Makedonija

Prehodno vlado v Severni Makedoniji bo do volitev vodil Talat Xhaferi

SiolNET 28.01.2024
Poslanci parlamenta v Severni Makedoniji so danes za predsednika tehnične vlade izvolili Talata Xhaferija, ki je postal prvi etnični Albanec na tem položaju. Xhaferi je prejel 65 od 120 glasov in bo funkcijo opravljal sto dni oziroma do parlamentarnih… »

Tragedija pri Skopju: tako se je smrti izognil slavni Italijan

SiolNET 26.01.2024
To je spomin na 56 let staro zgodbo, kako se je sloviti Italijan Sandro Munari, najzaslužnejši za šampionski in kultni status lancie stratos HF, v Makedoniji po spletu okoliščin izognil smrti. Sandro Munari je danes 83-letni Italijan, ki je vsaj pri… »

Skupna jugoslovanska razstava: "Dolžni smo pripovedovati njihovo zgodbo v spomin in opomin"

RTV Slovenija 26.01.2024
Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Severna Makedonija, Srbija ter Črna gora so na sedežu Unesca v Parizu podpisale sporazum o vnovični vzpostavitvi skupne jugoslovanske razstave v nekdanjem nacističnem taborišču smrti v Auschwitzu na… »

Slovenski startupi prvič vabljeni na tekmovanje Zurich Innovation Championship

Dnevnik 26.01.2024
Zavarovalniška skupina Zurich (Zurich Insurance Group) je objavila že peto edicijo globalnega tekmovanja v inovacijah Zurich Innovation Championship. To je največje tovrstno tekmovanje v zavarovalniški panogi na svetu, na katerem lahko letos prvič… »

Slovenija okrepljena v boj za prestiž?

SiolNET 26.01.2024
Pred slovenskimi rokometaši je zadnje dejanje letošnjega evropskega prvenstva. Slovenci se bodo danes ob 15. uri za končno peto mesto v Kölnu udarili z Madžari. "Morda smo po zmagi proti Dancem, s katero smo si priborili tekmo za peto mesto, mentalno… »

Radomljani nizajo zmage na Hrvaškem

SiolNET 23.01.2024
Danes sta pripravljalni tekmi izmed slovenskih prvoligaških klubov odigrala soseda Domžale in Radomlje. Dvakratni slovenski prvaki so v Umagu namučili vodilnega poljskega prvoligaša Slask in izgubili z 1:2, mlinarji pa so priprave v Rovinju sklenili s… »

"Načrt za rast bi lahko spremenil igro na Zahodnem Balkanu in podvojil obseg gospodarstev"

RTV Slovenija 22.01.2024
Načrt Evropske unije za Zahodni Balkan v znesku šest milijard evrov bi lahko v prihodnjem desetletju podvojil obseg regionalnih gospodarstev, je na vrhu v Skopju dejal generalni direktor Evropske komisije za sosedstvo in širitvena pogajanja Gert Jan… »

Potrebujemo več znanja o učinkoviti rabi energije

Delo 22.01.2024
Inženirka leta 2023, Ljupka Vrteva, želi navduševati mlada dekleta za tehnične poklice in ozaveščati ljudi o energiji. V nadaljevanju preberite: Inženirka leta 2023, Ljupka Vrteva, se je po končani srednji šoli v Makedoniji odločila za selitev v… »

Inženirka leta 2023 je Ljupka Vrteva: "Vsaka zmore"

RTV Slovenija 16.01.2024
Naziva inženirka leta 2023 je prejela Ljupka Vrteva, razvojna inženirka za področje ogrevanja, prezračevanja in hlajenja stavb ter vodja projekta sončne elektrarne v Petrolu. Priznanje je prejela na nocojšnji slavnostni razglasitvi v Cankarjevem… »

Bilo je odlično

Gorenjski glas 16.01.2024
Boško Bečarski in njegova soproga Klavdija Koželj Bečarski sta lani praznovala dvaindvajseto obletnico poroke, on pa je tudi srečal abrahama. Starši Boška Bečarskega so se v Slovenijo priselili iz Makedonije. Oba sta delo dobila v takratnem… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem