Ukrajina

Ukrajinski poziv k zaščiti območja dediščine na Krimu, ki ga Rusija spreminja v arheološki park

RTV Slovenija 12.08.2024
Ukrajina je pozvala Združene narode, naj zaščitijo Tavriški Herson na Krimu, ki je od leta 2013 na Unescovem seznamu svetovne dediščine. Poziv sledi dokončanju del, s katerimi je Rusija preoblikovala lokacijo v "zgodovinski in arheološki park"… »

Ruske šolarje bodo v novem šolskem letu poučevali tudi o junakih, ki bijejo bitko v Ukrajini

Necenzurirano 12.08.2024
Z začetkom novega šolskega leta bodo ruske učence v šolah učili o "junaških dejanjih" ruskih vojakov v vojni proti Ukrajini, seveda pa tudi o drugih herojih, ki jih Rusija šteje za svoje heroje. Po poročanju ruskih medijev je nov učni načrt že… »

IZ JEDRSKE ELEKTRARNE V ZAPOROŽJU SE JE DVIGOVAL ČRN DIM: Kaj se je dogajalo? (VIDEO)

Regional 12.08.2024
Požar, ki je v nedeljo izbruhnil v hladilnem stolpu jedrske elektrarne v Zaporožju, je pogašen, so sporočile tamkajšnje ruske okupacijske oblasti. Po navedbah Mednarodne agencije za jedrsko energijo (IAEA), ki ima na lokaciji osebje, ni prišlo do… »

Ukrajinski uradnik: "Cilj vdora je destabilizirati Rusijo." Moskva napovedala maščevanje.

RTV Slovenija 11.08.2024
"Ukrajina želi z več tisoč vojaki v ruski obmejni Kurski oblasti destabilizirati Rusijo in pokazati njene slabosti," je dejal ukrajinski visoki uradnik. Ruska vojska pa je zatrdila, da je ustavila napredovanje ukrajinskih enot. "Smo v ofenzivi. Cilj je… »

Razstava ukrajinskih umetnikov v Kopru – ker obstaja umetnost tudi v času vojne

RTV Slovenija 11.08.2024
V koprskem Libertas so na ogled postavili razstavo del ukrajinskih umetnikov. Naslovili so jo Paviljon Ukrajina, saj želijo spomniti, da obstajajo ukrajinski umetniki, ki živijo v Sloveniji, predvsem zaradi vojne, ki divja na evropskih tleh. Razstava… »

Zelenski prvič priznal, kaj so storili

Zurnal24 11.08.2024
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v soboto prvič priznal vdor ukrajinskih sil v rusko obmejno regijo Kursk. V večernem video nagovoru pet dni po začetku ofenzive je Volodimir Zelenski dejal, da so z njo "potisnili vojno na ozemlje agresorja"… »

Plinovodi: Slovenija bi bila tudi ob prekinitvi dobave ruskega plina prek Ukrajine dobro oskrbovana

RTV Slovenija 09.08.2024
Slovenija bi bila tudi v primeru prekinitve dobave ruskega plina prek ukrajinskega ozemlja najverjetneje nemoteno oskrbovana, so presodili v Plinovodih in poudarili dobro napolnjenost skladišč plina v EU-ju in možnost dobav plina z drugih virov… »

UKRAJINA VDIRA V RUSIJO: Nad več regij poslala tudi drone

Regional 09.08.2024
Ukrajinska vojska danes nadaljuje operacije v ruski regiji Kursk, kamor je vdrla v torek, ponoči pa je začela tudi obsežne napade z droni na več drugih ruskih regij. Med njimi je regija Lipeck skoraj 300 kilometrov od rusko-ukrajinske meje, kjer je v… »

Kamala Harris se mora spopasti s Trumpovim nagovarjanjem delavcev

Finance.si 08.08.2024
Demokrati bodo pred novembrskimi volitvami brez dvoma napadli Trumpa in Vancea zaradi njunih stališč do splava, ameriške ustave in Ukrajine. Toda lotiti se bodo morali tudi boja proti zgodbi, da sta Trump in Vance zagovornika delavskega razreda.… »

Kamala Harris se mora spopasti s Trumpovim nagovarjanjem delavcev

Finance.si 08.08.2024
Demokrati bodo pred novembrskimi volitvami brez dvoma napadli Trumpa in Vancea zaradi njunih stališč do splava, ameriške ustave in Ukrajine. Toda lotiti se bodo morali tudi boja proti zgodbi, da sta Trump in Vance zagovornika delavskega razreda.… »

Novice dneva »

Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem