Frankfurt

Nova Adria: številke Alenke Bratušek so drugačne od Počivalškovih

Necenzurirano 09.06.2023
Koliko bi državo stala ustanovitev letalskega prevoznika? Se ji "nova Adria" sploh izplača? Zakaj se analizi, ki sta ju naročila Alenka Bratušek in Zdravko Počivalšek, tako razlikujeta pri številkah? Eden predvidel leta izgube, drugi hitre dobičke… »

Poljaki bodo zgradili eno od največjih letališč v Evropi

SiolNET 05.06.2023
Poljska bo med Varšavo in Lodžem do leta 2028 zgradila novo veliko letališče in mobilnostno vozlišče, del katerega bo tudi drugi najvišji letališki kontrolni stolp v Evropi. To je eden od največjih infrastrukturnih projektov na Poljskem, ki bo… »

Nkunku pred odhodom k Chelseaju zagotovil Leipzigu drugo zaporedno lovoriko

RTV Slovenija 03.06.2023
Nogometaši Leipziga so v finalu 80. nemškega pokala v Berlinu premagali Eintracht iz Frankfurta z 2:0. Rdeči biki so ubranili naslov in osvojili drugo lovoriko v zelo kratki klubski zgodovini. Kevin Kampl je na olimpijskem stadionu v Berlinu igral le… »

Izbruh: Roger Waters se je na odru v solzah smilil samemu sebi

Zurnal24 29.05.2023
Burno dogajanje na odru in med občinstvom. Ustanovitelj skupine Pink Floyd Roger Waters je v nedeljo odigral svoj škandalozni koncert v frankfurtski Festhalle. Ko je svetovni zvezdnik sredi koncerta spregovoril o obtožbah antisemitizma na njegov… »

Mesto, v katerem bo pri vsaki novi stavbi moral biti prostor z rastlinami

SiolNET 28.05.2023
V Frankfurtu je od 10. maja v veljavi nov statut, po katerem je pri vseh novogradnjah in predelavah zemljišč in zgradb treba upoštevati nov statut o oblikovanju odprtega prostora in podnebja – t. i. statut o odprtem prostoru. Kot piše na spletni… »

Zaradi nepotizma je odstopil italijanski komisar za Frankfurtski knjižni sejem 2024

RTV Slovenija 26.05.2023
Zaradi očitkov o nepotizmu je danes odstopil Ricardo Franco Levi, italijanski izredni komisar za Frankfurtski knjižni sejem 2024, na katerem bo častna gostja Italija. Levi je italijanskemu ministru za kulturo Gennaru Sangiulianu že posredoval svojo… »

Neki moški je prišel nevarno blizu nemškemu kanclerju

SiolNET 26.05.2023
Nemški kancler Olaf Scholz je bil med svojim sredinim obiskom Frankfurta v zelo nevarnem položaju, pišejo nemški mediji. Nekemu neznanemu moškemu je mimo Scholzevih varnostnikov uspelo priti do kanclerja in ga celo objeti. Vse se je zgodilo po koncu… »

Povezanost Slovenije: kam se lahko pripeljemo iz Ljubljane v šestih urah – z vlakom?

Finance.si 18.05.2023
Ljubljana ima dva nočna vlaka: v Zürich in do Stuttgarta čez München; vsak dan imamo tudi direktne povezave na Dunaj, v Budimpešto, Trst in Zagreb ter za Frankfurt.… »

Odbor za kulturo skozi predlog rebalansa, ki kulturni proračun zvišuje za 2,3 milijona evrov

RTV Slovenija 18.05.2023
Odbor za kulturo se je seznanil s predlogom rebalansa proračuna ministrstva za kulturo, ki se povečuje za 2,3 milijona evrov, z 248,5 na 250,8 milijona evrov zaradi dodatnih pravic porabe za projekte kohezijske politike. Višina integralnega dela… »

Lufthansa želi prodajati hrano po sistemu zadnje minute

Necenzurirano 11.05.2023
Hrana na letalih je bila dolgo tarča posmeha, saj ni veljala za najbolj kakovostno ali okusno. Z varčevanjem so letalske družbe to večinoma ukinile in jo ponujajo le še za doplačilo. A potniki na krajših letih večinoma niti ne posegajo pri hrani… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem