Turska

Martin Kmetec: Razbite izložbe opominjajo na minljivost vsega

Primorske 14.03.2023
Katastrofa, ki jo je pred dobrim mesecem povzročil potres v Turčiji in Siriji, se je umaknila iz naših medijev, a razmere na terenu so še vedno apokaliptične. Nadškof in predsednik Turške škofovske konference Martin Kmetec je prizadeto območje… »

Osupli reševalci mesec dni po potresu rešili psičko – in njene tri komaj skotene mladičke

RTV Slovenija 08.03.2023
28 dni po uničujočem potresu, ki je prizadel dele Turčije in Sirije, iz turške pokrajine Hatay prihaja navdihujoča novica: lastnik se je vendarle dokopal do svoje dobermanke Sile. Ne le, da je psička preživela, ampak je celo skotila tri mladičke… »

Opozicijska šesterica družno nad Erdogana

Dnevnik 07.03.2023
Dobra dva meseca pred predsedniškimi in parlamentarnimi volitvami v Turčiji se je opozicija šestih strank po veliki drami zadnjih dni poenotila o svojem predsedniškem kandidatu. Predsednika Erdogana bo izzval vodja glavne sekularne stranke Kemal… »

Turška opozicija bo na volitvah proti Erdoganu nastopila s Kilicdaroglujem

RTV Slovenija 06.03.2023
Vodja glavne turške opozicijske stranke CHP Kemal Kilicdaroglu bo skupni kandidat turške opozicije proti zdajšnjemu turškemu predsedniku Tayyipu Erdoganu na prihajajočih parlamentarnih in predsedniških volitvah v maju. Opozicijsko zavezništvo… »

V Turčiji po potresu sprožili preiskavo proti 768 osumljencem in aretirali 237 ljudi

RTV Slovenija 03.03.2023
V Turčiji so v povezavi z uničujočim potresom in njegovimi posledicami do zdaj sprožili preiskavo proti 768 osumljencem in aretirali 237 ljudi. Med osumljenimi so predvsem gradbena podjetja in tudi župan močno poškodovanega okrožja Nurdagi. Po… »

V Turčiji po potresu aretirali 237 ljudi

24ur 03.03.2023
V Turčiji so v povezavi z uničujočim potresom in njegovimi posledicami doslej sprožili preiskavo proti 768 osumljencem in aretirali 237 ljudi. Med osumljenimi so predvsem gradbena podjetja in tudi župan močno poškodovanega okrožja Nurdagi v… »

V Turčiji po potresu številne preiskave in aretacije

Primorske 03.03.2023
V Turčiji so v povezavi z uničujočim potresom in njegovimi posledicami doslej sprožili preiskavo proti 768 osumljencem in aretirali 237 ljudi, je danes poročala turška tiskovna agencija Anadolu. Med osumljenimi so predvsem gradbena podjetja in tudi… »

Tri tedne po potresu izpod ruševin rešili kužka Aleksa

Dnevnik 02.03.2023
Vidno shujšanega, a vseeno dobro razpoloženega so izpod ruševin stavbe v Antakyi na jugu Turčije tri tedne po smrtonosnem potresu potegnili psa. Da je ujet, je haski Aleks presenečene reševalce s stokanjem opozoril kar sam. Ekipa se je nemudoma… »

Turek, ki se v Planici počuti domače: Brez vas ne bi bili, kjer smo

SiolNET 28.02.2023
"Nejc Frank je odlična oseba in garač, Blejska Dobrava, kjer živi, pa takoj za Ljubljano najboljše mesto v Sloveniji," se je smejalo turškemu smučarskemu skakalcu Fatihu Ardi Ipciogluju, ko se je na nordijskem svetovnem prvenstvu v Planici zahvalil… »

Po 21 dneh izpod ruševin rešili konja

24ur 28.02.2023
Iz Turčije poročajo o pravem čudežu. Posnetek prikazuje proces reševanja konja, ki je izpod ruševin "vstal" 21 dni po potresu. V Turčiji in Siriji je v potresu umrlo več kot 50.000 ljudi. Enaindvajset dni po uničujočem potresu v Turčiji so med… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem