Turska

V Turčiji odpovedali vse tekme, počiva tudi slovenski reprezentant

Delo 06.02.2023
Zaradi posledic katastrofalnega potresa, ki je prizadel Turčijo in Sirijo, so v Turčiji odpovedali vse nogometne tekme. Zaradi posledic katastrofalnega potresa, ki je prizadel Turčijo in Sirijo, so v Turčiji odpovedali vse nogometne tekme, ki so bile… »

Pretresljivi posnetki potresnega uničenja iz zraka

24ur 06.02.2023
Posnetki z dronom razkrivajo razsežnosti uničenja, ki ga je povzročilo tresenje tal v Turčiji in Siriji. Melisa Salman, prebivalka Kahramanmarasa, je dejala, da so zaradi življenja na potresnem območju vajeni, "da jih trese", toda tokrat je bilo… »

Turški novinar v živo poročal s terena, ko so se znova zatresla tla

24ur 06.02.2023
Medtem ko so prebivalci in reševalne službe v mestu Urfa na jugovzhodu Turčije odstranjevali posledice jutranjega potresa, so se tla znova zatresla. Dogajanje je posnela ekipa turške medijske hiše DHA z novinarjem na čelu, ki se je v živo javljal v… »

Ujeti pod ruševinami: 'Nimam več moči'

24ur 06.02.2023
Po uničujočem potresu v Turčiji in Siriji na dan prihajajo podrobnosti o ujetih pod ruševinami, preživelih, ranjenih, pa tudi reševalcih, prebivalcih in vseh, ki jih je ta potres prizadel. Potres pod seboj podira vse, ne izbira ne mesta ne časa… »

V uničujočem potresu v Turčiji razneslo plinovod #video

SiolNET 06.02.2023
Zaradi potresa, ki je danes zjutraj prizadel Turčijo in del Sirije, je v Hatayu v Turčiji razneslo plinovod. Po eksploziji je izbruhnil požar. Na plinovodu v turški provinci Hatay je odjeknila eksplozija. "Zaradi potresa je nastala eksplozija, po… »

Kljub odporu daleč od preobrata

Delo 04.02.2023
Turški teniški igralci so bili v Istanbulu previsoka ovira za Slovence v kvalifikacijah za svetovno skupino I. Slovenska teniška reprezentanca je izgubila dvoboj Davisovega pokala v kvalifikacijah za svetovno skupino I. V Istanbulu je morala priznati… »

Turčija grozi z izstopom iz zveze Nato

Nova 24TV 25.01.2023
Foto: epa Turčija bi lahko zaradi provokativnih dejanj, ki jih Ankara razume kot provokativne, v petih ali šestih mesecih izstopila iz Nata, je dejal namestnik vodje Turške domoljubne stranke Etem Sancak. Časnik “Ajdinlik” je citiral Sancakove… »

Kje sta zasidrani luksuzni jahti Romana Abramoviča?

SiolNET 25.01.2023
Dve jahti sankcioniranega ruskega milijarderja Romana Abramoviča sta zasidrani v turških pristaniščih, ena v Bodrumu in druga v Marmarisu. Poleg Abramovičevih jaht je v turškem pristanišču zasidrana tudi luksuzna jahta Irina VU, v lasti Irine… »

Posel z lovci bi lahko odprl pot širitvi Nata

Delo 19.01.2023
Načrtovani nakup ameriških vojaških letal je priložnost za sprostitev turške blokade članstva Švedske in Finske v zavezništvu. V nadaljevanju preberite: Obisk turškega zunanjega ministra Mevlüta Çavuşoğluja v Washingtonu najverjetneje ne bi… »

Greva, punca, v južne kraje – z dvema vejicama

Delo 19.01.2023
Ni razloga, da bi bila slovnična pravila kaj drugačna, pravijo na ZRC SAZU. Neznanje ali načrtno zanemarjanje pravil? Verz, ki ga je Peter Lovšin s skupino Sokoli globoko zarezal v kolektivni spomin, od nedavnega z nekaj spremembami vabi s plakatov, v… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem