Kosovo

Gliha ni več selektor Kosova, prihaja legenda Jugoslavije?

SiolNET 23.11.2023
Slovenski strateg Primož Gliha je po štirih mesecih končal sodelovanje s Kosovom. Vodil ga je na šestih kvalifikacijskih tekmah za Euro 2024, dosegal bistveno boljše rezultate od njegovega predhodnika Alaina Giressa, a se je krovna zveza Kosova po… »

BiH in Kosovo sta glavna vira skrbi za varnost Balkana

Delo 22.11.2023
Generalni sekretar zveze Nato Jens Stoltenberg je zaključil turnejo po balkanskih državah, o širitvenih ambicijah pa bolj malo. V nadaljevanju preberite: Šef severnoatlantskega zavezništva Jens Stoltenberg je v Skopju zaključil tridnevni obisk… »

Stoltenberg opozoril na grožnje avtoritarnih držav

SiolNET 21.11.2023
Zahodni Balkan je bistvenega pomena za varnost Evrope, je danes v Skopju izjavil generalni sekretar zveze Nato Jens Stoltenberg. Opozoril je, da si tudi na Zahodnem Balkanu "avtoritarne države prizadevajo spodkopavati našo svobodo". Dodal je, da Nato za… »

Vučić Stoltenbergu: "Na Kosovu so ogroženi samo Srbi. Samo njih napadajo."

RTV Slovenija 21.11.2023
Generalni sekretar zveze Nato Jens Stoltenberg se je v okviru balkanske turneje ustavil v Srbiji in tako kot predtem na Kosovu dejal, da morajo tisti, ki so odgovorni za napad v Banjski, ko je bil ubit kosovski policist, odgovarjati pred zakonom. Srbski… »

Stoltenberg v Beogradu pozval k nadaljevanju dialoga s Prištino

Delo 21.11.2023
Nadaljevanje dialoga pod okriljem EU je po njegovem mnenju edini način za zagotovitev miru. Generalni sekretar Nata Jens Stoltenberg je po pogovorih s srbskim predsednikom Aleksandrom Vučićem v Beogradu tako kot dan prej v Prištini ustanovitev… »

Več Natovih sil za stabilnost Balkana?

Dnevnik 21.11.2023
Generalni sekretar Nata Jens Stoltenberg je na mini turneji po zahodnem Balkanu, kjer se mudi v času vnetljive retorike in zaostrenih varnostih razmer. Nato razmišlja o trajnejšem povečanju svojih sil na Kosovu za ohranjanje stabilnosti v državi in… »

Stoltenberg skrbi odcepitvena retorika, ruski vpliv v BiH; izpostavil zavezanost varnosti na Kosovu

RTV Slovenija 20.11.2023
Generalni sekretar Nata Jens Stoltenberg je v Sarajevu dejal, da je zaskrbljen zaradi "odcepitvene retorike" v Bosni in Hercegovini, pa tudi zaradi vpletanja tujih sil, med drugim Rusije. Izrazil pa je podporo evroatlantski poti države. Stoltenberg, ki… »

Bruselj naj neha prikimavati Vučićevemu režimu

Delo 20.11.2023
Z evropskim poslancem in nekdanjim hrvaškim zunanjim ministrom Toninom Piculo o razmerah na Balkanu, perspektivi BiH in hrvaških odnosih s Srbijo. V nadaljevanju preberite: »Srbija kot največja država v regiji ima največji vpliv, zlasti na dele… »

Nora tekma v Franciji in prekrasen dan za Hrvaško

SiolNET 18.11.2023
Po petkovem porazu Slovenije proti Danski (1:2) so bile v soboto v kvalifikacijah za Euro 2024 na delu reprezentance v skupinah B, D in I. Vozovnico za veliko tekmovanje so si zagotovile še Nizozemska, Romunija in Švica, s katero so še drugič letos… »

Ronaldo skočil na vrh, znana še dva potnika na EP

SiolNET 16.11.2023
Danes so bili v kvalifikacijah za Euro 2024 dejavni v skupinah A, F, G in J. Nastop na velikem tekmovanju v Nemčiji so si priigrali Madžari, ki so v 97. minuti osvojili točko proti Bolgariji (2:2), in tudi Slovaki, ki so s 4:2 ugnali Islandijo. Tako… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem