Kina

Koliko kratkih filmov si je mogoče ogledati v najdaljši noči v letu

RTV Slovenija 21.12.2023
V številnih kinodvoranah po Sloveniji se bo nocoj odvila Noč kratkih filmov, ki tradicionalno poteka na zimski solsticij in najkrajši dan v letu. Filmsko obarvana noč se bo odvila v dvoranah Art kino mreže, Slovenski kinoteki v Ljubljani, v… »

Na najdaljšo noč cvetober kratkih filmov

Dnevnik 21.12.2023
Na današnji zimski solsticij in najdaljšo noč v letu se bo v dvoranah Art kino mreže in v Slovenski kinoteki že tradicionalno odvila Noč kratkih filmov. Ta bo občinstvu širom Slovenije, v sodelovanju z goriškim Kinoateljejem pa prvič tudi v… »

Maraaya navdušila na Jesenicah

Gorenjski glas 20.12.2023
V okviru slovenske turneje sta glasbenika Marjetka in Aleš Vovk - Raay iz zasedbe Maraaya pričarala nepozaben glasbeni večer tudi na Jesenicah. Z uspešnicami, kot so Drevo, Nebesa, Cilj, Sva, in drugimi sta navdušila obiskovalce, ki so do zadnjega… »

Okolju prijazni prazniki za zeleno prihodnost

Domžalec 20.12.2023
Praznični čas je tradicionalno čas nakupov, druženj in obdarovanj, zato v tem času običajno nastaja tudi več odpadkov. V nadaljevanju navajamo nekaj nasvetov, kako praznovati odgovorno in okolju prijazno. 1. POSKUSITE USTVARITI ČIM MANJ ODPADKOV… »

Razpisa za direktorja Kina Šiška in Kinodvora bosta ponovljena

Dnevnik 19.12.2023
Razpis za direktorja javnega zavoda Kino Šiška bo ponovljen, so po zaključenem razpisu pojasnili na Mestni občini Ljubljana (Mol). Odločitev o tem je na svoji seji sprejela komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja. Razpis za direktorja… »

Še vedno se pogovarjamo o stadionu

Dnevnik 19.12.2023
Farsa s Plečnikovim stadionom se nadaljuje. Župan, ki je nenadoma postal le nevtralen stranski opazovalec in se trudi proaktivno sodelovati pri končni rešitvi problema, je naročil svojo cenitev vrednosti stadiona. Da bo ocena strokovna in povsem… »

Lepe zastave lepo gorijo #kolumna

Necenzurirano 17.12.2023
Sovraštvo in strah, ki ga avtokrat širi za potrebe lastne nadvlade nad drugimi, se vedno začne z verbalnimi napadi. Nadaljuje se z napadi na lastnino, zažiganjem zastav in razbijanjem oken in podobno. Naslednji korak so pretepi, do ubojev je od tam le… »

Kaj pa Ester? Prvenec Tosje Flakerja Berceta je prišel v kina.

RTV Slovenija 16.12.2023
V kinematografe je prišla mladinska komedija Kaj pa Ester?, celovečerni prvenec Tosje Flakerja Berceta, v katerem glavni vlogi odigrata režiserka Katja Predan in pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin. Tosja Flaker Berce v svetu filma seveda ni nov… »

Domžalska premiera mladinske komedije Kaj pa Ester?

Domžalec 16.12.2023
V slovenske kinematografe je prišla mladinska komedija Kaj pa Ester?, v kateri spremljamo zgodbo mlade študentke filmske režije. Za njeno srce se potegujeta njen nekdanji fant Kaj, ki ga igra Bojan Cvjetićanin, pevec skupine Joker Out, in Vanda, ki jo… »

Podkast Jajca: Totalna regresija

RTV Slovenija 15.12.2023
Če kaj, večina festival pač tolerira, nihče pa najbrž ni pričakoval, da bodo leta 2023 na dan začetka neki smrkavci s pročelja kina strgali mavrično zastavo in jo zažgali. O tej regresiji govorim. Vodstvu države ni uspelo preprečiti regresije… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem