Tadej Pogačar

Nova kolesarska sezona z napako, ki kliče po spremembah

RTV Slovenija 16.01.2024
Z uvodno etapo v južni Avstraliji se je začela nova elitna sezona v cestnem kolesarstvu. 35 dirk svetovne serije, kjer bo le Tour prinesel veliki četveroboj, medtem ko navijači upajo, da bo SP končno postregel z dirko z vsemi šestimi superzvezdniki… »

Ali pri UAE vzgajajo naslednika Tadeja Pogačarja?

SiolNET 16.01.2024
20-letni Mehičan Isaac del Toro je novo veliko upanje kolesarske ekipe UAE Emirates. Zmagovalec lanske dirke Tour de l'Avenir, največje etapne dirke za mlajše člane, ki je praviloma odličen pokazatelj kolesarske prihodnosti, je svojo kariero v… »

Britanec vesel, da lahko pomaga Pogačarju: Jasno je, kdo je šef v naši ekipi

SiolNET 12.01.2024
Adam Yates, moštveni kolega slovenskega kolesarskega asa Tadeja Pogačarja pri ekipi UAE Emirates, je imel lani svojo najboljšo sezono. Kljub temu, da je bil na Touru pomočnik Pogačarja, je na koncu zasedel tretje mesto, kot sam pravi, pa se zaradi… »

Kdaj in kje se bodo srečali kolesarji, ki naj bi krojili letošnjo Dirko po Franciji?

SiolNET 10.01.2024
Po do zdaj znanih podatkih se bodo Tadej Pogačar, Primož Roglič, Jonas Vingegaard in Remco Evenepoel v letošnji sezoni prvič srečali šele poleti, in sicer na največji etapni dirki, francoskem Touru, ki se bo 29. junija začel v Firencah v Italiji… »

"Če eden od fantov ne bo na pravi strani, bomo imeli problem"

Zurnal24 09.01.2024
UAE Team Emirates bo na Touru nastopil s številnimi zvezdniki. Tadej Pogačar je v zadnjih dveh letih na dirki po Franciji moral priznati premoč Dancu Jonasu Vingegaardu. Tokrat bo Slovenec pred Tourom nastopil še na Giru, kjer bo prvi favorit za… »

Pogačar bo prednost pred tekmeci iskal tudi z umetno inteligenco

Delo 09.01.2024
Pri ekipi UAE Emirates s partnerjem na področju umetne inteligence poskušajo najti nove načine, kako pri treningu dobiti še nekaj dodatnih odstotkov. V športnem svetu vse bolj posegajo na področje umetne inteligence in iščejo načine, kako bi z… »

Pogačar dal vedeti, ali imajo načrt za Vingegaarda #video

SiolNET 08.01.2024
Pred slovenskim kolesarskim šampionom Tadejem Pogačarjem je posebno leto. Prvič v karieri se bo namreč podal na dva Grand Toura v enem letu. In to na najbolj prestižna. Na Giru bo osrednji favorit za rožnato majico, na dirki Tour de France pa se… »

Ozadje odločitve, da Tadej Pogačar poskusi z dvojčkom Giro-Tour

SiolNET 03.01.2024
Pogovori o tem, da bi Tadej Pogačar nastopil na Giru in Touru v isti sezoni, so se začeli že leta 2022. "Ozrli smo se na to, kako se Tadej regenerira, kakšen je njegov program dirk in druge dejavnike. To je tudi razlog, zakaj lani ni nastopil na Dirki… »

Tudi Španci počastili dosežke Janje Garnbret

SiolNET 31.12.2023
Sledijo si izbori najboljših športnikov leta, tisti na tujem so nam zanimivi, če med najboljše izberejo tudi slovenske športnike. To je storila tudi španska Marca, ki je na osmo mesto uvrstila Janjo Garnbret. Sportal Janja si je ob četrtem naslovu… »

Najboljša na svetu? Američanka in Srb.

SiolNET 30.12.2023
Ameriška telovadka Simone Biles in srbski teniški igralec Novak Đoković sta najboljša športnika v letu 2023 po izboru Mednarodnega združenja športnih novinarjev (AIPS). V izboru je sodelovalo 405 novinarjev iz 107 držav, ki so slovensko plezalko… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem