Turska

Malica malo drugače? Včasih prav paše. #nagradnaigra

SiolNET 28.02.2023
V Pekarni Pečjak so za vse ljubitelje bureka pripravili novo presenečenje. Ker sledijo prehrambnim trendom in spremenjenim potrošniškim navadam, so širokemu naboru burekov dodali nov izdelek, ki so ga poimenovali burek à la mesni. Foto: Pekarna… »

Turški delavci odhiteli na pomoč rojakom

Dnevnik 28.02.2023
Po katastrofalnem potresu, ki je v začetku februarja prizadel jug Turčije in severozahod Sirije, so slovenska gradbišča zapustili mnogi turški delavci. Potres jih je namreč osebno prizadel: v domovino so se vrnili, da bi skrbeli za poškodovane ali… »

Turčijo stresel nov močan potres

SiolNET 27.02.2023
Vzhod Turčije je danes stresel nov potres z magnitudo 5,6. Po podatkih državnega urada za obvladovanje naravnih nesreč (Afad) je umrla ena oseba, okoli 70 je ranjenih, porušenih pa je tudi več stavb, ki so bile poškodovane že po močnem potresu, ki… »

Turčija, popotresna obnova: Približno 75 milijard evrov in vsaj tri leta

Dnevnik 27.02.2023
Nedvomno bo popotresna obnova zelo zahtevna, dolgotrajna in draga, a naš sogovornik Aslan Uzun, direktor turškega gradbenega podjetja Yapi Merkezi, ki bo sodelovalo v določenih fazah obnove, opozarja, da si bo turška država finančno opomogla mnogo… »

Po potresu nekateri turški delavci odšli na pomoč v domovino, a dela v Sloveniji potekajo nemoteno

RTV Slovenija 25.02.2023
V Sloveniji turška gradbena podjetja izvajajo dela pri dveh velikih projektih – gradnji drugega tira in druge cevi predora Karavanke. Čeprav so nekateri delavci odšli v Turčijo na pomoč v popotresni obnovi, dela potekajo nemoteno. Gradbeni… »

Turške oblasti v povezavi s poročanjem o potresih prijele več novinarjev

RTV Slovenija 25.02.2023
Turške oblasti so doslej v povezavi s poročanjem o nedavnih potresih pridržale najmanj štiri novinarje, med njimi je tudi neodvisni novinar Mir Ali Kocer. Oblasti ga preiskujejo zaradi suma širjenja lažnih novic, grozijo mu tri leta zapora. Mir Ali… »

Število žrtev po potresih v Turčiji in Siriji preseglo 50.000

Dnevnik 24.02.2023
Po zadnjih podatkih iz obeh držav je število žrtev potresov in številnih popotresnih sunkov, ki so v začetku meseca stresli jug Turčije in severozahod Sirije, preseglo 50.000, Po poročanju turške državne tiskovne agencije Anadolu, ki se sklicuje… »

Število žrtev potresa se je povzpelo nad 50.000. Turčija načrtuje gradnjo 200.000 stanovanj.

RTV Slovenija 24.02.2023
Število žrtev uničujočega potresa v Turčiji in Siriji je preseglo mejnik 50.000. Turčija je medtem predstavila spremenjena pravila za gradnjo stavb na popotresnih območjih. Turške oblasti so sporočile, da je v potresu v začetku februarja znotraj… »

Število žrtev po potresih v Turčiji in Siriji preseglo 50.000

Delo 24.02.2023
Od prvega potresa z magnitudo 7,8, ki je udaril 6. februarja, do danes so zabeležili več kot 9000 popotresnih sunkov. Mnogo ljudi še pogrešajo. Po zadnjih podatkih iz obeh držav je število žrtev potresov in številnih popotresnih sunkov, ki so v… »

Turčija in Sirija: število žrtev preseglo 50 tisoč

SiolNET 24.02.2023
Po zadnjih podatkih iz obeh držav je število žrtev potresov in številnih popotresnih sunkov, ki so v začetku meseca stresli jug Turčije in severozahod Sirije, preseglo 50 tisoč, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Po poročanju turške državne… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem