Severna Makedonija

Pahorjev projekt zašel v krizo identitete in obstoja

Delo 28.06.2023
Slovenska predsednica Nataša Pirc Musar želi v ospredje letošnjega vrha postaviti vprašanje mladih in podnebnih sprememb. V nadaljevanju preberite: Po tem ko se je poslovil eden od pobudnikov procesa Brdo – Brioni Borut Pahor, se njegova naslednica… »

Kako do povračila stroškov zdravstvenih storitev v tujini?

SiolNET 26.06.2023
Počitnice se bližajo in mnogi se veselijo oddiha in raziskovanja tujih dežel. Vendar pa se včasih lahko na potovanju tudi nepričakovano srečamo s težavami. Ena najpogostejših je prav potreba po zdravniški oskrbi. Ne glede na to, ali gre za… »

Mati 13-letnega morilca hotela zapustiti Srbijo

SiolNET 26.06.2023
Mati 13-letnega fanta, ki je na beograjski osnovni šoli Vladislava Ribnikarja ubil devet učencev in varnostnika, je v soboto skupaj z desetletno hčerko poskušala zapustiti Srbijo, a so ji na meji s Severno Makedonijo preprečili odhod iz države… »

Ob angleški sedmici največ pozornosti požel Bukayo Saka

RTV Slovenija 19.06.2023
Anglija in Francija sta na ponedeljkovih tekmah kvalifikacij za EP v Nemčiji ohranili 100-odstotni izkupiček, a resnično navdušili so Angleži, ki so na Old Traffordu kar s 7:0 odpravili Severno Makedonijo. Francija je medtem z 1:0 premagala Grčijo… »

Pirc-Musarjeva bi v višjo prestavo, Vučić ponoči ne spi

Dnevnik 15.06.2023
Predsednica Nataša Pirc Musar je po četrtkovih pogovorih s srbskim predsednikom Aleksandrom Vučićem v Beogradu dejala, da morajo tako Evropska unija kot države kandidatke prestaviti v višjo prestavo za pospešitev širitvenega procesa, Slovenija pa… »

Celjani znova med evropsko elito

RTV Slovenija 15.06.2023
Evropska rokometna zveza (EHF) je objavila imena 20 klubov, ki so se prijavila za nastop v Ligi prvakov v sezoni 2023/24. Deset klubov ima že zagotovljen nastop v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju, med njimi je tudi Celje Pivovarna Laško. Poleg… »

Pirc Musarjeva v Beogradu z Vučićem

SiolNET 15.06.2023
Predsednica republike Nataša Pirc Musar se je na delovnem obisku v Srbiji danes prvič sestala s srbskim predsednikom Aleksandrom Vučićem. Govorila sta o dvostranskih odnosih in multilateralnem sodelovanju, odnosih med EU in Srbijo ter o razmerah na… »

Na sejmu Vinska vizija v Beogradu bodo v soju žarometov balkanska vina! Prijave so odprte do 19. junija.

SiolNET 14.06.2023
Pod pokroviteljstvom vlad republik Srbije, Severne Makedonije in Albanije in v okviru pobude Odprti Balkan vas vljudno vabimo na drugi mednarodni vinski sejem Vinska vizija Odprtega Balkana, ki bo potekal od 16. do 19. novembra 2023 v Beogradu. Tudi letos… »

Kampanja za ustavitev afriške prašičje kuge

Gorenjski glas 14.06.2023
Kranj – Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) v najnovejšem poročilu o razširjenosti afriške prašičje kuge (AFP) ugotavlja, da se je število obolelih domačih in divjih prašičev v Romuniji, na Poljskem in v Bolgariji lani v primerjavi z… »

'GRANICE, LJUDI, IMENA: (SEVERNA) MAKEDONIJA I SUSEDNA GRČKA': Zanimivo predavanje na ZRS Koper

Regional 13.06.2023
OPEN BORDERS in Inštitut za Zgodovinske študije ZRS Koper vas vabita na gostujoče predavanje prof. dr. Irene Stefoske z naslovom GRANICE, LJUDI, IMENA: (SEVERNA) MAKEDONIJA I SUSEDNA GRČKA. Dogodek bo potekal v ponedeljek, 19. junija ob 11.00 na… »

Novice dneva »

Zadnja novica: V večjem delu Slovenije velika nevarnost toče

Zurnal24 pred 21 minutamiše 3 povezane

Drama na vlaku, z nožem nad 16-letnika

Zurnal24 pred dvema uramaše 4 povezane

Kek: Fantje so položili izpit

Zurnal24 pred 8 uramiše 2 povezani

Julian Assange pred ameriškim sodiščem priznal krivdo

Zurnal24 pred 9 uramiše 3 povezane
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem