Severna Makedonija

Širitev Magne: nove tovarne na Madžarskem in v Severni Makedoniji

Dnevnik 25.05.2023
Po umiku proizvodnje iz Slovenije in odpuščanju rastejo tovarne Magne na Madžarskem in v Severni Makedoniji. Premier Robert Golob o odškodnini in usodi lokacije v Hočah. Potem ko je Magna Steyr marca letos ustavila tekoče trakove v hoški lakirnici… »

Nisem primadona in ne čutim potrebe, da bi bil

Delo 21.05.2023
»Virtuoznost sama po sebi ni dovolj. Enako velja za emocionalnost. Oboje moraš pametno dozirati,« meni kitarski virtuoz Vlatko Stefanovski. V nadaljevanju preberite: Skladatelj, pevec, etno jazzist in etno rocker, predvsem pa kitarski virtuoz, po… »

Osnovnošolski vrstniki iz držav bivše Jugoslavije prihajajo v Kranj

Zurnal24 16.05.2023
Osnovna šola (OŠ) Stražišče Kranj bo v okviru Karavane prijateljstva konec tedna gostila prijateljske šole iz bivših jugoslovanskih republik. Karavana prijateljstva je na OŠ Stražišče potekala že od leta 1977, takrat pod nazivom Karavana… »

Rokomet: Slovenija v Berlinu najprej z Norveško, Poljsko in Ferskimi otoki

Dnevnik 10.05.2023
Slovenska moška rokometa reprezentanca se bo na evropskem prvenstvu med 10. in 28. januarjem prihodnje leto v Nemčiji v skupinskem delu pomerila z Norveško, Poljsko in Ferskimi otoki. Izbranci Uroša Zormana bodo prvi del tekmovanja igrali v Berlinu… »

Poklukar v Severni Makedoniji poudaril pomen Frontexovega sporazuma

SiolNET 08.05.2023
Notranji minister Boštjan Poklukar je ob obisku v Severni Makedoniji v nedeljo izrazil zadovoljstvo, da je aprila začel veljati sporazum evropske agencije za mejno in obalno stražo Frontex s Severno Makedonijo. Po njegovi oceni bi lahko agencija še… »

Stroški gostovanj med EU-jem in Zahodnim Balkanom se bodo znižali

RTV Slovenija 07.05.2023
V skladu z decembra lani podpisano zavezo je 38 operaterjev iz članic EU-ja in držav Zahodnega Balkana pred kratkim določilo zgornjo ceno podatkovnega gostovanja v obe smeri med EU-jem in Zahodnim Balkanom. Nove cene bodo začele veljati 1. oktobra… »

Frontex pošilja 100 pripadnikov tudi v Severno Makedonijo

RTV Slovenija 21.04.2023
Evropska agencija za nadzor mej Frontex je po Albaniji, Srbiji in Črni gori svoje pripadnike začela nameščati še v Severni Makedoniji. Pri nadzoru mej, za začetek predvsem na jugu z Grčijo, bo sodelovalo več kot 100 pripadnikov. V Skopju so… »

Program za prisluškovanje Grkom so razvili v Skopju

Delo 19.04.2023
Orodje, ki je v ozadju zadnjega škandala zaradi nezakonitega prisluškovanja v EU, so razvili izraelski programerji v Severni Makedoniji. V nadaljevanju preberite: Vohunski program Predator, ki ga trži izraelsko podjetje in so ga med drugim uporabljali… »

Elektrarne na vseh lokacijah

Gorenjski glas 17.04.2023
V družbi LTH Castings zaključujejo štirimilijonsko investicijo v sončne elektrarne s skupno priključno močjo skoraj pet megavatov. Z investicijo v sončne elektrarne bodo v celotni skupini zagotovili okrog pet odstotkov samooskrbe z energijo, skupno… »

Vsi se sprašujejo: Le kako je to lahko zgrešil?

Zurnal24 15.04.2023
Zgodi se tudi najboljšim, ne le tistim v šoli, ki se osnov šele učijo ... "Le kako je lahko zgrešil to?" se sprašujejo hrvaški mediji, potem ko je košarkar Cibone Lovro Mazalin zgrešil neovirano polaganje na tekmi regionalne lige. Ne zgrešil… »

Novice dneva »

Zadnja novica: V večjem delu Slovenije velika nevarnost toče

Zurnal24 pred 24 minutamiše 3 povezane

Drama na vlaku: 46-letnik z nožem po roki porezal mladoletnika

Necenzurirano pred tremi uramiše 4 povezane

Kek: Fantje so položili izpit

Zurnal24 pred 8 uramiše 2 povezani

Julian Assange znova doma

Dnevnik pred eno uroše 3 povezane
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem