Severna Makedonija

Vse te države bodo pomagale Sloveniji

Zurnal24 07.08.2023
Pomoč iz Nemčije, Francije, BiH, Severne Makedonije, Hrvaške, Ukrajine ... Iz Nemčije in Francije je že na poti pomoč po ujmi, ki je te dni prizadela Slovenijo, je danes sporočil evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič. Ob tem je… »

Na Hrvaško pretihotapili za sedem milijonov evrov kokaina

Dnevnik 28.07.2023
Na Hrvaškem so razbili mrežo tihotapcev kokaina, ki naj bi v letu in pol iz Južne Amerike v Evropo pretihotapila več sto kilogramov kokaina, vrednega okoli sedem milijonov evrov. Osem oseb, med katerimi so bile štiri že v zaporu, zaradi suma… »

Na Hrvaškem preiskava tihotapljenja kokaina v vrednosti več kot sedem milijonov evrov

Dnevnik 26.07.2023
Hrvaški urad za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala (Uskok) preiskuje osem oseb, med katerimi so štiri že v zaporu, zaradi suma tihotapljenja kokaina iz Južne Amerike na Hrvaško. Skupna vrednost pretihotapljenih prepovedanih drog naj… »

REKORDNO ŠTEVILO UDELEŽENCEV NA TEČAJU V KOPRU: Na UP FHŠ že 30. izvedba 'Halo, tukaj slovenski Mediteran!' (FOTO)

Regional 24.07.2023
Letos so med 10. in 21. julijem na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem potekali jubilejni 30. poletni tečaji za učenje slovenskega jezika z naslovom 'Halo, tukaj slovenski Mediteran!', za kar so od Mestne občine Koper prejeli… »

Žbogar bo vodil posebno misijo v času nestalnega članstva v VS-ju, Malovrh ostaja veleposlanik

RTV Slovenija 20.07.2023
Vlada je imenovala posebno misijo za članstvo Slovenije v Varnostnem svetu za obdobje članstva in statusa opazovalke med 1. 10. 2023 in 31. 12. 2025, ki jo bo vodil zdajšnji državni sekretar na ministrstvu za zunanje in evropske zadeve Samuel Žbogar… »

Znano je, kje v regiji so najnižje cene pogonskih goriv

SiolNET 20.07.2023
Cene pogonskih goriv so se v zadnjem obdobju znova začele višati ne samo pri nas, ampak v celotni regiji. V Sloveniji liter bencina stane 1,46 evra, liter dizla pa 1,50 evra. Od držav na Zahodnem Balkanu so pogonska goriva po podatkih Avto-moto zveze… »

Cene pogonskih goriv v regiji najnižje v Severni Makedoniji in BiH

Dnevnik 20.07.2023
Cene pogonskih goriv so se v zadnjem obdobju znova začele višati ne samo pri nas, ampak v celotni regiji. V Sloveniji liter bencina stane 1,46 evra, liter dizla pa 1,50 evra. Od držav na Zahodnem Balkanu so pogonska goriva po podatkih Avto-moto zveze… »

APZ-jevci pobrali tri nagrade

Dnevnik 18.07.2023
V Špitalu ob Dravi je med 6. in 9. julijem potekalo 57. mednarodno zborovsko tekmovanje, ki sodi med najstarejša tekmovanja za pevske zbore v Evropi. Zelo uspešno se je udeležba zaključila za APZ Toneta Tomšiča. Osvojili so dve prvi nagradi in eno… »

Zavod za zaposlovanje išče zdravstvene delavce s sejmi v tujini

RTV Slovenija 16.07.2023
Zavod za zaposlovanje je junija v Severni Makedoniji organiziral zaposlitvena sejma, kjer so skupaj z delodajalci kandidatom predstavili možnost dela v Sloveniji. Največ zanimanja je bilo za poklice v zdravstvu, kjer kadrov primanjkuje. Zaradi velikega… »

Vrnitev kirurga Romana Bošnjaka: spet bi rad bil predstojnik v UKC

Necenzurirano 15.07.2023
Štiri mesece po izbruhu afere z nakazilom denarja za operacijo v Hongkong se želi kirurg Roman Bošnjak vrniti na položaj predstojnika oddelka v UKC Ljubljana. Marca letos je v UKC Ljubljana, največji bolnišnici v državi, izbruhnila odmevna afera. V… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem