Ukrajina

Slovenke v finalu proti Irankam za nastop v Parizu

RTV Slovenija pred 30 dnevi
Slovenska ženska reprezentanca odbojke sede se bo v sredo zjutraj ob 3. uri pomerila z Iranom. To bo tekma prvo- in drugouvrščene ekipe rednega dela kvalifikacijskega turnirja za zadnje prosto mesto na paraolimpijskih igrah v Parizu. Slovenija si je… »

Skrivnostni obisk Putinovega zaupnika: kaj je v Sloveniji počel šef Gazproma?

Necenzurirano pred 31 dnevi
Razkrivamo: Slovenijo je pred dnevi obiskal nekdanji ruski premier Viktor Zubkov, dolgoletni tesni sodelavec Vladimirja Putina in prvi mož upravnega odbora plinskega velikana Gazprom. Kaj je bil razlog njegovega prihoda? Kdo je Viktor Zubkov Je v… »

Ponovno povečanje ilegalni migracij

Savinjsko Šalaške pred 31 dnevi
V petek zvečer so policisti na Vranskem ustavili voznika osebnega vozila poljskih registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Ukrajine. V vozilu je prevažal 6 državljanov Sirije, ki so zapustili azilni dom. Voznika bodo kazensko ovadili. Državljani… »

Zelenski: Če ZDA ne bodo pomagale, bo Ukrajina izgubila vojno

RTV Slovenija pred 31 dnevi
Če ameriški kongres ne odobri vojaške pomoči Ukrajini, bo ta izgubila vojno, je v nedeljo opozoril ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Medtem IAEA poroča o večjem incidentu v jedrski elektrarni v Zaporožju, a jedrska varnost ni ogrožena… »

Zelenski / »Ukrajina bo brez ameriške pomoči izgubila vojno«

Mladina 08.04.2024
Ukrajinska vojska se v zadnjih mesecih sooča z rastočim ruskim pritiskom na fronti. Če ameriški kongres ne odobri vojaške pomoči, bo Ukrajina izgubila vojno, je v nedeljo opozoril ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. V luči novega smrtonosnega… »

Več mrtvih v novih napadih v zaporoški regiji na jugu Ukrajine

Delo 08.04.2024
Današnji napad sledi nemirni nedelji, ko so o obstreljevanju poročali z obeh strani fronte v delno zasedeni regiji na jugu Ukrajine. V ruskih topniških napadih v regiji Zaporožje so bili danes ubiti trije ljudje, so sporočile lokalne ukrajinske… »

Največjo nuklearko v Evropi zadeli brezpilotni letalniki, Ukrajina in Rusija obtožujeta druga drugo

Necenzurirano 08.04.2024
Ukrajinsko jedrsko elektrarno, ki je pod nadzorom ruske vojske, so včeraj zadeli trije brezpilotni letalniki. Jedrska varnost po navedbah Mednarodne agencije za jedrsko energijo (IAEA) ni ogrožena, a je šlo za resen incident. Jedrska elektrarna v… »

So se Rusi aktivno vključili v predvolilno tekmo?

Dnevnik 08.04.2024
O vprašanju, ki sem si ga zastavil v naslovu, se zadnje tedne veliko govori in piše. No, sam ne dvomim, da je temu tako. Sicer do mene, ki od samega začetka zagovarjam bolj mirovniški oziroma pogajalski pristop k vojni v Ukrajini, zlasti potem, ko se… »

(Nedeljski dnevnik) Če prideluješ krompir, moraš poznati uši

Dnevnik 07.04.2024
Seme slovenskega krompirja igorja je še vedno varno spravljeno. Od leta 1993 smo z žlahtnjenjem dobili 15 slovenskih sort krompirja. Za letošnje pomanjkanje semenskega krompirja ni kriva Ukrajina. Na Šentviško planoto se je od nekdaj z vse Tolminske… »

Vojne in nekaj povelikonočnih resnic

Delo 06.04.2024
Vojna v Gazi se kaže kot taka ali drugačna posledica vojne v Ukrajini. V nadaljevanju preberite: Mogoče je bilo nekaj globoko simboličnega v tem, da so okrog velikonočnega tridnevja naše mokro nebo pregrnili oblaki saharskega peska. Porjavili so… »

Novice dneva »

Dallas izenačil na krilih Dončića in Washingtona

Dnevnik pred tremi uramiše 4 povezane

Tragična nesreča: pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

Dnevnik pred eno uroše 5 povezanih

Zelenski odpustil šefa telesnih stražarjev

Delo pred dvema uramaše 2 povezani

Neuradno: Celjske mesnine naprodaj, zanimajo se Hrvati

Finance.si pred 8 uramiše 1 povezana
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem