Rusija

Ideologinja ameriške vojne v Ukrajini

Delo 22.03.2024
Bila je najbolj jastrebja med jastrebi v Washingtonu, glavna neokonservativka, ključna pri formuliranju odnosov Združenih držav z Rusijo. V portretu tedna preberite: »F*ck Europe«: Pri svojem diplomatskem poslu je uporabljala vsa sredstva, vključno… »

Ruski in kitajski veto na ameriški predlog resolucije o Gazi

Delo 22.03.2024
Moskva za izrecno zahtevo za premirje, Washington vidi cinizem. Slovenija za, »ker se mora končati ubijanje in stradanje civilistov ter trpljenje talcev«. Stalni članici varnostnega sveta OZN Rusija in Kitajska sta z vetom preprečili tudi zadnjo… »

Varnostni svet: Rusija in Kitajska vložili veto na ameriški predlog o ustavitvi ognja

RTV Slovenija 22.03.2024
Varnostni svet Združenih narodov ni sprejel resolucije, ki je pozival k takojšnji prekinitvi ognja v Gazi, potem ko sta Rusija in Kitajska vložili veto na ukrep, ki so ga predlagale ZDA. Resolucija je pozivala k takojšnji in trajni prekinitvi ognja… »

Zaradi ruskih napadov brez elektrike milijon ljudi. Peskov: Rusija je v Ukrajini v vojnem stanju.

RTV Slovenija 22.03.2024
V enem najsilovitejših obstreljevanj Ukrajine doslej je bila močno poškodovana energetska infrastruktura, brez električne energije je ostalo milijon ljudi. Moskva je medtem zaostrila retoriko, s katero je doslej opisovala svojo ofenzivo v Ukrajini… »

MOK tarča ruske dezinformacijske kampanje

Delo 22.03.2024
Na sedež v Lozano je poklicala oseba, ki se je pretvarjala, da je predsednica komisije Afriške unije. Iz Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) so javnost obvestili o novem incidentu v kampanji dezinformacij in obrekovanja, ki jo vodi Rusija proti… »

EU bi otežil rusko financiranje vojne v Ukrajini z višjimi carinami na žito iz Rusije in Belorusije

RTV Slovenija 22.03.2024
Evropska komisija predlaga zvišanje carin na uvoz žit, oljnih semen in žitnih izdelkov iz Rusije in Belorusije, s čimer želi preprečiti destabilizacijo trga EU-ja in izvoz žita, ki ga je Rusija nezakonito pridobila na ozemlju Ukrajine. Bruselj med… »

Varnostni svet: Rusija in Kitajska blokirali ameriško resolucijo za prekinitev spopadov v Gazi

Dnevnik 22.03.2024
Preobrat v ameriški politiki in krepitev pritiska na Izrael je na 168. dan vojne dajal upanje za sprejetje prve resolucije, ki poziva Izrael in Hamas k prekinitvi spopadov v Gazi. A resolucijo pod ameriškim sponzorstvom sta tokrat v varnostnem svetu… »

ZAMRZNITEV VOJNE V UKRAJINI NI NITI ZAŽELENA NITI MOGOČA: Hitro moramo vzpostaviti raketno obrambo, poziva prvi mož nemške…

Regional 22.03.2024
Vrhovni poveljnik nemške vojske Carsten Breuer je pozval k hitri vzpostavitvi raketne obrambe pred morebitnim napadom iz Rusije. Predsednik Vladimir Putin ne skriva svojih namenov do Zahoda, je dejal Breuer v današnjem intervjuju za nemške časnike… »

EU bi preprečila Rusiji geopolitično uporabo žita

Delo 22.03.2024
Po trinajstih svežnjih sankcij še z dodatnimi ukrepi proti Moskvi, med drugim z višjimi carinami na pšenico in koruzo. Evropska unija uvaja višje carine na uvoz ruskih in beloruskih žit, oljnih semen in iz njih pridobljenih proizvodov. Ukrep, ki med… »

Rusija z obsežnim napadom, sedem regij beleži izpade elektrike, več mrtvih

Delo 22.03.2024
V enem od teh napadov so bili uničeni daljnovodi, ki napajajo jedrsko elektrarno v Zaporožju. Ruske sile so Ukrajino ponoči napadle z okoli 90 raketami in 60 droni, je danes povedal ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. V enem od teh napadov so… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem