Kosovo

Letalski prevoznik Norwegian bo povezal Ljubljano in København

RTV Slovenija 16.11.2023
Prihodnje poletje bo na slovenski trg vstopil norveški nizkostroškovni letalski prevoznik Norwegian, ki bo uvedel polete med Ljubljano in Københavnom. Karte sicer še niso na prodaj. Polete med slovensko in dansko prestolnico je nazadnje zagotavljal… »

Umrl priznani igralec nekdanjega jugoslovanskega prostora Žarko Laušević

SiolNET 16.11.2023
V 64. letu starosti je v Beogradu po kratki, a težki bolezni umrl v Cetinju rojeni Žarko Laušević, ki je veljal za eno najvidnejših igralskih imen v 80. letih preteklega stoletja v takratnem jugoslovanskem prostoru. Njegovo igralsko kariero je leta… »

Švici še ni uspelo, Izrael ohranja upanje

SiolNET 15.11.2023
Na nevtralnem prizorišču na Madžarskem sta se za kvalifikacijske točke za Euro 2024 v skupini I merila Izrael in Švica. Tekma se je končala z neodločenim izidom 1:1, potem ko je v 89. minuti zadel Shon Weissman. Pred zadnjima dvema krogoma tretji… »

Naraščajoče geopolitične napetosti na Balkanu

Nova 24TV 14.11.2023
Andrej Vastl (Foto: Nova24TV) Balkanska regija je že dolgo podvržena zapleteni etnični in politični zgodovini, prav tako pa se je znova začela soočati z naraščajočimi napetostmi zlasti med Srbijo in Kosovom. Razsežnosti tega konflikta se… »

Avstrijci so ji obrnili hrbet, pobrala se je s pomočjo Slovenca

Zurnal24 14.11.2023
Družina smučarskih skokov se je po odobritvi Mednarodne smučarske zveze (Fis) za pridružitev kosovske reprezentance povečala za eno članico. Naturalizarana skakalka avstrijskih korenin Sophie Sorschag (25) nestrpno pričakuje novo sezono smučarskih… »

Kolumna Andrej Vastl: Naraščajoče geopolitične napetosti na Balkanu

Gorenjski utrip 13.11.2023
Balkanska regija je že dolgo podvržena zapleteni etnični in politični zgodovini, prav tako pa se je znova začela soočati z naraščajočimi napetostmi, zlasti med Srbijo in Kosovom. Razsežnosti tega konflikta se razkrivajo v ozadju geopolitičnih… »

Na Kosovu izredne razmere in odmevna zmaga Primoža Glihe

Delo 13.11.2023
Prvo tekmo v novembrskem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo v nogometu so odigrali na Kosovu, kjer je gostoval Izrael. Prvo tekmo v novembrskem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo v nogometu so odigrali na Kosovu. Tamkajšnja reprezentanca, ki jo… »

Izredno stanje na Kosovu, Primož Gliha se veseli druge zmage

SiolNET 12.11.2023
V Prištini se je danes odvila kvalifikacijska tekma za Euro 2024 med Kosovom in Izraelom. Izbrani vrsti bi se morali v skupini I pomeriti že prejšnji mesec, a so dvoboj zaradi vojnih razmer v Izraelu prestavili. Gostitelji, ki jih vodi slovenski… »

Kosovo pripravlja tožbo proti Srbiji zaradi genocida

Delo 10.11.2023
Vlada je v sredo ustanovila tudi Inštitut za vojne zločine med vojno na Kosovu, pri čemer je Kurti poudaril, da mora Srbija odgovarjati za zločine. Kosovski premier in predsednica, Albin Kurti in Vjosa Osmani, ter predsednik kosovske skupščine Glauk… »

V Kosovu za razliko od rodne Avstrije podpirajo varovanko slovenskega trenerja

Delo 09.11.2023
Korošica Sophie Sorschag se že zelo veseli, da bo lahko po dolgih 20 mesecih spet nastopila na tekmi za svetovni pokal v smučarskih skokih. Avstrijska smučarska skakalka Sophie Sorschag, ki je pred kratkim tudi od Mednarodne smučarske zveze (FIS)… »

Novice dneva »

Kakšna prihodnost čaka slovensko podjetništvo

Finance.si pred eno uroše 1 povezana

Petrol v prvem četrtletju slabše kot lani: krivijo vlado

Finance.si pred dvema uramaše 2 povezani

Kako naj poslovnež prelisiči nespečnost

Finance.si pred dvema uramaše 4 povezane
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem