Kosovo

Bataljon Slovenske vojske na Kosovu kot vezni člen med lokalnim prebivalstvom in institucijami

RTV Slovenija 23.12.2023
Pripadnike Slovenske vojske (SV) na misiji Kforja na Kosovu zaradi poznavanja lokalnih navad, jezika in okolja cenijo tako tamkajšnji prebivalci kot poveljstvo mednarodne misije. Neoborožen oz. nekinetičen bataljon s 101 pripadnikom deluje kot vezno… »

Šarec svari pred Rusijo: Ne smemo si zatiskati oči #video

SiolNET 23.12.2023
"Tako Rusija kot Kitajska imata svoje interese povsod tam, kjer je vakuum, torej kjer ni Evropske unije in zveze Nato, zato je zagotovo pričakovati tudi hibridno delovanje. Vsi moramo narediti vse za odpornost proti tem izzivom. Seveda Rusija ne deluje… »

Vsak dan naj bi bila prisiljena zadovoljiti osem moških

Zurnal24 20.12.2023
Hajzer Muzliukaj je bil za zlorabo prostitucije najprej oproščen, a je višje sodišče sodbo razveljavilo. Petintridesetletni državljan Kosova Hajzer Muzliukaj naj bi tri leta, od novembra 2015 do začetka decembra 2018, zahteval denar za zaščito od… »

Namesto zaščitnika prostitutke je igral zvodnika

Necenzurirano 19.12.2023
Pričetek ponovnega sojenja 34-letnemu albanskemu državljanu s Kosova Hajzerju Muzliukaju, ki mu tožilstvo očita zlorabo prostitucije, je preprečila korona. Obtoženi naj bi od oškodovanke vrsto let terjal 400 evrov dnevno in jo imel vseskozi pod… »

Največja denarna nagrada doslej za slovensko judoistko

Delo 17.12.2023
Ljubljančanka Kaja Kajzer si je na odprtem prvenstvu Prištine z izjemnim nagradnim skladom izbojevala peto mesto. V Prištini so izpeljali prav poseben turnir v judu z izjemnim nagradnim skladom v višini 300.000 evrov. Na tekmovanju so se judoisti in… »

Interpol razpisal tiralico za glavnim osumljencem za napad na severu Kosova

SiolNET 08.12.2023
Mednarodna organizacija kriminalistične policije Interpol je razpisala mednarodno tiralico za Milanom Radoičićem, glavnim osumljencem za nedavni napad na policijo na severu Kosova, je v četrtek za srbski portal Nova potrdil kosovski minister za… »

Benfica z golom nekaj sekund pred koncem premagala Dobovec

SiolNET 29.11.2023
Dobovec, slovenski prvak v futsalu, je v prvem krogu elitne skupine lige prvakov izgubil proti portugalski Benfici s 3:4 (0:2). Tekma skupine B je bila na turnirju na Kosovu, ki ga gosti Priština. Dobovec se je doslej vselej uvrstil med 16 najboljših… »

Hrvaška vojska in obrambno ministrstvo v resnih težavah

SiolNET 29.11.2023
Hrvaška vojska in hrvaško ministrstvo za obrambo se spopadata z vse večjim pomanjkanjem kadra, kar je pred kratkim izpostavil tudi novi obrambni minister Ivan Anušić. Vse manj je tudi zanimanja za prostovoljno služenje vojaškega roka, število… »

Levu v zavetišču v Prištini ob sneženju namestili grelnik

RTV Slovenija 26.11.2023
Prvi sneg je napovedal zimo tudi na Kosovu, prekril je ograde v zavetišču za velike živali v Prištini. Medvedi v snegu uživajo, delavci v zavetišču pa so bolj zaskrbljeni zaradi leva, ki ga je bela površina zmedla. "Vemo, da to ni ravno idealno… »

Gliha zapustil Kosovo, reprezentanca ob smer po aretaciji predsednika

Delo 23.11.2023
Primož Gliha ni več selektor nogometne reprezentance Kosova, čeprav jo je po mnenju strokovnjakov vodil rezultatsko bolje kot njegov predhodnik. Dan po koncu rednega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo v nogometu je prišlo do spremembe v več… »

Novice dneva »

Kakšna prihodnost čaka slovensko podjetništvo

Finance.si pred eno uroše 1 povezana

Petrol v prvem četrtletju slabše kot lani: krivijo vlado

Finance.si pred dvema uramaše 2 povezani

Kako naj poslovnež prelisiči nespečnost

Finance.si pred dvema uramaše 4 povezane
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem