Frankfurt

Frankfurt / Skupna razstava treh muzejev o Almi Karlin

Mladina 31.07.2023
Razstava bo na ogled v Haus am Dom - Katholische Akademie Rabanus Maurus od 15. septembra do 23. novembra. Pokrajinski muzej Celje, Muzej novejše zgodovine Celje in Slovenski etnografski muzej, se bodo septembra v Frankfurtu predstavili s skupno razstavo… »

Nemška knjižna industrija v znak solidarnosti krepi vezi z ukrajinsko

RTV Slovenija 27.07.2023
Nemško knjigotrško združenje do junija 2024 vodi program, s katerim želi podpreti ukrajinski knjižni trg in okrepiti izmenjave med ukrajinskim in nemškim kulturnim sektorjem. Program je vreden 900.000 evrov, ki jih prispeva nemško ministrstvo za… »

Eintracht zaradi navijaških izgredov ob 400 tisoč evrov

RTV Slovenija 19.07.2023
Nemška nogometna zveza (DFB) je ostro kaznovala Eintracht iz Frankfurta zaradi več navijaških izgredov. Kot poroča nemška tiskovna agencija DPA, bo moral klub plačati skupno 414.000 evrov kazni za nerede na petih tekmah nemške Bundeslige in… »

Vsi bi bili Boris Pahor

Dnevnik 15.07.2023
Blago histerični vik in krik, ki so ga sredi poletja zagnali na desni strani meseca, ker naj na letošnjem frankfurtskem knjižnem sejmu ne bi bilo predstavitve del Borisa Pahorja, je bil pričakovan. Zaradi nečesa se je pač moralo protestirati in na… »

Alenka Jeraj: Pahorju se na knjižnem sejmu v Frankfurtu odreka zasluženo priznanje!

Nova 24TV 10.07.2023
Poslanci Slovenske demokratske stranke Bojan Podkrajšek, Andrej Hoivik in Alenka Jeraj Na zahtevo poslanske skupine SDS danes, 10. 7. 2023, od 14. ure poteka nujna seja parlamentarnega odbora za kulturo, na kateri se razpravlja o izločitvi pisatelja… »

Kakšno zdravstveno zavarovanje izbrati za počitnice v tujini?

SiolNET 07.07.2023
Pred odhodom na dopust v tujino je nujno razmisliti tudi o nezgodah in boleznih, ki se nam lahko pripetijo in nam hitro pokvarijo zaslužen oddih. Potovalna lekarna morda ne bo zadostovala in bo zato nujen obisk zdravnika. Kako se zavarovati pred… »

Izločitev Borisa Pahorja s seznama slovenskih avtorjev na Frankfurtskem knjižnem sejmu

Spodnje Podravje 06.07.2023
Letošnji Frankfurtski knjižni sejem (FKS), ki bo potekal med 18. do 22. oktobrom, bo že 75. po vrsti. Tokratni sejem namerava v polarizirajočih časih mednarodnih prelomov ponuditi prostor za razumevanje in dialog ter v svet poslati pomembna literarna… »

Salman Rushdie: Besede so zmagoslavne

Delo 04.07.2023
Pisatelju bodo priznanje borznega združenja nemških založnikov in knjigotržcev podelili oktobra v frankfurtski cerkvi sv. Pavla. V nadaljevanju preberite: Zmeraj, ko britanski literarni zvezdnik Salman Rushdie gostuje v Frankfurtu, vlada razburjenje… »

Kritike izhajajo iz nepoznavanja posla s knjigami in nerazumevanja pravil

Delo 03.07.2023
Frankfurtski knjižni sejem ni razstava knjig, temveč poslovni sejem, na katerem založniki trgujejo z avtorskimi pravicami, poudarja Miha Kovač. V nadaljevanju preberite: V strokovni in splošni javnosti so se v zadnjem mesecu razvnemale debate, kako… »

Kako zveni književnost? Kot rožljanje verige na prangerju in dekameronski smeh

RTV Slovenija 02.07.2023
V Rogaški Slatini je te dni potekal 20. Pranger; gre za srečanje pesnikov, kritikov in prevajalcev poezije. Program je obsegal refleksijo devetih pesniških zbirk iz leta 2022, konceptualno razpravo Poezija & kmetijstvo, razpravo Pranger po Frankfurtu… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem