Pandemija

Pandemija kot sprožilec za druženje ljudi, ki sicer ne bi preživljali toliko časa skupaj

RTV Slovenija 21.02.2024
"Seveda je vse skupaj malo pretirano, saj gre za komedijo, a osnova je zelo resnična," je o svojem filmu Hors du temps z močno avtobiografsko noto, ki je doživel premiero v tekmovalnem programu 74. Berlinala, povedal režiser Olivier Assayas na… »

V kinematografe prihaja film Jama, črna komedija Dejana Baboska

RTV Slovenija 20.02.2024
Dejan Babosek, režiser partizanskega filma Preboj o bitki na Menini planini, ki si ga je v Sloveniji ogledalo skoraj 20.000 gledalcev, tokrat v kinih predstavlja črno komedijo Jama. Pravzaprav ustvarjalci film žanrsko opredeljujejo zmes grozljivke… »

NA JADRANU KUPILA HIŠO IZ SANJ, POTEM PA SE JE ZAČELA DRAMA: Sosedje so jima zažgali avto, zastrupil mačko in …

Regional 19.02.2024
Avstrijski par, ki je želel svojo upokojitev preživeti v hiški na Jadranu, je po nakupu novega doma naletel na sosede iz nočne more. Ne le, da je dvorišču zakoncev zrasla črna gradnja, zgorel je tudi njun avto, mačko pa so jima zastrupili… »

Dada Jerovšek: Še vedno sva tu, še vedno sva živa

Delo 18.02.2024
Z Dado Jerovšek o dobrih natakarjih, o tem, kako smo se slovenski gostje spremenili v četrt stoletja, ter o tem, zakaj Ljubljana potrebuje turiste. V nadaljevanju preberite: Čeprav zatrdi, da v naslednjem življenju nikakor ne bo gostinka, si je težko… »

Osrednja kulturna ustanova predstavila vrhunce pomladne sezone

Delo 15.02.2024
Bogat obisk kaže na okrevanje po pandemiji, ki je hitrejše od pričakovanj. V Cankarjevem domu (CD) so lani izvedli 1168 kulturnih prireditev, ki so privabile skoraj pol milijona obiskovalcev. To pomeni, da se je naši osrednji kulturni ustanovi uspelo… »

Vovk in Boškan daleč od osebnih rekordov; Peaty bronast ob vrnitvi na SP-je

RTV Slovenija 12.02.2024
Na svetovnem prvenstvu v plavanju v Dohi sta se predstavila plavalka Ljubljane Tara Vovk, ki je na 100 m prsno osvojila 36. mesto, in Sašo Boškan, ki je bil na 200 m prosto 33. V večernem dogajanju izstopa zlato Američana Finka na 100 metrov prsno… »

Ta izjemno slikovit hrvaški kraj blesti na seznamu skritih destinacij

Zurnal24 11.02.2024
Matador Network, največji neodvisni založnik popotniških publikacij na svetu, je objavil seznam desetih skritih destinacij, ki jih morate obiskati v letu 2024. Preteklo leto je naznanilo velik povratek turističnih potovanj po pandemiji covid-19, saj… »

ČEFERIN NE BO VEČ KANDIDIRAL: "Utrujen sem po dveh vojnah z nesmiselno superligo"

Regional 08.02.2024
Predsednik Evropske nogometne zveze Uefe Aleksander Čeferin je po kongresu v Parizu, na katerem so potrdili spremembo statuta glede podaljšanja predsedniškega mandata, kar bi mu potencialno dovolilo novo kandidaturo na kongresu 2027, razkril, da čez… »

Čeferin: Leta 2027 ne bom več kandidiral za predsednika Uefe

Dnevnik 08.02.2024
Predsednik Evropske nogometne zveze Uefe Aleksander Čeferin je po kongresu v Parizu, na katerem so potrdili spremembo statuta glede podaljšanja predsedniškega mandata, kar bi mu potencialno dovolilo novo kandidaturo na kongresu 2027, razkril, da čez… »

Kitajska zatrjuje, da nove raziskovalne postaje na Antarktiki ne bo uporabljala za vohunjenje

RTV Slovenija 07.02.2024
Kitajska je odprla svojo peto raziskovalno postajo na Antarktiki in prvo na območju južno od Avstralije ter Nove Zelandije, ob tem pa zatrdila, da bo ta prispevala k znanosti, miru in trajnostnemu razvoju polarnega območja. Gradnjo postaje Činling so… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem