita, fleksibilna, odzivna, nasmejana, priljudna, energična kruhoborka. Na temeljno stvar pa sem v sedemnajstih letih vendarle pozabila. Tako zelo, da sem – kolosalno zabredla. Ko je bila moja mama malo starejša od dvajset let, se… »

V Frankfurtu razstava o Almi M. Karlin

Dnevnik 02.08.2023
Trije slovenski muzeji, Pokrajinski muzej Celje, Muzej novejše zgodovine Celje in Slovenski etnografski muzej, se bodo septembra v nemškem Frankfurtu predstavili s skupno razstavo o pisateljici Almi M. Karlin. Razstava bo v frankfurtskem Haus am Dom –… »

Trije slovenski muzeji v Frankfurtu z razstavo o Almi Karlin, na ogled tudi prve izdaje knjig

RTV Slovenija 31.07.2023
Pokrajinski muzej Celje (PMC), Muzej novejše zgodovine Celje (MnZC) in Slovenski etnografski muzej (SEM) pripravljajo začasno razstavo Alma Maksimilijana Karlin – pisateljica, ki bo na ogled v frankfurtskem Haus am Dom. Medinstitucionalni projekt Alma… »

Frankfurt / Skupna razstava treh muzejev o Almi Karlin

Mladina 31.07.2023
Razstava bo na ogled v Haus am Dom - Katholische Akademie Rabanus Maurus od 15. septembra do 23. novembra. Pokrajinski muzej Celje, Muzej novejše zgodovine Celje in Slovenski etnografski muzej, se bodo septembra v Frankfurtu predstavili s skupno razstavo… »

Nemška knjižna industrija v znak solidarnosti krepi vezi z ukrajinsko

RTV Slovenija 27.07.2023
Nemško knjigotrško združenje do junija 2024 vodi program, s katerim želi podpreti ukrajinski knjižni trg in okrepiti izmenjave med ukrajinskim in nemškim kulturnim sektorjem. Program je vreden 900.000 evrov, ki jih prispeva nemško ministrstvo za… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem