Ukrajina

Papež pozval k prekinitvi ognja v Gazi: "Mir se nikoli ne gradi z orožjem"

RTV Slovenija pred 27 dnevi
Papež Frančišek je v velikonočnem nagovoru mestu in svetu opomnil na žrtve številnih konfliktov, ki potekajo v svetu, še posebej na vojni v Gazi in Ukrajini. Ljudi je pozval k solidarnosti do tistih, ki trpijo zaradi revščine in nasilja. "Ne… »

#video #foto Papež: Vojna je vedno nesmisel; ne prepustite se logiki orožja in oboroževanja

Dnevnik pred 27 dnevi
Papež Frančišek je danes v tradicionalni poslanici ob veliki noči opozoril na vojne v svetu in spomnil na žrtve številnih konfliktov. Na Trgu sv. Petra v Vatikanu, kjer se je zbralo na deset tisoče vernikov, je pozval k prekinitvi ognja v Gazi in… »

Ukrajina zaradi ruskih napadov v primežu električnih mrkov

Delo pred 27 dnevi
O težavah pri dobavi elektrike so sinoči poročali iz regij Dnipropetrovsk, Sumi in Poltava ter iz Harkova. Rusija je ponoči nadaljevala napade na Ukrajino, kjer se je v soboto zaradi uničene energetske infrastrukture več regij soočalo z… »

Marija Stepanova: Putin je interpret namišljene zgodovine

Delo pred 28 dnevi
Po mnenju ruske pesnice, romanopiske in novinarke Marije Stepanove je večina naivno prepričana, da dobri fantje na koncu vedno zmagajo. V nadaljevanju preberite: »Res so na potek zgodovine neredko vplivala naključja. Pri Putinu je bilo veliko neznank… »

Pot v mir

Dnevnik pred 28 dnevi
Vojna v Ukrajini se je prevesila v tretje leto, vojna v Gazi se bliža polletju. Ne ena ne druga v tem času nista razrešili asimetrije, zaradi katere je do obeh sploh prišlo. Zato na obzorju še ne zaznavamo njunega konca. Z vojnami je pač tako, da… »

Intervjuje za Voice of Europe so podali tudi vidni predstavniki SDS-a, a zanje niso prejeli plačila

RTV Slovenija pred 29 dnevi
Potem ko se je spletni portal Voice of Europe znašel v središču afere glede domnevnega ruskega vplivanja v EU, so iz stranke SDS sporočili, da vidni predstavniki stranke, tudi Janša in Zver, niso prejeli plačila za intervjuje, ki so jih podali za… »

Največji napad na ukrajinsko energetsko infrastrukturo v vojni. Spomladanski nabor v Rusiji.

RTV Slovenija pred 29 dnevi
Rusija je izvedla največji raketni napad z letalniki na ukrajinsko infrastrukturo v vojni, pri čemer je zadela največji jez v državi in povzročila izpad električne energije v več pokrajinah. Ukrajinske letalske sile so sporočile, da je Rusija… »

Na Poljskem naj bi razkrinkali rusko vohunsko mrežo. Češka proti Voice of Europe uvedla sankcije.

RTV Slovenija pred 29 dnevi
Poljska agencija za notranjo varnost (ABW) je v okviru operacije proti domnevni ruski vohunski mreži izvedla več racij in preiskav. Dan prej so na Češkem obveščevalne službe razbile rusko omrežje, namenjeno poskusom vplivanja na politične procese… »

Ali smo danes varnejši, kot smo bili ob vstopu v Nato leta 2004?

Delo pred 29 dnevi
Po 20 letih v Severnoatlantskem zavezništvu se zdi, da bi Slovenija morala biti bolj verodostojna, da bi lahko bila zgledna zaveznica. V nadaljevanju preberite: Ob praznovanju 20-letnice članstva Slovenije v zvezi Nato se ni mogoče izogniti vprašanju… »

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina potrebuje manj vojakov, kot se je zdelo

Necenzurirano pred 29 dnevi
Razprava okoli nujno potrebne mobilizacije dodatnih sil v ukrajinsko vojsko se vleče že od lanske jeseni. Zataknilo se je predvsem na politični ravni, zdaj pa je z nekoliko presenetljivo izjavo postregel vrhovni poveljnih ukrajinskih oboroženih sil… »

Novice dneva »

Razbil stekla na slovenskem veleposlaništvu v ZDA

Zurnal24 pred 10 uramiše 1 povezana

#video Dallas z Dončićem premagal LA Clippers

Dnevnik pred 13 uramiše 6 povezanih

Na teh odsekih že praznični zastoji

Zurnal24 pred 10 uramiše 4 povezane
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem