Sirija

Romun prevažal Sirce

Gorenjski glas 14.02.2024
Kranj – V priporu se je pred dnevi znašel romunski državljan. Kranjska dežurna preiskovalna sodnica ga je zanj odredila zaradi suma storitve storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države. Kranjski policisti so ga… »

Prekršek za prekrškom, nato pa na njivo in v beg

Zurnal24 08.02.2024
Romun je slovenskim policistom sinoči povzročil mnogo dela. Policisti so sinoči na območju Kranja obravnavali romunskega državljana, ki je v avtomobilu romunskih registrskih oznak prevažal štiri državljane Sirije. Med vožnjo po avtocesti in… »

V izraelskih napadih na sirsko mesto Homs ubitih več ljudi

RTV Slovenija 07.02.2024
V izraelskih napadih na Homs v Siriji je bilo ubitih pet ljudi, od tega trije civilisti, je sporočil Sirski observatorij za človekove pravice. Napad v osrednjem delu države je potrdilo tudi sirsko obrambno ministrstvo, ki pa ne navaja števila mrtvih… »

Naravno katastrofo je zaostrila človeška roka

Delo 07.02.2024
Obnova poteka počasi, ljudje se bojijo novega velikega potresa in zaprtih prostorov. V nadaljevanju preberite: V ponedeljek, 6. februarja 2023, se je ob 4.17 močno stresel velik del južne Turčije in severozahodne Sirije. Potres z močjo 7,8 stopnje po… »

Ovire za mirovni načrt na Bližnjem vzhodu

Delo 06.02.2024
Ameriški zunanji minister v regiji pripravlja teren za obdobje po koncu vojne. V nadaljevanju preberite: Ameriško in britansko vojaško kaznovanje proiranskih skupin na Bližnjem vzhodu po smrti treh ameriških vojakov v Jordaniji se še ni dobro… »

Problem ilegalnih prehodov meje ostaja nespremenjen: vlada ignorira obmejne prebivalce

Spodnje Podravje 06.02.2024
V zadnjih dneh se je v Sloveniji ponovno pokazala resnost problema ilegalnih prehodov meje. Kljub klicem obmejnih prebivalcev po večji varnosti in zaščiti, vlada še naprej kaže znake ignoriranja te problematike, ki za lokalno prebivalstvo predstavlja… »

V Turčiji in Siriji se spominjajo uničujočega potresa pred točno letom dni

RTV Slovenija 06.02.2024
Mineva leto dni od uničujočih potresov v Turčiji in Siriji. Družine pogrešanih še vedno iščejo pojasnila oblasti. Po nekaterih podatkih je pogrešanih še 140 ljudi, od tega 38 otrok. V potresih je umrlo 53.500 ljudi v Turčiji in 6000 v Siriji… »

Bližnjevzhodne države in Rusija v Varnostnem svetu kritične do ameriških napadov

RTV Slovenija 06.02.2024
Varnostni svet ZN-a je v ponedeljek na zahtevo Rusije razpravljal o novih ameriških napadih na Bližnjem vzhodu. Irak in Sirija, tarči napadov, ter Iran in Rusija so kritizirali napade ameriških sil. Ameriške sile v Iraku in Siriji, v kateri so brez… »

Rusija, Iran, Irak in Sirija kritični do napadov ZDA na Bližnjem vzhodu

Mladina 06.02.2024
Varnostni svet ZN je na zahtevo Rusije razpravljal o novih ameriških napadih na Bližnjem vzhodu. Varnostni svet ZN je v ponedeljek na zahtevo Rusije razpravljal o novih ameriških napadih na Bližnjem vzhodu. Zasedanja so se udeležili tudi… »

ZN: Izraelski ukazi za evakuacijo zajemajo dve tretjini območja Gaze

Delo 06.02.2024
Rusija, Iran, Irak in Sirija v varnostnem svetu Združenih narodov kritični do napadov ZDA na Bližnjem vzhodu. Ukazi o evakuacijah, ki jih je doslej izdala izraelska vojska, zajemajo 246 kvadratnih kilometrov oziroma dve tretjini ozemlja Gaze, je v… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem