Frankfurt

Frankfurtski knjižni sejem: V Frankfurt gre tudi Laibach

Dnevnik 29.03.2023
Slovenija se bo kot častna gostja na letošnjem mednarodnem knjižnem sejmu v Frankfurtu predstavila pod sloganom Satovje besed, podroben program in seznam slovenskih avtorjev pa bodo razkrili 15. junija. Je pa že znano, da bo eden največjih slovenskih… »

Slovenski avtorji na letošnjem Frankfurtskem knjižnem sejmu bodo znani junija

RTV Slovenija 28.03.2023
Na letošnjem Frankfurtskem knjižnem sejmu (FKS), kjer bo Slovenija častna gostja, se bo predstavilo približno 70 slovenskih avtorjev, njihova imena pa bodo znana sredi junija. Javnost bo torej imena slovenskih avtorjev, ki bodo nastopili na enem… »

Seznam sodelujočih avtorjev na Frankfurtu 2023 bo znan junija

Delo 28.03.2023
Avtorjev in avtoric, o katerih upajo, da se bodo odzvali povabilu, je več kot sedemdeset, nam je zaupala v. d. direktorja JAK Katja Stergar. Do jubilejne 75. izdaje frankfurtskega knjižnega sejma, ki bo med 18. in 22. oktobrom, nas loči še 205 dni… »

Kaos v Nemčiji, posledice tudi pri nas

Zurnal24 27.03.2023
V Nemčiji stavka v prevozniškem sektorju, odpovedani so tudi leti z brniškega letališča. V Nemčiji bodo danes stavkali zaposleni na letališčih in železnicah ter v avtobusnem prometu in pristaniščih, osrednja zahteva pa so višje plače. Zaradi… »

BKS Bank v Sloveniji med ponudniki vrednostnih papirjev največja po številu opravljenih poslov

RTV Slovenija 25.03.2023
BKS Bank AG, Bančna podružnica je med ponudniki vrednostnih papirjev največja po številu strank in opravljenih poslov na Ljubljanski borzi v primerjavi s konkurenco. »Po statističnih podatkih Ljubljanske borze je naša banka v kategoriji poslov in… »

Strah se je vrnil

Mladina 24.03.2023
Višajoče se obrestne mere so povzročile vrtince na finančnih trgih. Dve ameriški banki in ena evropska so se zlomile. Se približuje vnovična globalna finančna kriza? Ne zgodi se pogosto, da bi vodje centralne banke neposredno obveščale splošno… »

BKS Bank v Sloveniji med ponudniki vrednostnih papirjev največja po številu opravljenih poslov na Ljubljanski borzi

SiolNET 23.03.2023
BKS Bank AG, Bančna podružnica je med ponudniki vrednostnih papirjev največja po številu strank in opravljenih poslov na Ljubljanski borzi v primerjavi s konkurenco. "Po statističnih podatkih Ljubljanske borze je naša banka v kategoriji poslov in… »

Bayer razveselil Borussio Dortmund, ki je skočila na vrh

SiolNET 19.03.2023
V nemškem prvenstvu se nadaljuje hud boj za naslov. Nogometaši Borussie Dortmund so na tekmi 25. kroga s 6:1 odpihnili Köln in se po remiju v prejšnjem krogu vrnili na zmagovite tirnice. Po novih treh točkah so se povzpeli na vrh, potem ko je njihov… »

Frankfurtski knjižni sejem v letu slovenskega gostovanja praznuje tričetrt stoletja

RTV Slovenija 18.03.2023
Letošnji Frankfurtski knjižni sejem, ki bo potekal med 18. do 22. oktobrom, bo letos že 75. po vrsti. Na letošnjem sejmu bo, kot je znano, častna gostja prav Slovenija. Jubilej bodo zaznamovali z vrsto dogodkov: med drugim mesto Frankfurt, Nemško… »

ECB znova ugotavlja, da so banke v evrodeželi zdrave

Delo 17.03.2023
Po včerajšnjem zasedanju sveta ECB so se danes po poročanju agencije Reuters že drugič ta teden srečali še nadzorniki ECB. Nadzorniki Evropske centralne banke (ECB) so na današnjem srečanju ugotovili, da zadnji pretresi v nekaterih ameriških… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem