Rusija

DVE BESEDI STA JO STALI SVOBODE: Ženska v Rusiji končala za zapahi, ker je na glasovnico napisala "ne vojni"

Regional 21.03.2024
Rusko sodišče v Sankt Peterburgu je danes obsodilo žensko na osem dni zapora, ker je med predsedniškimi volitvami prejšnji teden na glasovnico zapisala "ne vojni". Volitve, na katerih je znova slavil ruski predsednik Vladimir Putin, so zaznamovali… »

Kitajski predsednik Xi se bo maja v Franciji sestal s kolegom Macronom

Necenzurirano 20.03.2024
Potovanje, ki so ga v Pekingu načrtovali več mesecev, bodo pozorno spremljali v Washingtonu in drugih evropskih prestolnicah. Kitajski predsednik Xi Jinping namerava v začetku maja obiskati Francijo, kjer naj bi se srečal s francoskim kolegom… »

Pirc Musar in Duda opozorila, da je treba Ukrajini pomagati, dokler bo to potrebno

RTV Slovenija 20.03.2024
Predsednica Nataša Pirc Musar in njen poljski kolega Andrzej Duda sta na Brdu pri Kranju poudarila pomembnost podpiranja Ukrajine, dokler bo to potrebno. Pirc Musar je znova pozvala k prekinitvi ognja v Gazi, z Dudo pa sta podprla rešitev dveh držav… »

Trump svojo ostro retoriko do Nata označil za pogajalsko taktiko

Delo 20.03.2024
Svoje nedavne grožnje, da bo Rusijo spodbudil k napadu na članice Nata, je označil za pogajalsko taktiko. Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump je v torek izjavil, da v primeru njegove vrnitve v Belo hišo ZDA ne bodo zapustile zveze Nato, če… »

O preživetju Ukrajine se odloča v ZDA

Dnevnik 20.03.2024
Obrambni ministri več kot 50 držav, ki z orožjem in strelivom podpirajo Ukrajino, so se znova sestali na usklajevanjih za nadaljnjo pomoč napadeni državi. V nemškem Ramsteinu je ameriški obrambni minister Lloyd Austin dejal, da sta ogrožena… »

Niger prekinil vojaško sodelovanje z ZDA po opozorilih pred povezovanjem z Rusijo in Iranom

RTV Slovenija 19.03.2024
Ameriški predstavniki so med obiskom v Nigru prejšnji teden opozorili pred tesnejšim povezovanjem sahelske države z Rusijo in Iranom, vladajoča hunta pa se je odzvala s preklicem vojaškega sporazuma z ZDA. Vojaška hunta, ki je oblast s prevratom… »

Skokovita rast izvoza opreme in orožja v Evropo

Necenzurirano 19.03.2024
Uvoz orožja v Evropo se je v zadnjih petih letih skoraj podvojil, trendu pa sledi tudi Slovenija, ki svojo oborožitveno industrijo združuje v Grozdu obrambne industrije Slovenije, ki trenutno šteje 58 različnih podjetij. Če v državo uvozimo celo… »

Putin pozval FSB k pomoči ruskim podjetjem pri spoprijemanju s sankcijami in prodiranju na nove trge

RTV Slovenija 19.03.2024
Ruski predsednik Vladimir Putin je Zvezno varnostno službo (FSB) pozval k pomoči ruskim podjetjem pri spoprijemanju s sankcijami Zahoda zaradi vojne v Ukrajini in pri širitvi na nove svetovne trge. "Zagotavljanje gospodarske varnosti Rusije in boj… »

Nemški vojak obtožen vohunjenja za Rusijo

Necenzurirano 19.03.2024
Nemško državno tožilstvo je zoper vojaka nemške vojske vložilo obtožnico zaradi kaznivega dejanja vohunjenja za Moskvo. Osumljenec, znan le kot Thomas H., je bil zaposlen na nemškem zveznem uradu za opremo, informacijsko tehnologijo in podporo… »

»Izid volitev v Rusiji nima nobenega pomena«

Mladina 19.03.2024
Vdova ruskega oporečnika Alekseja Navalnega, Julija Navalna je Ruse, ki nasprotujejo predsedniku Vladimirju Putinu, pozvala, naj ne odnehajo v prizadevanjih za svobodno Rusijo. Vdova ruskega oporečnika Alekseja Navalnega, Julija Navalna je danes Ruse… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem