Sirija

Sedem mrtvih v bombnem napadu na severu Sirije

RTV Slovenija pred 31 dnevi
V eksploziji avtomobila bombe na tržnici v sirskem mestu Azaz pri turški meji je umrlo najmanj sedem ljudi, trideset pa jih je bilo ranjenih. Ni še jasno, kdo stoji za napadom. Eksplodiralo je med nočnim nakupovanjem pred koncem muslimanskega svetega… »

V eksploziji avtomobila v Siriji najmanj 7 mrtvih

Necenzurirano pred 31 dnevi
Po prekinitvi posta v muslimanskemu mesecu ramazanu, ko se ljudje odpravijo po nočnih nakupih in je na ulicah največja gneča, je eksplodiral avto na tržnici v mestu Azaz in ubil 7 ljudi, več kot 30 pa je bilo ranjenih. Sirsko mesto Azaz, v provinci… »

#foto #video V Siriji eksplodirala bomba, umrlo je najmanj sedem oseb

Dnevnik pred 31 dnevi
V eksploziji avtomobil bombe na osrednji tržnici v sirskem mestu Azazu je umrlo najmanj sedem oseb, več ljudi pa je ranjenih. Med mrtvimi sta dva otroka. Odgovornosti za napad še ni prevzela nobena skupina. Eksplozija je odjeknila na osrednji tržnici… »

Katastrofa po veliki volilni zmagi

Delo 31.03.2024
Če kdo pozna Islamsko državo, je to seveda prav Moskva, saj izvrstno sodeluje z obveščevalnimi službami Sirije, Irana, Tadžikistana in tudi talibov. V nadaljevanju preberite: Bilanca tragedije v dvorani Crocus City Hall na robu Moskve je vse bolj… »

Stopnjevanje napetosti s Hezbolahom vse do Sirije

Dnevnik 30.03.2024
Po precej zanesljivih podatkih informatorjev Sirskega observatorija za človekove pravice je v izraelskem napadu na severu Sirije v okolici zgodovinskega milijonskega mesta Alep umrlo 36 sirskih vojakov in šest pripadnikov libanonskega Hezbolaha. Med… »

POVEČANA NEVARNOST TERORIZMA: ISIS poziva "volkove samotarje" k napadom

Regional 29.03.2024
Tiskovni predstavnik ISIS je v posnetku ob 10. obletnici razglasitve kalifata ISIS v Iraku in Siriji pozval "volkove samotarje" po vsem svetu, naj množično pobijajo kristjane in Jude. Tiskovni predstavnik ISIS Abu Hudhayfah al-Ansari je v 41-minutnem… »

42 mrtvih v izraelskih napadih na položaje Hezbolaha v Siriji

RTV Slovenija 29.03.2024
V izraelskih zračnih napadih na mesto Alep na severu Sirije je bilo ubitih 42 ljudi. Sirsko obrambno ministrstvo je sporočilo, da so Alep z brezpilotniki napadle tudi "teroristične skupine". Napad se je zgodil v bližini mednarodnega letališča v… »

Nezakoniti prehodi meje

Gorenjski glas 25.03.2024
Kranj – Problematika nezakonitih prehodov državne meje je ta čas, ko vlada razmišlja o postavitvi azilnega doma v Središču ob Dravi, znova aktualna. S policije so sporočili, da so v prvih dveh mesecih letos obravnavali 6415 nezakonitih prehodov… »

"Podobno razmišljamo glede načina, kako smo videti": v Turčiji našli 11.000 let stare pirsinge

RTV Slovenija 24.03.2024
Arheologi v Turčiji so odkrili 11.000 let stare pirsinge, ki so jih, kot kaže, uporabljali za okras. Najdbe v Boncuklu Tarli razkrivajo podobnosti v skrbi za videz med starodavnimi in sodobnimi ljudmi. Arheologi v jugovzhodni Turčiji so našli… »

Ukrajinsko sirijska naveza se nadaljuje

Savinjsko Šalaške 22.03.2024
Okoli dveh zjutraj so policisti na avtocestnem počivališču Tepanje obravnavali voznika osebnega vozila, državljana Ukrajine, ki je v vozilu prevažal štiri državljane Sirije, ki so zapustili azilni dom. Vsi štirje so podali ponovno namero za… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem