Makedonija

#video Srbska policija naj bi slekla migrante in jih v mrazu vrnila v Severno Makedonijo

Dnevnik 22.02.2024
Srbska nevladna organizacija Legis je danes objavila posnetke, ki prikazujejo skupino napol golih moških na odseku ceste blizu meje med Srbijo in Severno Makedonijo. Posnetke so že obsodile organizacije za človekove pravice, ki menijo, da posnetki… »

PONIŽUJOČ INCIDENT: Policisti naj bi slekli migrante in prezeble pregnali čez mejo (VIDEO)

Regional 22.02.2024
Srbska policija naj bi prisilno vrnila skupino migrantov v Severno Makedonijo, je danes sporočila nevladna organizacija Legis in objavila posnetke, ki prikazujejo skupino golih in prezeblih migrantov v bližini meje med Srbijo in Severno Makedonijo… »

VELIK LOGISTIČNI ZALOGAJ: V kombiju prevažal za cel razred migrantov! (FOTO)

Regional 22.02.2024
Brežiški policisti so v sredo nekaj po 15. uri ustavili voznika kombija slovaških registrskih oznak. Ugotovili so, da 43-letni državljan Severne Makedonije prevaža 31 državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v državo. Osumljenca kaznivega… »

V kombiju tihotapil 31 državljanov Turčije

RTV Slovenija 22.02.2024
Policisti so v Brežicah ustavili kombinirano vozilo, v katerem je državljan Severne Makedonije prevažal 31 državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Na Bizeljski cesti v Brežicah so policisti v sredo okoli 15. ure ustavili voznika… »

Polomija z dokumenti množice Makedoncev zaprla v državo

Delo 15.02.2024
Do izteka roka za spremembo imena države je okoli 650.000 Makedoncev ostalo zaprtih v državo s starimi dokumenti z neveljavnim imenom. V nadaljevanju preberite: V Severni Makedoniji je v ponedeljek prenehalo veljati prehodno obdobje petih let, po… »

V Severni Makedoniji prenehali veljati potni listi s prejšnjim imenom države

RTV Slovenija 12.02.2024
Tisoče državljanov Severne Makedonije je hitelo z nabavo novega potnega lista, saj so namreč stari dokumenti, na katerih v imenu Republika Makedonija ne piše tudi "Severna", prenehali veljati. Stari osebni dokumenti bodo sicer še naprej veljavni… »

Kurentovanje na Ptuju: Povorka navdušila kljub vremenskim spremembam, dežja na koncu ni bilo

Spodnje Podravje 11.02.2024
Organizatorji letošnjega Kurentovanja na Ptuju so se soočili z izzivom nepredvidenega dežja, zaradi česar so morali zadnji trenutek skrajšati traso nedeljske mednarodne karnevalske povorke in uvesti številne spremembe. Te prilagoditve so sprva… »

Za pusta na vsakega Slovenca pet njihovih krofov

Dnevnik 05.02.2024
Povprečni Slovenec bo v prihajajočem pustnem času pohrustal vsaj pet njihovih krofov, ocenjujejo v podjetju Don Don. Krofi so eden paradnih izdelkov gazele osrednjeslovenske regije 2017 – iz avtomatizirane proizvodne enote v Kranju je v zadnjem letu… »

Pokažite svoje barmanske sposobnosti na tekmovanju Badel Masterclass in osvojite 30 tisoč evrov

SiolNET 01.02.2024
Za vse strastne in kreativne barmane, ki želijo pokazati svoje izjemno znanje, je največje regionalno tekmovanje barmanov Badel Masterclass priložnost, ki je ne smete zamuditi! Tekmovalci bodo svoje barmanske sposobnosti pokazali na najbolj… »

Filipinski babyboom na Hrvaškem, kjer že živi 11 tisoč Filipincev

SiolNET 29.01.2024
S Hrvaške poročajo o filipinskem babyboomu, saj se je samo v zadnjih dveh mesecih tam rodilo kar dvanajst filipinskih dojenčkov. Nekdanji gospodarski minister Davor Štern, častni konzul Filipinov na Hrvaškem, pa je presenetil z idejo o skupinskem… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem