Moskva

FSB naj bi preprečil teroristični napad na jugu Rusije

RTV Slovenija 29.03.2024
Ruska obveščevalna služba (FSB) je sporočila, da so njeni pripadniki prijeli tri državljane ene od držav srednje Azije, ki so načrtovali teroristični napad na jugu Rusije, poročajo ruske tiskovne agencije. Po navedbah FSB-ja je trojica nameravala… »

Moskva trdi, da je na jugu Rusije preprečila teroristični napad

Delo 29.03.2024
Po navedbah FSB je trojica nameravala sprožiti eksplozivno napravo na javnem kraju v regiji Stavropol. Ruska obveščevalna služba (FSB) je danes sporočila, da so njeni pripadniki prijeli tri državljane ene od držav Srednje Azije, ki so načrtovali… »

V Tadžikistanu v povezavi z napadom v Moskvi aretirali devet ljudi

Delo 29.03.2024
Deveterica naj bi bila povezana s štirimi domnevnimi napadalci. Pri aretaciji so sodelovale tudi ruske sile. Teden dni po napadu v predmestju Moskve, v katerem je bilo ubitih več kot 140 ljudi, so v Tadžikistanu danes aretirali devet ljudi, ki naj bi… »

Ruski preiskovalci trdijo, da imajo dokaze o povezavah napadalcev z ukrajinskimi nacionalisti

RTV Slovenija 28.03.2024
Po napadu v bližini Moskve, ko so napadalci z avtomatskim orožjem ubili 139 ljudi, jih je še vedno pogrešanih 95, je poročala ruska spletna stran Baza. Ruski preiskovalci pravijo, da imajo dokaze o povezavah napadalcev z ukrajinskimi nacionalisti… »

Rusija: Težko je verjeti, da bi lahko Islamska država izvedla napad v Moskvi

RTV Slovenija 27.03.2024
Izjemno težko je verjeti, da je Islamska država zmožna izvesti napad, kot je bil v petkov pokol v moskovski koncertni dvorani, je dejala tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministrstva Maria Zaharova. Zaharova se je pridružila dvomom ruskih… »

Ruski apetiti po ukrajinskem mestu heroju

Delo 27.03.2024
Do poletja pričakujejo veliko ofenzivo ruskih sil. Bo glavna tarča Harkov? V nadaljevanju preberite: Danes mineva 762. dan vojne v Ukrajini. Zaradi terorističnega napada blizu Moskve, ruskih obtožb o ukrajinski navezi napadalcev in medsebojnega… »

Zelenski: Zakaj patrioti še vedno ne pokrivajo neba nad Harkovom in drugimi mesti

RTV Slovenija 27.03.2024
Ruski napadi v Ukrajini so danes terjali najmanj tri smrtne žrtve, medtem ko je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski zaveznice pozval k pospešenim dobavam bojnih letal in sistemov zračne obrambe. Guverner hersonške regije Oleksandr Prokudin je na… »

Storilci so znani, naročnika še iščejo

Delo 26.03.2024
Preiskava potrjuje »ukrajinsko sled«. Moskva je zavrnila ponujeno sodelovanje Interpola. V nadaljevanju preberite: Preiskava o petkovem terorističnem napadu v bližini Moskve še traja. Ruske oblasti vedo, da je bil grozljivi zločin nad civilnim… »

Ruski poslanci razmišljajo o ponovni uvedbi smrtne kazni

Necenzurirano 26.03.2024
Po terorističnem napadu v Moskvi, v katerem je bilo prejšnji teden ubitih 139 ljudi, še več pa ranjenih, je zopet postalo aktualno vprašanje o možnosti smrtne kazni za najhujše zločine. Po poročanju ruske državne tiskovne agencije RIA Novosti so… »

V ukrajinskem obstreljevanju ruskih vasi pet ranjenih. Ukrajina sestrelila ruske letalnike.

RTV Slovenija 26.03.2024
V ukrajinskem obstreljevanju dveh ruskih vasi je bilo ranjenih pet ljudi, so sporočile oblasti ruske obmejne regije Belgorod. Medtem iz Ukrajine poročajo, da so sestrelili 12 ruskih brezpilotnih letalnikov. Guverner ruske regije Belgorod, ki je v… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem