Kina

Film, ki "pokaže, da se vojaški in politični cilji lahko dosežejo brez zločinov"

RTV Slovenija 25.11.2023
V Kinu Bežigrad so v petek premierno predvajali igrano-dokumentarni film Vojna brez sovraštva, ki pripoveduje zgodbo o slovenski osamosvojitvi. Po besedah avtorja Tomaža Letnarja so v središču pripovedi slehernika, ki je sodeloval v procesu… »

Sony xperia 5 V: Majhen nišni telefon za alternativce

Dnevnik 25.11.2023
Preizkusili smo Sonyjev mobilnik xperia 5 V. Japonsko podjetje vztraja pri nišnih napravah, ki nagovarjajo site androidne monotonosti ter bolj domače z vmesniki pravih fotoaparatov in kamer. Xperia 5 V je drugi po hierarhiji letošnjih Sonyjevih… »

Vikend na Ptuju: kultura, zabava in druženje za vse generacije

Spodnje Podravje 24.11.2023
Prihajajoči vikend v mestu Ptuj prinaša širok spekter dogodkov, ki so namenjeni vsem starostnim skupinam in okusom. Pestrost dogajanja obljublja kulturo, zabavo in druženje. V petek se dan začne z delavnico v Špajzi modrosti, kjer se bodo družine… »

“Kuriranje CoFestivala ni kompilacija individualnih izbir. Program ustvarjamo skupaj, konsenzualno”

RTV Slovenija 23.11.2023
"Po sedmih letih nam je z načinom vzajemnega dialoga in vzdrževanja kuratorskih standardov uspelo v dvorane privabiti javnost, ne občinstvo," pove Rok Vevar, član kuratorske ekipe CoFestivala, ki sodobnemu plesu zagotavlja kontekst in ustvarjalni… »

Italijanski premieri slovenskih filmov z razmislekom o kulturni identiteti v manjšinskih skupnostih

RTV Slovenija 23.11.2023
Zavod Kinoatelje bo do nedelje v Gorici in v Trstu premierno prikazal filma o slovenski manjšini na avstrijskem Koroškem. V goste prihajata režiserki Milena Olip in Andrina Mračnikar s svojima filmoma Sine Legibus – po poteh 1976 in Izginjanje. V… »

Na domžalsko veliko platno prihaja intimni dokumentarec Telo

Domžalec 22.11.2023
V torek, 28. novembra 2023, ob 20. uri vabljeni v Mestni kino Domžale na ogled domžalske premiere dokumentarnega filma Telo. Po ogledu filma bo potekal filmski pogovor z ekipo filma. Režiserka Petra Seliškar je dve desetletji spremljala bližnjo… »

Koreografije, ki nam bodo odpirale pore

Dnevnik 22.11.2023
V Kinu Šiška se jutri začenja dvanajsti CoFestival, mednarodni festival sodobnega plesa producentov Kina Šiška in NDA Slovenija, v katerega so v osmih dneh vpeli osemnajst dogodkov. Odprla ga bo predstava Larsen C grškega koreografa Christosa… »

CoFestival / Dva kuratorska sklopa

Mladina 21.11.2023
Od 23. do 30. novembra v Ljubljani. Od 23. do 30. novembra bo v Ljubljani potekal CoFestival, mednarodni festival sodobnega plesa, ki je nastal v koprodukciji Kina Šiška in NDA Slovenija. Festival, ki se letos osredotoča na dva kuratorska interesa… »

Filmska napoved The Fall Guy: Ko kaskader postane glavni junak

Dnevnik 21.11.2023
Maja prihodnje leto v kina po svetu prihaja akcijska komedija The Fall Guy, posneta po istoimenski seriji iz osemdesetih. Kanadski superzvezdnik Ryan Gosling (Dežela La La, Vozi!) je stopil v čevlje kaskaderja Colta. Film je režiral David Leitch, znan… »

Ples kot ledenik

Delo 20.11.2023
Plesna predstava Christosa Papadopoulosa Larsen C pripoveduje o ledeni polici, ki razpada na prafaktorje. V članku lahko preberete: Tokratni CoFestival bo 23. novembra v Kinu Šiška odprla plesna tovarišija Christosa Papadopoulosa. Prvič so ga… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem