Slovenija arhiv novic 03.01.2023

Med javljanjem v živo nedaleč od novinarja eksplodiral izstrelek #video

SiolNET 03.01.2023
Francoski novinar, ki se je v živo javljal iz ukrajinskega mesta Kramatorsk, je imel precej neprijetno izkušnjo, saj je med njegovim javljanjem v studio v njegovi neposredni bližini eksplodiral izstrelek, ki je zadel tla in bližnje objekte. Ob tem je… »

PRODALI NA MILIJONE IZVODOV USPEŠNICE, ZASLUŽILI PA NITI CENTA: Abba avtorske pravice za pesem Chiquitita podarila Unicefu

Regional 03.01.2023
Švedska skupina Abba je leta 1979 posnela skladbo Chiquitita. Pesem, posneta v španščini, katere naslov pomeni deklica, je nastala ob Unicefovem letu otroka. Člani zasedbe so že takrat odločili, da bodo avtorske pravice podarili v humanitarne… »

Umrl režiser Mako Sajko

SiolNET 03.01.2023
V 96. letu starosti je v nedeljo umrl režiser in scenarist Mako Sajko. Uveljavil se je v šestdesetih in sedemdesetih letih preteklega stoletja s kratkimi dokumentarnimi filmi o socialnih temah, poroča Delo. Med njimi so filmi Strupi, Muzej zahteva in… »

Na Danskem ob manjši uporabi gotovine prvo leto brez bančnih ropov

RTV Slovenija 03.01.2023
Danska je ob vse manjši uporabi gotovine zaznala prvo leto brez bančnih ropov, je sporočil tamkajšnji sindikat bančnih uslužbencev. Največ, 221, bančnih ropov je bilo na Danskem leta 2000. Kot so pojasnili, so banke zaradi vse bolj brezgotovinske… »

Drogiran 21-letnik s šestimi migranti v avtomobilu trčil v civilno vozilo policije

SiolNET 03.01.2023
Policisti so na zadnji dan preteklega leta pri Ilirski Bistrici ustavili 21-letnega Srba, ki je s šestimi Turki v vozilu bežal pred policijo in pri tem trčil v civilno vozilo policije. Turki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo, po prijetju… »

V prometni nesreči dveh osebnih vozil telesno poškodovana tudi otroka

Gorenjski utrip 03.01.2023
Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 68 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 22. Jeseniški policisti so bili včeraj okoli 12.30 obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Neznani… »

Benjamin Šeško pobral smetano v kar dveh kategorijah

Zurnal24 03.01.2023
Prvič so izbirali tudi najboljšo nogometašico. Športni dnevnik Ekipa SN je v sodelovanju z novinarji ostalih slovenskih medijev petnajstič izbral slovenskega nogometaša leta. Zadnjega zmagovalca Jana Oblaka je za leto 2022 nasledil napadalec… »

Poslanca SDS Magyarja bo v DZ nasledil Andrej Kosi

SiolNET 03.01.2023
Državna volilna komisija (DVK) je na današnji dopisni seji sprejela sklep, s katerim je potrdila poslanski mandat Andreju Kosiju, ki bo v DZ nadomestil dozdajšnjega poslanca iz vrst SDS Janeza Magyarja, so sporočili iz DVK. Zadnjemu je namreč zaradi… »

Muro zapustil še en nosilec igre zadnjih let

Zurnal24 03.01.2023
Nik Lorbek je sporazumno prekinil pogodbo z Muro. Slovenski nogometaš Nik Lorbek ni več član Mure, potem ko je s črno-belimi danes sporazumno prekinil pogodbo, je soboški klub sporočil na spletni strani. Po odhodu Alena Kozarja je 26-letni Lorbek… »

V Zagrebu številčnejša ženska ekipa kot v Kranjski Gori

RTV Slovenija 03.01.2023
Svetovni pokal v alpskem smučanju se bo nadaljeval v Zagrebu in Garmisch-Partenkirchnu. V hrvaški prestolnici bosta v sredo in četrtek ženska slaloma, moški pa bodo v sredo prav tako tekmovali v slalomu. Na startni listi v Zagrebu bodo slovenske… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem