Makedonija

Že prvi dan rekord za zgodovino

Dnevnik 10.01.2024
Z današnjima tekmama Francija – Severna Makedonija in Nemčija – Švica v skupini A v Merkur Spiel-Areni, ki sprejme 54.600 gledalcev, se začenja EP v rokometu za moške. Naslov prvaka iz leta 2022 brani Švedska, na stavnicah je največji favorit… »

Nemčija nadigrala Švico, Francija boljša od Severne Makedonije

RTV Slovenija 09.01.2024
V Düsseldorfu se je začel EP v rokometu. Olimpijski prvak Francija je z 39:29 premagala Severno Makedonijo, zvečer pa je bila na nogometnem stadionu pred rekordnimi 53.586 gledalci Nemčija prepričljivo s 27:14 boljša od Švice. 6 golov je dal Juri… »

Že uvodni dan prvenstva se obeta zgodovinski spektakel

SiolNET 09.01.2024
Jutri se bo v Berlinu v Nemčiji s tekmo med Francijo in Severno Makedonijo (ob 18. uri) začelo evropsko prvenstvo v rokometu, ki bo med 10. in 28. januarjem potekalo na prizoriščih v Berlinu, Düsseldorfu, Hamburgu, Kölnu, Mannheimu in Münchnu. Že… »

Po 16 letih prenovljene ruševine palače, v kateri je bil Aleksander Veliki razglašen za kralja

RTV Slovenija 06.01.2024
Po kar 16 letih se je končala prenova ruševin palače Ajga v severni Grčiji, ki je stala več kot 20 milijonov evrov in je vključevala tudi finančno podporo Evropske unije. Gre za palačo, v kateri je bil Aleksander Veliki razglašen za makedonskega… »

Povpraševanje po kadrih je še vedno živahno, delodajalci jih vedno več iščejo v Severni Makedoniji

RTV Slovenija 30.12.2023
Za iskalce zaposlitve je bilo to leto kljub negotovosti na trgu dela in ohlajanju nemškega gospodarstva še vedno ugodno. Z izjemo energetsko intenzivnih podjetij, ki delavce napotujejo na čakanje, je v drugih panogah še vedno povpraševanje po kadrih… »

Leipzig našel nadomestilo za Forsberga, prihaja Elmas

RTV Slovenija 27.12.2023
Eljif Elmas je novi soigralec Benjamina Šeška in Kevina Kampla pri Leipzigu. Reprezentant Severne Makedonije, ki je prišel iz italijanskega prvaka Napolija, je podpisal štiriletno pogodbo. 24-letni vezist, ki se bo ekipi pridružil 2. januarja, bo v… »

V stanovanju jo je 14-dni zadrževal kot spolno sužnjo

Necenzurirano 24.12.2023
Uspela je kontaktirati prijateljico, ta pa je poklicala policijo, ki je danes potrkala na vrata tega dunajskega stanovanja. Na Dunaju so v soboto iz enega od stanovanj rešili 29-letno žensko, ki je bila približno dva tedna ujetnica 51-letnega… »

Obdukcija: Vanja se ni zadušila, umrla je zaradi strela v glavo

Necenzurirano 24.12.2023
V Makedoniji se nadaljuje kriminalistična preiskava ugrabitve in umora 14-letne Vanje Gjorčevske, torej primera, ki je pred nekaj tedni pretresel celoten Balkan. Zdaj so znani tudi rezultati obdukcije. Obdukcijo trupla 14-letne Vanje so izvajali kar 17… »

Šeško in Kampl združila moči z nezadovoljnim Makedoncem

Zurnal24 22.12.2023
Prestop je zaenkrat potrdil le en od dveh vpletenih klubov. Slovenski nogometni reprezentant Benjamin Šeško in njegov rojak Kevin Kampl bosta v vrstah Leipziga dobila novega soigralca. Kot je potrdil predsednik Napolija Aurelio de Laurentiis, bo… »

Prepričanje, da je balkanski kadrovski bazen prazen, je napačno

Delo 19.12.2023
V Makedoniji in BiH je velik interes za zaposlitev v Sloveniji, na zavodu za zaposlovanje se pripravljajo tudi na zaposlovanje Filipincev. V nadaljevanju preberite: Naloga zavoda za zaposlovanje ni več le iskanje dela za brezposelne, ampak se ta širi… »

Novice dneva »

POZOR! Primorska avtocesta je zaprta zaradi nesreče

Regional pred eno uroše 3 povezane

Neustavljivi Messi zrušil dva rekorda naenkrat

Zurnal24 pred eno uroše 1 povezana

Denver ni imel odgovora na 43 točk Edwardsa

RTV Slovenija pred tremi uramiše 3 povezane

Najstnik napadel z nožem, policija odgovorila s streli

Zurnal24 pred 37 minutamiše 1 povezana
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem