Tadej Pogačar

Pogačar tudi uradno št. 1, Slovenija potrdila kvoto za Pariz

Delo 18.10.2023
S tem tednom se je uradno končala kolesarska sezona na najvišji ravni, UCI pa je objavila zadnjo posodobitev lestvice za sezono 2023. Št. 1 je Tadej Pogačar. Slovenski as Tadej Pogačar je še tretjo sezono zapovrstjo sklenil na prvem mestu lestvice… »

Vodja ene od ekip ostro nad slovenske trenerje: Kdor trdi drugače, laže

Zurnal24 17.10.2023
V svetu kolesarstva močno odmevajo besede vodje ekipe Bahrain Victorious, za katero vozi tudi slovenski kolesar Matej Mohorič. Slovenec Milan Eržen, sicer vodja ene najboljših ekip na svetu Bahrain Victorious, je v novem delu podkasta Tour 202, ki ga… »

Milan Eržen: Ta generacija se je zgodila, ni plod dela slovenske stroke

RTV Slovenija 17.10.2023
Slovenija se je v zadnjem desetletju razvila v kolesarsko velesilo. Tadej Pogačar, Primož Roglič in Matej Mohorič so se prebili v vrh svetovnega kolesarstva. "Ta generacija se je zgodila, ni plod dela slovenske stroke," pravi Milan Eržen. V Sloveniji… »

Pogačar gre lahko na Giro, Tour in OI, Roglič je velika pridobitev

Delo 17.10.2023
Italijanski strokovnjak je navdušen nad slovenskima zvezdnikoma in pozdravlja prestop 33-letnega Zasavca. V nadaljevanju preberite: Na stari celini so se kolesa za kratek čas zaustavila. Konec je sezone 2023, ki je bila spet izjemno uspešna za… »

Za Rogličevega novega šefa ni dvoma: "To je Pogačar!"

Zurnal24 17.10.2023
Legendarni Bernie Eisel je mnenja, da je bil v letošnji sezoni Tadej Pogačar razred zase in si zasluži priznanje za najboljšega kolesarja leta. Sezona 2023 je bila polna številna fantastičnih kolesarskih predstav in na koncu leta se zdi skoraj… »

Tadej Pogačar se bo odločil konec leta

SiolNET 16.10.2023
Kolesarska sezona se je komaj končala, pa se številni že ukvarjajo z vprašanjem, kaj bo prinesla prihodnja. Še posebej vroče se zdi vprašanje o načrtih Tadeja Pogačarja, ki je sezono že tretje leto zapored končal kot številka ena na jakostni… »

Evenepoel bo Rogliča potisnil na četrto mesto

SiolNET 15.10.2023
Belgijski kolesarski as Remco Evenepoel (Soudal-Quick Step) je kronometer narodov v Les Herbiersu (45,4 km) sklenil na drugem mestu za Britancem Joshuo Tarlingom (Ineos Grenadiers). Posledično bo 23-letni Belgijec na torkovi posodobljeni lestvici… »

Novak sezono sklenil z 11. mestom, skupna zmaga Lucenku

SiolNET 15.10.2023
Slovenski kolesar Domen Novak (UAE Team Emirates) je osemdnevno dirko po Turčiji končal na skupno 11. mestu. Slavil je Kazahstanec Aleksej Lucenko (Astana Qazaqstan). Zadnjo etapo po Istanbulu (130,5 km) je dobil Belgijec Jasper Philipsen… »

Za Pogačarja 100 milijonov, Rogličev prestop dobra novica

Delo 14.10.2023
Alex Carera, agent kolesarske številke ena na svetu, navdušen nad dosežki v 2023. Prej ali slej bo Pogačar nastopil tudi na Giru. V nadaljevanju preberite: Tam, kjer je Tadej Pogačar, je običajno tudi Alex Carera, italijanski športni agent, ki za… »

Zrcalce, zrcalce na steni povej, kdo najboljši kolesar na Zemlji je tej

RTV Slovenija 11.10.2023
Jonas Vingegaard, Mathieu van der Poel, Tadej Pogačar. To so imena, ki jih v teh dneh slišim kot najpogostejši odgovor na vprašanje, kdo je bil najboljši (cestni) kolesar na svetu. Sto ljudi in sto mnenj. A tako raznolikih odgovorov v športu, kjer… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem