Rusija

ZDA ostro proti Madžarski, njeni "poblazneli protiameriški retoriki" in tkanju vezi z Rusijo

RTV Slovenija 14.03.2024
Ameriški veleposlanik v Budimpešti je zagrozil, da se bo Washington odzval na "nevarno poblaznelo protiameriško retoriko" Madžarske in njen "vse tesnejši odnos z Rusijo". V govoru, ki je dvignil precej prahu, je veleposlanik David Pressman neposredno… »

Baltska klofuta Rusiji: "Pod nobenim pogojem!"

Zurnal24 14.03.2024
Baltske države še naprej odločno nasprotujejo udeležbi Rusije na prihajajočih olimpijskih igrah. Olimpijski komiteji baltskih držav so se danes v skupni izjavi še enkrat izrekli proti nastopu športnikov iz Rusije in Belorusije na olimpijskih igrah… »

Ukrajinski branilci občasno preidejo tudi v napad

Delo 14.03.2024
Po Putinovih besedah hočejo oblasti v Kijevu z napadi na Rusijo prikriti neuspehe na fronti. V nadaljevanju preberite: Medtem ko na fronti ruske sile počasi, a vztrajno, prevzemajo pobudo, se v zadnjih dnevih stopnjujejo ukrajinski napadi na rusko… »

Zakaj so Rusi taki, kot so

Finance.si 14.03.2024
Pred predsedniškimi volitvami v Rusiji povzemamo analizo vrhunskega finskega poznavalca o tem, kako drugačna je ruska miselnost od tiste, ki smo je vajeni na zahodu, in zakaj je tako.… »

Zakaj so Rusi taki, kot so

Finance.si 14.03.2024
Pred predsedniškimi volitvami v Rusiji povzemamo analizo vrhunskega finskega poznavalca o tem, kako drugačna je ruska miselnost od tiste, ki smo je vajeni na zahodu, in zakaj je tako.… »

Odziv Kremlja: Putin ni grozil z uporabo jedrskega orožja

RTV Slovenija 14.03.2024
Potem ko je po izjavi ruskega predsednika Vladimirja Putina v intervjuju o jedrskem orožju Washington Rusiji očital "neodgovorno" jedrsko retoriko, Kremelj trdi, da Putin ni grozil z uporabo jedrskega orožja. Putin je v sredo v pogovoru za državno… »

ZDA O PUTINOVIH BESEDAH: "Ne vidimo znakov, da bi se Rusija pripravljala na uporabo jedrskega orožja"

Regional 14.03.2024
ZDA ne vidijo znakov, da bi se Rusija pripravljala na uporabo jedrskega orožja v Ukrajini, je po napovedi ruskega predsednika Vladimirja Putina, da je v primeru ogrožene suverenosti pripravljen uporabiti tovrstno orožje, v sredo sporočila Bela hiša… »

Rusiji se obeta nova zmaga Vladimirja Putina

Dnevnik 14.03.2024
V Rusiji bodo od petka do nedelje potekale predsedniške volitve, na katerih ni nobenega dvoma, da bo vnovič slavil Vladimir Putin, ki si bo tako zagotovil že svoj peti predsedniški mandat. Vsi vidnejši predstavniki opozicije, ki bi mu lahko… »

Krka lani ustvarila 314 milijonov evrov dobička

Delo 14.03.2024
Dolenjski farmacevt Krka je v nerevidiranih rezultatih poslovanja malo povečal dobiček. V nadaljevanju preberite: Krka je po nerevidiranih podatkih poslovanja lani ustvarila 314 milijonov evrov čistega dobička, kar je nekoliko več, kot je predstavila… »

Putinova formalnost za peti mandat

Dnevnik 14.03.2024
Jutri se v Rusiji začenjajo tridnevne predsedniške volitve, katerih zmagovalec je že znan. Vprašanje ostaja zgolj še odstotek glasov, ki jih bo dobil prvouvrščeni Vladimir Putin. Opozicija mu želi volilni dan priskutiti s pozivi na protestno… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem