Kosovo

Von der Leyen: Srbija naj se trudi priznati Kosovo, ki mora vzpostaviti skupnost srbskih občin

RTV Slovenija 30.10.2023
Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je v okviru turneje po državah Zahodnega Balkana obiskala Kosovo, kjer se je zavzela za normalizacijo odnosov med Prištino in Beogradom in dejala, da je EU zavezan skupni prihodnosti z Zahodnim… »

Z lažnimi podatki do različnih dovoljenj

Dnevnik 30.10.2023
Novomeški policisti so te dni uspešno zaključili kriminalistično preiskavo v zvezi s pridobivanji dovoljenj tujih delavcev za prebivanje njihovih družinskih članov. Tovrstna početja so se in se še vedno dogajajo tudi drugod po Sloveniji. Po naših… »

Čakajoč mir na Kosovu, bi nekoč rad živel od vina in kmečkega turizma

Delo 29.10.2023
Srđan Petrović, lastnik vinske kleti v slikoviti kosovski vasici Velika Hoča, je zaslovel konec lanskega leta, ko se je uprl zaplembi 40.000 litrov vina. V nadaljevanju preberite: Velika Hoča je vas na Kosovu, v kateri živi okoli 700 ljudi. Vas v… »

Dodik o veliki Srbiji in Sloveniji

SiolNET 28.10.2023
Razvpiti voditelj bosanskih Srbov Milorad Dodik je dejal, da bi se morali Srbi, ki živijo na Balkanu, združiti v eno državo, in zatrdil, da je to mogoče storiti s "političnimi ukrepi, ne z vojno". Poudaril je, da bo v prihodnjih letih prišlo do… »

Voditelji držav EU v Bruslju potrdili enotnost glede bližnjevzhodne krize

Delo 27.10.2023
Vrh EU je pozval k hitremu, varnemu in neoviranemu humanitarnemu dostopu do pomoči prebivalcem Gaze in izrazil podporo Izraelu. Voditelji držav EU so v Bruslju potrdili enotnost glede bližnjevzhodne krize, pri čemer so pozvali k humanitarnim premorom… »

Slovenski klubi ostajajo na 31. mestu

RTV Slovenija 27.10.2023
Slovenski nogometni klubi tudi letos ne blestijo v evropskih tekmovanjih, tako da ostajajo na 31. mestu na klubski lestvici, ki jo je danes objavila Evropska nogometna zveza (Uefa). Ker tudi edina slovenska predstavnica, ki še igra v evropskih v… »

O prvaku ne bodo odločali derbiji, ampak »majhne« tekme

Dnevnik 26.10.2023
Moška rokometna reprezentanca Slovenije bo pojutrišnjem v Ljubljani začela uvodni ciklus priprav za nastop na EP, ki bo od 10. do 28. januarja 2024 v Nemčiji. Selektor Uroš Zorman je na priprave povabil 21 igralcev, ob koncu katerih bodo Slovenci… »

LAŽNO PRIKAZOVANJE PODATKOV DRŽAVLJANOM KOSOVA: Tako so prišli do dovoljenj za bivanje družinskih članov

Regional 25.10.2023
Novomeški kriminalisti so zaključili obsežno kriminalistično preiskavo, v kateri so razkrinkali lažno prikazovanje višine plač državljanov Kosova pri enem od delodajalcev, da so bili ti upravičeni do združevanja družinskih članov. Kazensko so… »

Da bi bili upravičeni do združevanja družinskih članov, državljani Kosova oddajali lažne podatke

RTV Slovenija 25.10.2023
Novomeški kriminalisti so končali kriminalistično preiskavo, v kateri so razkrinkali lažno prikazovanje višine plač državljanov Kosova pri enem od delodajalcev, da so bili ti upravičeni do združevanja družinskih članov. Državljani Kosova z… »

Firma prijavila dobre plače, delavci pa na minimalcu

Zurnal24 25.10.2023
Novomeški policisti končali obsežno preiskavo s področja gospodarskega kriminala. Policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe Novo mesto so v sodelovanju s kriminalisti tamkajšnje policijske uprave (PU) zaključili obsežno preiskavo, v kateri… »

Novice dneva »

Foto: V deroči Soči umrl kajakaš

Necenzurirano pred eno uroše 6 povezanih

Brane Gregorčič povedal, kakšno vreme nas čaka

Zurnal24 pred dvema uramaše 2 povezani

Hamas naklonjen Bidnovemu načrtu za prekinitev ognja

RTV Slovenija pred dvema uramaše 1 povezana

#video NHL: Edmonton Oilers korak bliže finalu

Dnevnik pred eno uroše 2 povezani
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem