Severna Makedonija

Slovenci z drugo postavo boljši od Kameruna

SiolNET 11.08.2023
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je po četrtkovi zmagi nad Egiptom (3:1) v dvorani Tabor v Mariboru, kjer se je od aktivnega igranja uradno poslovil Mitja Gasparini, odigrala še eno pripravljalno tekmo. S 3:2 v nizih je premagala še Kamerun… »

Zmaga ob slovesu dolgoletnega motorja, Vinčić odšepal z igrišča

SiolNET 10.08.2023
Slovenska moška reprezentanca se pripravlja na evropsko prvenstvo, ki se bo začelo 28. avgusta. Slovenci so v četrtek zvečer v dvorani Tabor v Mariboru s 3:1 v nizih premagali Egipčane. Na tekmi se je od reprezentance uradno poslovil Mitja Gasparini… »

Otrok velenjskega kluba prvič v tujino, igral bo v ligi prvakov

SiolNET 08.08.2023
Eden najboljših rokometašev velenjskega Gorenja v zadnjih sezonah, Domen Tajnik, bo kariero nadaljeval v Severni Makedoniji. Srednji zunanji igralec je podpisal triletno pogodbo za Eurofarm Pelister iz Bitole, kjer igrata slovenska reprezentanta Urban… »

Katere države pomagajo Sloveniji?

Mladina 08.08.2023
Mednarodni odziv na katastrofalne poplave. V odzivu na katastrofalne poplave, ki so prizadele večji del Slovenije, je pomoč do ponedeljka ponudilo več držav. Med njimi so med drugim vse sosede pa tudi Severna Makedonija, Poljska, Latvija, Francija… »

Poljska poslala humanitarno pomoč, na poti francoski, slovaški in nemški bagri, montažni mostovi ...

RTV Slovenija 07.08.2023
Madžarska in Hrvaška sta Sloveniji poslali helikopterje, ponudile so jih tudi Avstrija, Ukrajina in Španija. Francija bo namenila bagra z inženirskimi enotami, Nemčija montažna mostova, bagra in osebje. Iz Severne Makedonije prihaja sto vojakov… »

Vse te države bodo pomagale Sloveniji

Zurnal24 07.08.2023
Pomoč iz Nemčije, Francije, BiH, Severne Makedonije, Hrvaške, Ukrajine ... Iz Nemčije in Francije je že na poti pomoč po ujmi, ki je te dni prizadela Slovenijo, je danes sporočil evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič. Ob tem je… »

Na Hrvaško pretihotapili za sedem milijonov evrov kokaina

Dnevnik 28.07.2023
Na Hrvaškem so razbili mrežo tihotapcev kokaina, ki naj bi v letu in pol iz Južne Amerike v Evropo pretihotapila več sto kilogramov kokaina, vrednega okoli sedem milijonov evrov. Osem oseb, med katerimi so bile štiri že v zaporu, zaradi suma… »

Na Hrvaškem preiskava tihotapljenja kokaina v vrednosti več kot sedem milijonov evrov

Dnevnik 26.07.2023
Hrvaški urad za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala (Uskok) preiskuje osem oseb, med katerimi so štiri že v zaporu, zaradi suma tihotapljenja kokaina iz Južne Amerike na Hrvaško. Skupna vrednost pretihotapljenih prepovedanih drog naj… »

REKORDNO ŠTEVILO UDELEŽENCEV NA TEČAJU V KOPRU: Na UP FHŠ že 30. izvedba 'Halo, tukaj slovenski Mediteran!' (FOTO)

Regional 24.07.2023
Letos so med 10. in 21. julijem na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem potekali jubilejni 30. poletni tečaji za učenje slovenskega jezika z naslovom 'Halo, tukaj slovenski Mediteran!', za kar so od Mestne občine Koper prejeli… »

Žbogar bo vodil posebno misijo v času nestalnega članstva v VS-ju, Malovrh ostaja veleposlanik

RTV Slovenija 20.07.2023
Vlada je imenovala posebno misijo za članstvo Slovenije v Varnostnem svetu za obdobje članstva in statusa opazovalke med 1. 10. 2023 in 31. 12. 2025, ki jo bo vodil zdajšnji državni sekretar na ministrstvu za zunanje in evropske zadeve Samuel Žbogar… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem