Kina

Filmski festival kot ogledalo sveta

Dnevnik 20.11.2023
Gneča in polne, pogosto razprodane dvorane 34. edicije festivala Liffe so prvič po pandemskem letu 2020 znova ustvarile vzdušje, kot smo ga poznali poprej. A vendar je bilo na festivalu marsikaj drugače: primanjkljaj kapacitet, ki jih je povzročil… »

Več trgovin, manj kina

Dnevnik 18.11.2023
V zadnjem letu, dveh so v širšem središču Ljubljane zgradili več velikih stanovanjskih stavb in v skoraj vseh so se v kleti ali pritličju odprle nove veleblagovnice. V ekonomskem jeziku bi najbrž rekli, da je trg prepoznal potrebe ljudi in se nanje… »

Metka Dariš: Udobje kavča ni odvrnilo gledalcev od kina

RTV Slovenija 17.11.2023
Ta konec tedna se končuje 34. Ljubljanski mednarodni filmski festival – Liffe. Dvorane so bile nabito polne, veliko projekcij razprodanih, kar nakazuje, da je tudi po pandemiji filmskega občinstva dovolj. 12 dni Liffa je zelo posebnih in za nekatere… »

Veliki NBA zvezdnik za milijone kupil hišo, tri dni kasneje že bežal iz nje

Zurnal24 17.11.2023
Zvezdnik je po sanjskem nakupu naletel na velike težave. NBA zvezdik Shai Gilgeous-Alexander, ki je s Kanado na zadnjem svetovnem prvenstvu osvojil bronasto kolajno, je v domovini ob jezeru Ontario kupil posestvo s 3000 kvadratnimi metri. Prebivališče… »

Glasba z okusom

Gorenjski glas 16.11.2023
Kamnik – Z uvodnim nastopom zasedbe Vruja se je začela nova sezona Glasbe z okusom, ki ob kulinaričnih dobrotah tokrat prinaša okus po slovenski ljudski glasbi. Vruja se je obiskovalcem Kluba Kino dom v Domu kulture Kamnik predstavila s skladbami iz… »

Improvizacija kot najvišje načelo ustvarjanja

Delo 16.11.2023
Ne moremo vedeti, kakšna bo skladba, dokler je ne igramo, poudarjajo člani kultne avstralske zasedbe The Necks. V nadaljevanju preberite: Trio The Necks v postavi Chris Abrahams na klavirju, Tony Buck na bobnih in Lloyd Swanton na basu že več kot tri… »

Voda je vir življenja – letna pregledna klubska razstava 2023

Domžalec 15.11.2023
Foto, kino in video klub Mavrica se posveča vodi z natečajem z letno pregledno klubsko razstavo z naslovom »Voda je vir življenja«, s katero smo se dotaknili odnosa do tega bogastva, ki ga moramo zaščititi pred onesnaženjem. Temo pregledne… »

Igrive delavnice in Cinemini miniKino za najmlajše

Domžalec 14.11.2023
V Mestnem kinu Domžale bodo v soboto, 18. novembra 2023 ob 10. uri na filmskem platnu predvajali pet skrbno izbranih kratkih animiranih filmov za najmlajše iz projekta Cinemini Europe. Izbrani kratki filmi vsebujejo malo dialogov in so primerni za… »

Vznemirjeni Dolenjci: napadi na šolarje, moški s kovinskimi palicami v kinodvorano

Necenzurirano 13.11.2023
Na naše uredništvo se je v zadnjih nekaj tednih obrnilo več bralcev in nas opozorilo na dogajanje v Novem mestu z okolico. Poročajo o več različnih incidentih, zgodil naj bi se tudi obračun med mlajšimi fanti v poslopju s trgovinami, kinom in… »

Nihče ne bo iz kina odšel enak, kot je vstopil vanj

Delo 12.11.2023
Ko se iskanje formule smrti spremeni v iskanje formule življenja. Film Varuhi formule Dragana Bjelogrlića je dvignil na noge občinstvo na otvoritvi Liffa. November bi bil siv in melanholičen čuden mesec, če ne bi v mesto prišli filmi in z njimi… »

Novice dneva »

»Skrajna desnica je pred pragom moči«

Mladina pred eno uroše 1 povezana

Tanja Žagar zbolela za rakom dojke

Dnevnik pred tremi uramiše 3 povezane

Usoda morilca Sebastiena Abramova je zapečatena

Zurnal24 pred 55 minutamiše 1 povezana
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem