Kosovo

Kosovo bo ukinilo prekrivanje državnih simbolov na srbskih registrskih tablicah

RTV Slovenija 05.01.2024
Kosovska vlada je v četrtek sprejela odločitev o ukinitvi prekrivanja srbskih registrskih tablic na vozilih, ki vstopajo v državo, poročajo kosovski mediji. Vlada v Prištini se je odločila, da srbskih državnih simbolov na srbskih registrskih… »

Velike težave ene najrevnejših evropskih držav

SiolNET 03.01.2024
Kosovo je ena od najrevnejših držav v Evropi. Številni njeni prebivalci zato iščejo delo v bogatejših državah, tudi v Sloveniji. To izseljevanje delovne sile je tako obsežno, da so kosovski delodajalci prisiljeni uvažati delovno silo iz Azije. A… »

Novost za državljane Kosova

SiolNET 02.01.2024
Za državljane Kosova je v ponedeljek začel veljati brezvizumski režim za vstop v države Evropske unije. Visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep Borell je odločitev unije označil za zgodovinsko ter ocenil, da bo prinesla koristi tako Kosovu kot… »

Državljani Kosova v države EU-ja brez vizumov; edina izjema Španija

RTV Slovenija 02.01.2024
Za državljane Kosova je v ponedeljek začel veljati brezvizumski režim za vstop v države Evropske unije. Visoki zunanjepolitični predstavnik EU-ja Josep Borell je odločitev Unije označil za zgodovinsko in ocenil, da bo koristila tako Kosovu kot… »

NORMALIZACIJA ODNOSOV: Svobodno gibanje za vozila s Kosova

Regional 30.12.2023
V ponedeljek je srbska vlada sprejela odločitev, da omogoči svobodno gibanje za vsa vozila s Kosova, ki bo začela veljati s 1. januarjem. Ta korak so v Bruslju označili kot pozitiven prispevek k uresničevanju sporazuma o poti k normalizaciji odnosov… »

Slovenija za delavce s Kosova le vmesna postaja

Delo 30.12.2023
Z novim letom prost vstop za državljane Kosova, ki so drugi najpogostejši tuji delavci pri nas. V nadaljevanju preberite: Državljani Kosova od 1. januarja 2024 ne bodo več potrebovali vizuma za vstop v Evropsko unijo, a to, kot kaže, vsaj na… »

Umrl nekdanji švicarski tožilec in poročevalec Sveta Evrope

SiolNET 28.12.2023
V 79. letu starosti je danes umrl nekdanji švicarski tožilec in poročevalec Sveta Evrope Dick Marty, je sporočila njegova Svobodna demokratska stranka Švice. Švicarski predsednik Alain Berset je v odzivu poudaril, da je bil Marty, ki je med drugim… »

Evropsko žarišče, na katerem se lahko vsak trenutek začne prelivanje krvi

SiolNET 27.12.2023
Na nemirnem Kosovu, kjer v okviru misije zveze Nato za mir skrbijo tudi slovenske vojakinje in vojaki, se je letos zgodil najhujši izbruh nasilja med Srbi in Albanci v zadnjih letih. Razmere v 1,8-milijonski državi, ki je neodvisnost razglasila leta… »

Beograd bo z novim letom omogočil svobodno gibanje za vsa vozila s Kosova

RTV Slovenija 26.12.2023
Srbska vlada je odločila, da bo z novim letom omogočila svobodno gibanje za vsa vozila s Kosova. To odločitev so v Bruslju označili kot pozitiven korak pri uresničevanju sporazuma o poti k normalizaciji odnosov med Beogradom in Prištino. Direktor… »

Vojaški kaplan na Natovi misiji: to je njegovo sporočilo vsem v domovini

SiolNET 24.12.2023
"Božič je praznik miru, nežnosti in bližine. Kristjani verujemo, da se je na božično noč rodil božji sin, ki nam je kot malo dete v jaslih prinesel mir, toplino in tudi varnost. Želim, da bi ta mir, toplino in medsebojno povezanost začutili tudi… »

Novice dneva »

Petrol v prvem četrtletju slabše kot lani: krivijo vlado

Finance.si pred 22 minutamiše 2 povezani

Kako prelisičiti nespečnost

Finance.si pred 46 minutamiše 2 povezani

Minnesota kot orkan izsilila sedmo tekmo

Delo pred 59 minutamiše 2 povezani
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem