Ukrajina

Rusija napadla energetsko infrastrukturo po vsej Ukrajini. Putin: Gre za povračilne napade.

RTV Slovenija pred 29 dnevi
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je zahodne zaveznike pozval k dobavam protizračne obrambe po novem nizu ruskih napadov na kritično energetsko infrastrukturo v Ukrajini. Blizu Kijeva je bila uničena elektrarna. Napaden je bil tudi ruski Kursk… »

Vojni zločinec Strelkov si želi na bojišče, mu bo Putin dovolil?

Necenzurirano pred 28 dnevi
Miroslava Reginskaja, soproga zaprtega ruskega nacionalista, poveljnika in vojnega zločinca Igorja Girkina je v sredo naznanila, da si njen soprog želi v vojno in da obstaja en vod, ki bi ga sprejel. 54-letni Igor Girkin, znan tudi kot Igor Strelkov, je… »

Slovenija v Varnostnem svetu ZN Rusijo obtožila teptanja mednarodnega prava

Delo pred 28 dnevi
»Kršitve mednarodnega prava, trpljenje civilistov in agresija se morajo takoj prenehati,« je dejal Samuel Žbogar. Napadi na civiliste in civilno infrastrukturo v Ukrajini so očitna kršitev mednarodnega humanitarnega prava, ki ga Rusija vsak dan… »

Na Evropskem sodišču presenetljiva zmaga ruskih oligarhov zaradi EU-sankcij

RTV Slovenija pred 29 dnevi
Ruska oligarha Petr Aven in Mihail Fridman sta na Evropskem sodišču dosegla presenetljivo zmago proti sankcijam EU-ja zaradi ruske invazije v Ukrajini. Kljub temu kazenski ukrepi proti njima za zdaj še veljajo. Evropsko sodišče je razsodilo, da… »

Ukrajinci z milijardno naložbo v piščančje farme na Hrvaškem

Delo pred 30 dnevi
Perutninarstvo: Naložbe bo izvajalo hčerinsko podjetje Pertunine Ptuj Pipo Čakovec. Na Hrvaškem bosta v sisaško-moslavški županiji v prihodnjih letih vzniknila projekta piščančjih farm, vredna več kot milijardo evrov. Vlagatelja obeh prihajata… »

V bližini jedrske elektrarne Zaporožje nov napad z dronom

Dnevnik pred 30 dnevi
V bližini jedrske elektrarne Zaporožje na okupiranem območju Ukrajine je bil danes nov napad z dronom. Vodja Mednarodne agencije za jedrsko energijo (IAEA) Rafael Grossi je na družbenem omrežju X sporočil, da napad ni predstavljal grožnje jedrski… »

V Moskvi krivca za terorizem v Rusiji našli v Ukrajini in družini Biden

Necenzurirano pred 30 dnevi
Ruski preiskovalni odbor je ukrajinsko plinsko podjetje Burisma Holdings in druga neimenovana podjetja obtožil financiranja terorističnih napadov v Rusiji. Ruski preiskovalni odbor, glavni zvezni preiskovalni organ v Rusiji, ki je neposredno odgovoren… »

Rusija preiskuje vpletenost zahodnih držav v financiranje terorizma

Dnevnik pred 30 dnevi
Rusija je danes začela preiskavo financiranja terorizma, v katero naj bi bile vpletene zahodne države. Po navedbah preiskovalcev so bila sredstva, ki so jih prejela zahodna podjetja v Ukrajini, vključno s podjetjem, v katerem je bil zaposlen sin… »

Slovenke v finalu proti Irankam za nastop v Parizu

RTV Slovenija pred 30 dnevi
Slovenska ženska reprezentanca odbojke sede se bo v sredo zjutraj ob 3. uri pomerila z Iranom. To bo tekma prvo- in drugouvrščene ekipe rednega dela kvalifikacijskega turnirja za zadnje prosto mesto na paraolimpijskih igrah v Parizu. Slovenija si je… »

Skrivnostni obisk Putinovega zaupnika: kaj je v Sloveniji počel šef Gazproma?

Necenzurirano pred 30 dnevi
Razkrivamo: Slovenijo je pred dnevi obiskal nekdanji ruski premier Viktor Zubkov, dolgoletni tesni sodelavec Vladimirja Putina in prvi mož upravnega odbora plinskega velikana Gazprom. Kaj je bil razlog njegovega prihoda? Kdo je Viktor Zubkov Je v… »

Novice dneva »

Dallas izenačil na krilih Dončića in Washingtona

Dnevnik pred 20 minutamiše 3 povezane

Neuradno: Celjske mesnine naprodaj, zanimajo se Hrvati

Finance.si pred 4 uramiše 1 povezana

Državni gozdar – partner ali parazit?

Finance.si pred 4 uramiše 1 povezana
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem