Rusija

Sporočilo treh velikih Putinu

Zurnal24 15.03.2024
Trilateralno srečanje v Berlinu in jasno sporočilo Francije, Nemčije in Poljske Putinu. Francija, Nemčija in Poljska so enotne v prizadevanjih za preprečitev zmage Rusije v Ukrajini, je na današnji trilaterali v Berlinu dejal francoski predsednik… »

Več incidentov na prvi volilni dan v Rusiji: Zlivanje barve v volilne skrinjice in poskusi zažigov

RTV Slovenija 15.03.2024
V Rusiji so se začele predsedniške volitve, ki bodo prvič potekale tri dni in na katerih se pričakuje gladka zmaga 71-letnega predsednika Vladimirja Putina, ki je svoj glas že oddal prek spleta. Prvi volilni dan so poročali o več incidentih na… »

Današnji ruski raketni napad na Odeso terjal najmanj 14 smrtnih žrtev

Necenzurirano 15.03.2024
V ruskem napadu na mesto Odesa na jugu Ukrajine je umrlo 14 ljudi, 46 pa jih je bilo ranjenih, med žrtvami tudi zdravnik in reševalec. Odesa, eno največjih ukrajinskih pristanišč, je že dolgo tarča ruskih napadov, zlasti po tem, ko je Moskva… »

#foto Z volišč v Rusiji poročajo o incidentih, pridržali več ljudi

Dnevnik 15.03.2024
Iz Rusije, kjer potekajo predsedniške volitve, so danes poročali o incidentih na več voliščih, na katerih so ljudje med drugim vlivali barvo v volilne skrinjice, ponekod pa naj bi prišlo tudi do poskusov zažiga. Policija je prvi dan glasovanja… »

Komisija ZN-a: Rusija sistematično muči ukrajinske vojne ujetnike

RTV Slovenija 15.03.2024
Preiskovalna komisija Združenih narodov za Ukrajino je ugotovila, da ruske oblasti na območjih v Ukrajini pod njihovim nadzorom kršijo človekove pravice in mednarodno humanitarno pravo ter izvajajo vojne zločine. Preiskovalci opozarjajo na… »

Rusija odbila napade na obmejni pokrajini. V napadih z brezpilotniki več mrtvih na obeh straneh.

RTV Slovenija 15.03.2024
Ukrajina in Rusija poročata o več napadih z brezpilotniki. Rusko obrambno ministrstvo je sporočilo, da je vojska v zadnjih treh dneh odbila vse poskuse proukrajinskih oboroženih skupin, da bi se prebile v ruski regiji Belgorod in Kursk. Ukrajina in… »

»V resnici smo že globoko v hibridni vojni z Rusijo«

Mladina 15.03.2024
IZJAVA DNEVA. "Ena od možnosti, zakaj se danes tem pogovarjamo, je ta, da gre v resnici za vrsto pritiska na Rusijo. Z namenom, da bi ta razumela, da je možna tudi neka nova raven tega spopada. Če to drži, potem to vzbuja tudi upravičene dileme… »

PRIČELE SO SE VOLITVE ZA PREDSEDNIKA RUSIJE: Charles Michel sarkastično čestital Putinu za zmago

Regional 15.03.2024
V Rusiji potekajo volitve, na katerih bodo volivci do nedelje izbirali novega predsednika države. Pričakovati je gladko zmago trenutnega predsednika Vladimirja Putina, ki se ne sooča s pravo konkurenco in si bo tako zagotovil že peti predsedniški… »

Predsedniške volitve v Rusiji

Mladina 15.03.2024
Pričakovati je gladko zmago trenutnega predsednika Vladimirja Putina, ki se ne sooča s pravo konkurenco in si bo tako zagotovil že peti predsedniški mandat. V Rusiji potekajo volitve, na katerih bodo volivci do nedelje izbirali novega predsednika… »

O zmagi 71-letnega Putina tako rekoč ni in ne more biti dvoma

Delo 15.03.2024
V Rusiji se danes začenjajo volitve, ki bodo trajale do nedelje. Putin ima vsaj na papirju tri tekmece. Na seznamu sokandidatov Vladimirja Putina na predsedniških volitvah Ruske federacije, ki se začenjajo danes, ni veliko imen, pravzaprav je seznam… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem