Moskva

Rusija v odgovor Dunaju izgnala avstrijskega diplomata

Dnevnik pred 26 dnevi
Rusija je avstrijskega diplomata na veleposlaništvu v Moskvi razglasila za nezaželeno osebo. Diplomat mora državo zapustiti v tednu dni, so sporočili z ruskega zunanjega ministrstva. Gre za povračilni ukrep, ki ga je Rusija sprejela po tistem, ko je… »

V Moskvi krivca za terorizem v Rusiji našli v Ukrajini in družini Biden

Necenzurirano pred 28 dnevi
Ruski preiskovalni odbor je ukrajinsko plinsko podjetje Burisma Holdings in druga neimenovana podjetja obtožil financiranja terorističnih napadov v Rusiji. Ruski preiskovalni odbor, glavni zvezni preiskovalni organ v Rusiji, ki je neposredno odgovoren… »

Rusija preiskuje vpletenost zahodnih držav v financiranje terorizma

Dnevnik pred 28 dnevi
Rusija je danes začela preiskavo financiranja terorizma, v katero naj bi bile vpletene zahodne države. Po navedbah preiskovalcev so bila sredstva, ki so jih prejela zahodna podjetja v Ukrajini, vključno s podjetjem, v katerem je bil zaposlen sin… »

Rusija / »Zahod poskuša ovirati razvoj Kitajske, da bi s tem odpravil tekmece«

Mladina pred 28 dnevi
Ruski šef diplomacije Lavrov v Pekingu. Kitajska nasprotuje enostranskim sankcijam, ker kršijo mednarodno pravo in so v nasprotju s trendom svetovnega razvoja, je ob obisku ruskega kolega Sergeja Lavrova v Pekingu danes povedal kitajski zunanji minister… »

Skrivnostni obisk Putinovega zaupnika: kaj je v Sloveniji počel šef Gazproma?

Necenzurirano pred 28 dnevi
Razkrivamo: Slovenijo je pred dnevi obiskal nekdanji ruski premier Viktor Zubkov, dolgoletni tesni sodelavec Vladimirja Putina in prvi mož upravnega odbora plinskega velikana Gazprom. Kaj je bil razlog njegovega prihoda? Kdo je Viktor Zubkov Je v… »

Foto: V zrušenju nadvoza čez železniško progo umrla ženska, še pet poškodovanih

Necenzurirano pred 28 dnevi
V kraju Vjazma zahodno od Moskve se je včeraj na železniško progo zrušil nadvoz. V nesreči, ki je na območju povsem ohromila železniški promet, je umrla ena oseba, še pet jih je poškodovanih. Poškodbe so nastale tudi na plinovodu, zaradi česar… »

V Orsku po deževju počil jez, evakuirali več tisoč ljudi

RTV Slovenija pred 31 dnevi
V mestu Orsk na jugozahodu Rusije so evakuirali približno 4000 ljudi, potem ko je po močnem deževju počil jez. Poplavljenih je približno 2500 domov, polovica starega mesta je pod vodo. Za celotno regijo Orenburg, ki vključuje mesto Orsk, so oblasti… »

V ruski regiji Orenburg počil jez, več tisoč ljudi evakuirali

Dnevnik pred 31 dnevi
Rusko regijo Orenburg je v petek zajelo močno deževje, zaradi katerega je v tamkajšnjem mestu Orsk počil jez, so sporočile lokalne oblasti in nemudoma sprožile evakuacije iz najbolj ogroženih predelov regije. Doslej so evakuirali že več kot 4000… »

Janša ni glas Evrope, ampak Viktorja Orbana

Necenzurirano 06.04.2024
Z afero Voice of Europe je Janša znova padel v past, v katero se ujame vsakič znova po februarju 2022. Ko mora izbrati med Orbanom in Ukrajino, se vedno odloči za prvega, s tem pa tudi za njegovega prijatelja v Moskvi. Ključno vprašanje: kdo je… »

V Rusiji Natove namere razumejo po svoje

Delo 05.04.2024
Odločitev zavezništva, da bo odprlo misijo v napadeni državi, je naletela na oster odziv Moskve. V nadaljevanju preberite: V severnoatlantskem zavezništvu poudarjajo, da ne bodo poslali svojih vojakov na ukrajinsko fronto. V Moskvi pa trdijo, da sta… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem