Moskva

V Rusiji prijeli še tri ljudi, osumljene vpletenosti v napad na koncertno dvorano

RTV Slovenija 04.04.2024
Ruska Zvezna varnostna služba (FSB) je pridržala še tri ljudi, osumljene vpletenosti v napad na koncertno dvorano na obrobju Moskve prejšnji mesec. Gre za enega ruskega in dva tuja državljana. Vsi trije pridržani so po rodu iz Osrednje Azije… »

Za varnost na olimpijskih igrah v Parizu bodo skrbeli tudi slovenski policisti

Delo 04.04.2024
Za zdaj posebna teroristična grožnja ne obstaja, pravi francoska ministrica za šport. Pri varovanju poletnih olimpijskih iger, ki bodo med 26. julijem in 11. avgustom v Parizu, bo sodelovala tudi slovenska policija. To so potrdili na ministrstvu za… »

Po napovedi, da bo štiri filme posnel po knjigah ruskih pisateljev, se je Kusturica srečal s Putinom

RTV Slovenija 03.04.2024
Srbski režiser Emir Kusturica se je po napovedi, da bo svoje zadnje filme snemal v Rusiji in bodo navdihnjeni po knjigah ruskih pisateljev, znova srečal z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Srbskega filmskega režiserja, scenarista in glasbenika… »

Preverjanje sumljivega vzhodnjaškega videza

Delo 01.04.2024
Začasni delavci iz Tadžikistana plačujejo ceno za teroristična grozodejstva sonarodnjakov. V nadaljevanju preberite: Po terorističnem napadu na obiskovalce koncerta v bližini Moskve, v katerem je bilo ubitih 144 ljudi, so v Rusiji poostrili nadzor… »

Ameriški diplomati zbolevajo za skrivnostno boleznijo

Zurnal24 01.04.2024
Skrivnostni "havanski sindrom", ki je prizadel ameriške diplomate in vohune po vsem svetu, bi lahko bil povezan z akustičnim orožjem, ki ga uporabljajo pripadniki ruske vojaško-obveščevalne diverzantske enote. Glede na skupno preiskavo The… »

V Rusiji zaradi »ekstremizma« aretirali lastnika gejevskega bara

Delo 31.03.2024
Gre za primer zatiranja skupnosti LGBTQ, potem ko so ruske oblasti novembra lani mednarodno gibanje LGBT označile za ekstremistično. V Rusiji so zaradi obtožb o ekstremizmu pridržali lastnika priljubljenega gejevskega bara v mestu Orenburg, so danes… »

Katastrofa po veliki volilni zmagi

Delo 31.03.2024
Če kdo pozna Islamsko državo, je to seveda prav Moskva, saj izvrstno sodeluje z obveščevalnimi službami Sirije, Irana, Tadžikistana in tudi talibov. V nadaljevanju preberite: Bilanca tragedije v dvorani Crocus City Hall na robu Moskve je vse bolj… »

Depresivna razhajanja

Dnevnik 30.03.2024
Obstaja pregovor, da se mora človek zamisliti, ko ugotovi, da ga nogomet ne zanima več. Minuli teden je Ljubljano obiskal Cristiano Ronaldo, nogometaš, ki zasluži 200 milijonov evrov na leto, kar je približno 550.000 na dan. Številka, ki je bila… »

POVEČANA NEVARNOST TERORIZMA: ISIS poziva "volkove samotarje" k napadom

Regional 29.03.2024
Tiskovni predstavnik ISIS je v posnetku ob 10. obletnici razglasitve kalifata ISIS v Iraku in Siriji pozval "volkove samotarje" po vsem svetu, naj množično pobijajo kristjane in Jude. Tiskovni predstavnik ISIS Abu Hudhayfah al-Ansari je v 41-minutnem… »

FSB naj bi preprečil teroristični napad na jugu Rusije

RTV Slovenija 29.03.2024
Ruska obveščevalna služba (FSB) je sporočila, da so njeni pripadniki prijeli tri državljane ene od držav srednje Azije, ki so načrtovali teroristični napad na jugu Rusije, poročajo ruske tiskovne agencije. Po navedbah FSB-ja je trojica nameravala… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem