Frankfurt

Zakaj ni Borisa Pahorja med avtorji, s katerih deli se bo Slovenija predstavila v Frankfurtu

RTV Slovenija 22.06.2023
Nedavno je bil objavljen prvi seznam slovenskih avtorjev, katerih dela bodo del predstavitvenega programa letošnjega Frankfurtskega knjižnega sejma, na katerem bo Slovenija častna gostja. A zaradi pravil in narave sejma na seznamu ni del Borisa… »

Pahorjevih del ne bo v Frankfurtu: med zamujeno priložnostjo in pravili ter naravo sejma

Primorske 22.06.2023
Urška Perenič, ki je bila tudi članica programsko-projektne skupine za letošnji Frankfurtski knjižnem sejmu (FKS), kjer bo Slovenija častna gostja, je za STA ob robu sprejema v DZ za snovalce razstave o Borisu Pahorju opozorila, da kaže, da… »

SLOVENIJA NA FRANKFURTSKEM KNJIŽNEM SEJMU BREZ ENEGA NAJVEČJIH: "V tako okolje Boris Pahor kratko in malo ne sodi"

Regional 22.06.2023
Urška Perenič, ki je bila tudi članica programsko-projektne skupine za letošnji Frankfurtski knjižnem sejmu (FKS), kjer bo Slovenija častna gostja, je ob robu sprejema v DZ za snovalce razstave o Borisu Pahorju opozorila, da kaže, da pisateljeva… »

Janševa vlada že imela na mizi predlog Lufthanse

Delo 21.06.2023
Leta 2020 je ostal nerealiziran predlog o letih z Brnika v Frankfurt, Bruselj, München in Zürich. V nadaljevanju preberite: V NSi zahtevajo sklic nujne seje parlamentarne komisije za nadzor javnih financ, na kateri bi vlada med drugim predstavila… »

Nova počastitev velikega literata

Delo 19.06.2023
Na letošnjem frankfurtskem knjižnem sejmu bo poleg Slovenije zelo opazen tudi indijsko-britansko-ameriški pisatelj Salman Rushdie. Ena od prireditev, povezanih s frankurtskim knjižnim sejmom – letos bo potekal od 18. do 22. oktobra, prestižni naziv… »

Frankfurtski knjižni sejem: Stotine korakov po gori kulturnih vsebin

Dnevnik 16.06.2023
Slovenija je uradno predstavila program, ki ga bo kot častna gostja Frankfurtskega knjižnega sejma oktobra ponudila na eni od najvidnejših kulturnih prireditev na svetu. Približno sto dogodkov se bo zvrstilo na samem prizorišču sejma, še vsaj… »

Želja pokazati, da so svetovno prepoznavni Laibach in Žižek zgolj vrh ledene gore

RTV Slovenija 15.06.2023
Vse od leta 2016 potekajo priprave na nastop Slovenije kot častne gostje na Frankfurtskem knjižnem sejmu 2023, kjer se bo pod geslom Satovje besed predstavilo 34 avtoric in 31 avtorjev iz Slovenije, katerih dela so bila prevedena v zadnjih dveh letih… »

V Frankfurt s poezijo, filozofijo in poglobljenim branjem

Delo 15.06.2023
Na programu častnega gostovanja Slovenije na letošnjem knjižnem sejmu v Frankfurtu bo 250 dogodkov in predstavitve 65 avtorjev in avtoric. Med 18. in 22. oktobrom bo Slovenija pod geslom Satovje besed častna gostja frankfurtskega knjižnega sejma. Na… »

Svet ECB z osmim zaporednim dvigom obrestne mere

Primorske 15.06.2023
Svet Evropske centralne banke (ECB) je skladno s pričakovanji osmič zapored zvišal osrednje obrestne mere za območje evra. Ob tem se je drugič zapored odločil za nekoliko nižji dvig, za 0,25 odstotne točke. Rekordni niz zaostrovanja evrske denarne… »

Kako se bo Slovenija predstavila na Frankfurtskem knjižnem sejmu

SiolNET 15.06.2023
Slovenija, ki bo letos z geslom Satovje besed častna gostja Frankfurtskega knjižnega sejma (FKS), se bo na enem od največjih knjižnih sejmov na svetu predstavila s 65 avtorji. V času sejma, ki bo od 18. do 22. oktobra, se bo v slovenskem paviljonu in… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem