Frankfurt

Kako je Turkish prehitel Lufthanso in postal najmočnejši na Brniku

Finance.si 30.04.2023
:: Lufthansa je v prvem polletju prepeljala približno 75 tisoč potnikov, Turkish pa več kot 81 tisoč: Istanbul je močnejši od Frankfurta in Münchna skupaj… »

Slovenija na Leipziškem knjižnem sejmu usmerila pogled proti Frankfurtu

RTV Slovenija 28.04.2023
Direktorica JAK-a Katja Stergar ter kustosa Matthias Göritz in Miha Kovač so na Leipziškem knjižnem sejmu predstavili literarni sejemski program v Leipzigu in tudi dogajanje, ko bo Slovenija častna gostja letošnjega Frankfurtskega knjižnega sejma… »

Najemniki morajo na vrtu tolerirati golega lastnika

Necenzurirano 26.04.2023
Dejstvo, da se lastnik nepremičnine na vrtu občasno sončnim žarkom nastavlja gol, ni dovoljšen razlog, da najemnik ne bi plačeval najemnine, je danes odločilo nemško sodišče. Na višjem deželnem sodišču v Frankfurtu se je znašel primer… »

Direktorica Javne agencije za knjigo je Katja Stergar, ki je na mestu nasledila Dimitrija Rupla

RTV Slovenija 26.04.2023
Vlada je na predlog sveta Javne agencije za knjigo Republike Slovenije (JAK) izdala odločbo o imenovanju Katje Stergar za direktorico JAK-a za mandatno dobo petih let. Po lanskem odstopu Dimitrija Rupla je do zdaj opravljala delo v. d. direktorja JAK-a… »

Borussia pet krogov pred koncem v odličnem položaju po novem polomu Bayerna

RTV Slovenija 22.04.2023
Borussia Dortmund je v 29. krogu Bundeslige odpravila Eintracht iz Frankfurta s 4:0 in ima izjemno priložnost, da po enajstih letih znova osvoji naslov nemškega prvaka. Mainz je v drugem polčasu popolnoma nadigral Bayern (3:1), ki je izgubil vodstvo… »

Na zagrebškem letališču polete odpovedujejo kot po tekočem traku

SiolNET 17.04.2023
Zaradi vzdrževalnih del bo zagrebško letališče Franjo Tuđman v maju v nočnih urah zaprto za ves promet. Zato letalski prevozniki kot po tekočem traku odpovedujejo polete in spreminjajo vozne rede. Ryanair je odpovedal kar 110 poletov. Med 2. in 31… »

Neprijetno presenečenje za potnike iz Zagreba: letališče bo maja ponoči zaprto

RTV Slovenija 17.04.2023
Letališče Franja Tuđmana v Zagrebu bo zaradi vzdrževalnih del v maju v nočnih urah zaprto za ves promet. Letalski prevozniki so zaradi tega že spremenili svoje vozne rede. Ryanair je za to obdobje odpovedal kar 110 poletov. Največje zagrebško… »

Severna Makedonija bo subvencionirala lete v Slovenijo

Dnevnik 13.04.2023
Vlada Severne Makedonije bo z namenom krepitve letalskih povezav iz Skopja subvencionirala lete na pet destinacij v Nemčiji, Luksemburgu, Avstriji in Sloveniji, poroča spletni portal Seenews. Lete bosta izvajala madžarski Wizz Air in nemška Lufthansa… »

Dosegli nov mejnik: japonski geni in francoska izdelava

SiolNET 11.04.2023
Toyota je izdelala že svoj desetmilijonti yaris, ki je postal šesti model japonske znamke s takim doseženim mejnikom. Druga generacija toyote yaris. Foto: Toyota Toyota model yaris izdeluje 25 let. Predstavili so ga leta 1998 na avtomobilski razstavi v… »

Po Bayernu pred vrati polfinala ostal še Dortmund

SiolNET 04.04.2023
V nemškem pokalnem tekmovanju so nogometaši Freiburga v četrtfinalu poskrbeli za presenečenje, saj so izločili Bayern München z novim trenerjem Thomasom Tuchlom. Za zmago gostov z 2:1 je na Allianz Areni v 95. minuti z bele točke zadel Lucas… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem