Rusija

Moldavski parlament podprl pot v EU, Pridnestrje zahteva priznanje, in ne avtonomije

RTV Slovenija 22.03.2024
Moldavski parlament je podprl pridružitev Evropski uniji, čeprav je opozicija pred glasovanjem zapustila parlamentarno dvorano, medtem ko v Pridnestrju zahtevajo priznanje samostojnosti. Moldavska predsednica Maia Sandu, ki v Rusiji vidi največjo… »

»Putin potrebuje to vojno«

Mladina 22.03.2024
Karl Schlögel, verjetno najslavnejši nemški zgodovinar, strokovnjak za vzhodno Evropo. Karl Schlögel je v Berlinu, Moskvi in Sankt Peterburgu študiral filozofijo, sociologijo, vzhodnoevropsko zgodovino in slavistiko. Danes 76-letni profesor je do… »

Polom Srbov v Moskvi, Portugalci brez Ronalda gladko proti Švedski

Delo 21.03.2024
Ruska nogometna reprezentanca je ob prvem opaznem nastopu po suspenzu Uefe in Fife ugnala tekmece Slovenije na EP. Slovenski nogometaši so imeli po remiju z Malto v mislih tudi nastopa njihovih naslednjih tekmecev. Srbija, s katero se bodo pomerili na… »

Stiske Evrope

Delo 21.03.2024
Tveganja se povečujejo, na kocki je veliko in za marsikoga niti mir na stari celini ni več samoumeven. V Temi dneva preberite: Natov varnostni dežnik, boljša pripravljenost na obrambo Evrope in energetska politika so velike teme, ki so premiera… »

Regija tesnobno pričakuje pravoslavno veliko noč

Delo 21.03.2024
Priština je posvarila, da bi srbska vojska lahko prišla na Kosovo, in pozvala Nato, naj poveča vojaško prisotnost. V nadaljevanju preberite: Srbski predsednik Aleksandar Vučić, vodja Republike Srbske Milorad Dodik in poglavar Srbske pravoslavne… »

Ruski diplomat persona non grata. Več sto Rusov s študentskimi vizumi širilo propagando?

RTV Slovenija 21.03.2024
Z ministrstva za zunanje in evropske zadeve so sporočili, da so ruskega diplomata razglasili za nezaželeno osebo, saj naj bi "opravljal dejavnosti, neskladne z njegovim diplomatskim statusom". Rusija je napovedala odgovor. Ministrstvo za zunanje in… »

V obsežnem ruskem napadu na Kijev ranjenih najmanj 13 ljudi. Rusija zavzela vas na vzhodu Ukrajine.

RTV Slovenija 21.03.2024
Rusija je sprožila obsežen raketni napad na Kijev, v katerem je bilo ranjenih najmanj 13 ljudi, je sporočil župan Vitalij Kličko. Poškodovanih je bilo več stanovanjskih in industrijskih poslopij. Ruske sile naj bi zavzele vas na vzhodu Ukrajine… »

Predsednik Francije v boksarskih rokavicah: pripravljen na dvoboj s Putinom?

Delo 21.03.2024
Uradni posnetki predsednikove fotografinje, ki so bili objavljeni v torek na instagramu, so sprožili mešane odzive. Fotografije predsednika Emmanuela Macrona z boksarskimi rokavicami so v Franciji dvignile kar nekaj obrvi, ne le zaradi vsebine, ampak… »

Rusija sprožila obsežen raketni napad na Kijev

Mladina 21.03.2024
Ukrajinsko vojno letalstvo je navedlo, da je nad državo sestrelilo vseh 31 ruskih raket, pri čemer je glavnina teh letela v smeri prestolnice. Ruska vojska je davi sprožila obsežen raketni napad na Kijev, v katerem je bilo ranjenih najmanj 13 ljudi… »

Rusija sprožila obsežen raketni napad na Kijev

Delo 21.03.2024
Zagorelo je na več lokacijah, osem ljudi je poškodovanih. Kijev je menda že sestrelil vseh 31 ruskih raket. Ruska vojska je danes zjutraj sprožila obsežen raketni napad na Kijev, v katerem je bilo ranjenih najmanj osem ljudi, je sporočil župan… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem