Pandemija

Javnofinančni primanjkljaj Slovenije je lani znašal 2,5 odstotka BDP-ja

RTV Slovenija pred 11 dnevi
Javnofinančni primanjkljaj Slovenije je v letu 2023 po reviziji znašal 1,552 milijarde evrov, kar je 36 milijonov evrov manj, kot so kazali prvi izračuni statistikov. V deležu BDP-ja znaša 2,5 odstotka oz. 0,5 odstotne točke pod ravnjo iz leta 2022… »

Bivši klub bo moral Ronaldu plačati astronomsko vsoto

Zurnal24 pred 12 dnevi
Juventus bo moral Ronaldu plačati skoraj 10 milijonov evrov. Italijanski nogometni prvoligaš Juventus bo moral svojemu nekdanjemu igralcu, portugalskemu zvezdniku Cristianu Ronaldu, plačati skoraj 10 milijonov evrov. Tako je v sredo odločilo… »

Upanje za evropsko gospodarstvo

Delo pred 13 dnevi
Evropski delniški trgi bi zlahka ponovili lanske nepričakovano dobre rezultate. V nadaljevanju preberite: Po 15 letih gospodarskih pretresov, od evropske dolžniške krize do pandemije covida-19 in ruskega vdora v Ukrajino, se zdi, da bo evropsko… »

Mala in srednja podjetja, vabljena k prijavi na natečaj SME EnterPRIZE

Finance.si pred 15 dnevi
Zavarovalnica Generali je na spletni strani www.generali.si/sme-enterprize objavila zanimiv razpis, ki ga ne smejo spregledati mala in srednja podjetja. Če so svoje poslovanje usmerila k trajnostnim poslovnim praksam, se lahko potegujejo za privlačne… »

Mala in srednja podjetja, vabljena k prijavi na natečaj SME EnterPRIZE

Finance.si pred 15 dnevi
Zavarovalnica Generali je na spletni strani www.generali.si/sme-enterprize objavila zanimiv razpis, ki ga ne smejo spregledati mala in srednja podjetja. Če so svoje poslovanje usmerila k trajnostnim poslovnim praksam, se lahko potegujejo za privlačne… »

Prazna denarnica

Delo pred 18 dnevi
Ker je navada železna srajca, se preventivno izogibam trgovinam, lokalom in storitvam, v katerih bi lahko terjali gotovino. Težko bi krivila pomembne družbene in ekonomske pojave, kakršna sta pandemija ali inflacija, ker ima težava daljšo zgodovino… »

Te igre bo konec ali kako bi pet minut pred dvanajsto svet vendarle lahko izboljšali

RTV Slovenija pred 18 dnevi
Ob gostilniškem točilnem pultu se zbere druščina ob novici, da se Zemlji približuje meteor. To je premisa črne komedije Matjaža Zupančiča Te igre bo konec, ki jo uprizarjajo v ljubljanski Drami. Krstna uprizoritev bo tudi zadnja premiera v… »

Ponovno obujena čezmejna pobuda za vpis kozolca na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine

RTV Slovenija pred 20 dnevi
Po tem, ko je pobudo Kozolec na Unesco zavrla pandemija covida-19, so jo zdaj ponovno zagnali, je dejal predsednik gibanja Kultura-Natura Slovenija Slavko Mežek. Uradno bodo prve aktivnosti razglasili na srečanju v Rutu nad Baško grapo. Epidemija… »

Slovenski kozolec: vpis na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine

Dnevnik pred 20 dnevi
Gibanje Kultura-Natura Slovenija je ponovno obudilo čezmejno pobudo za vpis kozolca na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine. Pobuda je nastala že pred leti, a je prizadevanja ustavila pandemija covida-19. Projekt Slovenski kozolec si sloganom… »

Bar, kjer dobro fotografijo lahko ustvari vsak

Dnevnik pred 21 dnevi
Novi bar Wonderland je že pred odprtjem zaradi svoje opazne dekoracije postal priljubljen na družbenih omrežjih. S svojimi estetskimi jedmi in prostori privablja številne obiskovalce, ki si želijo ustvariti privlačne digitalne vsebine. Wonderland je… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem