Turska

Potres otoplil odnose med Grčijo in Turčijo

Primorske 12.02.2023
Grški zunanji minister Nikos Dendias je danes v znak solidarnosti in podpore po ponedeljkovem potresu obiskal Turčijo, turški kolega Mevlut Cavusoglu pa ga je pričakal s toplim objemom. Gre za prvi obisk kakega evropskega ministra v Turčiji od… »

Anonimni darovalec prišel na ambasado in daroval 30 milijonov za žrtve potresa

Necenzurirano 12.02.2023
Šokirani uslužbenci turške ambasade v ZDA so zaradi njegove velikodušnosti ostali brez besed. Včeraj je na turško ambasado v Združenih državah Amerike vstopil neznanec in storil nekaj neverjetnega: daroval je kar 30 milijonov evrov za žrtve… »

Komentar Erdoganovih vojaških operacij in evropskega izvoza orožja ali sovražni govor?

RTV Slovenija 11.02.2023
Francoski satirični časopis Charlie Hebdo je znova na udaru javnosti, tokrat zaradi karikature, nanašajoče se na nedavni uničujoč potres, ki je v Turčiji in Siriji zahteval več kot 24.000 smrtnih žrtev. A sporočilo karikature ni prav enoznačno… »

Sedmi pečat: Sibel

RTV Slovenija 10.02.2023
Sibel je film, poln poezije. Je film o uporu proti zatiralskemu patriarhatu družbe, ki živi v avtarkiji, ujete v tradicijo. In film o Sibel, svojeglavi ženski, edini svobodni v vasi, tisti, po zaslugi katere je morda možna zavest o sočloveku. Novi… »

Turške oblasti prijele investitorja, ki je skušal pobegniti iz države

Zurnal24 10.02.2023
Na tisoče mrtvih, na tisoče v stiski zaradi rušilnega potresa. Medtem pa je lastnik ene izmed stavb skušal pobegniti iz države. Policija je pred tem za njim razpisala tiralico. Uničujoči potresi, ki so v ponedeljek prizadeli jug Turčije in Sirijo… »

Čudež v Turčiji: po več kot sto urah izpod ruševin rešili šestčlansko družino #video

SiolNET 10.02.2023
Reševalci so na jugu Turčije danes po 102 urah izpod ruševin rešili šestčlansko družino. Oba starša in njune otroke, stare med 15 in 24 let, so že odpeljali v bolnišnico, je poročala turška tiskovna agencija Anadolu. Mlado žensko in njenega… »

Kurdska PKK: Nobenih operacij ne bo, dokler nas turška država ne bo napadla

SiolNET 10.02.2023
Prepovedana Kurdska delavska stranka (PKK) po močnem potresu v Turčiji in Siriji začasno prekinja svoje operacije v Turčiji, je v četrtek zvečer za kurdsko tiskovno agencijo ANF sporočil predstavnik PKK Cemil Bayik, poroča francoska tiskovna… »

Avtor fotografije: Oče je želel, da svet vidi njegovo žalost – in žalost naroda

24ur 10.02.2023
Nepopisna bolečina očeta, ki za roko drži svojo mrtvo hčer, simbolizira tragedijo v Turčiji in Siriji, pojasnjuje fotograf agencije AFP, ki je v svoj objektiv ujel pretresljiv prizor, ob katerem je obnemel cel svet. "Fotografirajte mojega otroka," mu… »

Število žrtev potresov v Turčiji in Siriji preseglo 20.000. Iz ruševin rešili 8000 ljudi.

RTV Slovenija 09.02.2023
V Turčiji in Siriji je število žrtev potresov, ki so ta teden prizadeli državi, preseglo žalosten mejnik 20.000. Samo v Turčiji je potrjenih 17.134 mrtvih, v Siriji pa najmanj 3317. Širijo se pritožbe zaradi počasnega prihoda reševalcev. Turška… »

Lenarčič v Gaziantep na ogled prizadetih območij po potresu

Delo 09.02.2023
Upanja za ujete pod ruševinami je vse manj. Po zadnjih podatkih je število smrtnih žrtev preseglo 17.500. Po ponedeljkovem uničujočem potresu in popotresnih sunkih, ki so prizadeli Turčijo in Sirijo, število smrtnih žrtev narašča. Po zadnjih… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem