Sirija

Nedovoljeni prehodi meje: letos očiten porast

Dnevnik 15.03.2024
Iz objavljenih statističnih podatkov policije o nedovoljenih migracijah so v dveh mesecih letos obravnavala 6415 nezakonitih prehodov državne meje, medtem ko je bilo teh lani v istem času 5234. V teh dveh mesecih je bila najbolj obremenjena novomeška… »

Že tretjič zaprosili za azil, potem ko so samovoljno odšli

Zurnal24 10.03.2024
Na železniški postaji Maribor so obravnavali štiri Sirijce, ki so pred tem že dvakrat zaprosili za azil, nato pa samovoljno zapustili azilni dom. Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe PU Maribor so na železniški postaji Maribor… »

Vzpon ilegalnih migracij: Znova ujeti migranti

Spodnje Podravje 10.03.2024
Policija poroča o povečanju nezakonitih prehodov meje. V Ormožu so bili včeraj obravnavani štirje tujci, vključno s tremi državljani Irana in enim državljanom Afganistana, med njimi dva mladoletnika, ki so nelegalno prečkali mejo med Hrvaško in… »

V Rogatcu ponovno izsledili pet državljanov Sirije

Savinjsko Šalaške 07.03.2024
Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 220 klicev občanov. 59 klicev je bilo interventnih. 18 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 8 s področja mejnih zadev in tujcev, 22 s področja… »

Pet pripadnikov britanskih posebnih enot preiskujejo zaradi sumov vojnih zločinov v Siriji

RTV Slovenija 06.03.2024
V Združenem kraljestvu pet aktivnih pripadnikov posebnih vojaških enot (SAS) preiskujejo zaradi incidenta pred nekaj leti v Siriji, ki vključuje morebitne vojne zločine. Vojaki sicer niso bili aretirani. Združeno kraljestvo je v zadnjem desetletju… »

Prej ga boste sejali, večji pridelek bo

Zurnal24 02.03.2024
Poleg česna je grah edina zelenjadnica, ki jo lahko neposredno na vrt sejemo že zelo kmalu spomladi. Nizke temperature mu ne pridejo do živega, celo bolje kali in več pridelka da. Grah je stročnica iz družine metuljnic. Najstarejše arheološke… »

Češki državljan prevažal štiri državljane Sirije

Savinjsko Šalaške 01.03.2024
Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih 24. urah prejeli 306 klicev občanov. 65 klicev je bilo interventnih, 2 nujna. 25 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 8 s področja mejnih zadev in tujcev, 25 s… »

Neustavljiv val nezakonitih prehodov meje razkriva bedo, nesposobnost in ignoranco vlade Goloba

Spodnje Podravje 26.02.2024
V zadnjih dneh so policisti Spodnjega Podravj na različnih lokacijah prijeli večje število migrantov, ki so nezakonito prestopili notranje meje Evropske unije. Incidenti, kot so prijetje petih Afganistancev v Loperšichu in odkritje osmih tujcev na… »

Britansko pritožbeno sodišče potrdilo odvzem državljanstva Shamimi Begum

RTV Slovenija 24.02.2024
Sodišče je zavrnilo pritožbo 24-letne Shamime Begum, rojene v Združenem kraljestvu, ki se je kot najstnica s 15 leti odpravila v Sirijo, da bi se pridružila Islamski državi, proti odvzemu britanskega državljanstva. Begum tako ostaja v Siriji… »

Slovenija bo UNRWA-ju za palestinske begunce nakazala pol milijona evrov

RTV Slovenija 22.02.2024
Slovenija bo agenciji Združenih narodov za pomoč palestinskim beguncem (UNRWA) namenila 500.000 evrov, civilnemu prebivalstvu pa bodo namenili hrano in opremo za nastanitev v ocenjeni vrednosti več kot 434.105. Z odločitvijo o nadaljnjem financiranju… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem