Slovenija arhiv novic 03.01.2023

RAKETA ZANETILA POŽAR NA RESSLOVI V KOPRU: Policisti preiskujejo kaznivo dejanje (VIDEO)

Regional 03.01.2023
Čeprav se je že neštetokrat pokazalo, kako nevarna je lahko uporaba petard in drugih pirotehničnih sredstev, se jim nekateri še vedno ne morejo odreči. Na silvestrski večer je raketa priletela na balkon večstanovanjske stavbe na Resslovi v Kopru… »

Misterij nad niškim nebom; čuden pojav ne kaže nič dobrega

Necenzurirano 03.01.2023
Prebivalci srbskega Niša so nocoj na nebu lahko opazovali nenavaden pojav, za katerega astronomi pravijo, da ne kaže nič dobrega. Okoli Lune se je namreč pojavil nenavaden obroč. Kot pojasnjujejo v astronomskem društvu Alfa, gre za redek, a znan… »

HOLLYWOOD JE ŠE VEDNO 'MOŠKI SVET': Med režiserji stotih najbolj dobičkonosnih ameriških filmov le 11 odstotkov žensk

Regional 03.01.2023
Nedavno objavljeno letno poročilo ameriškega Centra za preučevanje položaja žensk v svetu filma kaže, da filmske ustvarjalke - kljub številnim razpravam o njihovi premajhni zastopanosti na pomembnejših mestih v hollywoodski industriji - v minulem… »

Umrl je filmski režiser in scenarist Mako Sajko

Svet24 03.01.2023
Na novega leta dan nas je v 96. letu zapustil Mako Sajko, filmski režiser in scenarist ter pedagog. Mako Sajko je bil rojen 19. januarja 1927 v Tržiču. Je eden prvih slovenskih filmskih režiserjev s formalno izobrazbo iz režije, diplomiral je na… »

V Beogradu zaradi nesreče na splavu pridržali tri ljudi #foto #video

SiolNET 03.01.2023
Beograjska policija je v ponedeljek pridržala tri ljudi, ki naj bi bili odgovorni za nesrečo v nočnem klubu Freestyler na enem od rečnih splavov, ki je delno potonil v noči na nedeljo. Po poročanju srbskih medijev so zaradi suma ogrožanja splošne… »

Pred vatikansko baziliko tudi drugi dan dolge vrste za slovo od Benedikta XVI.

Primorske 03.01.2023
Vatikanska bazilika svetega Petra je davi ob 7. uri znova odprla vrata za vernike, ki se želijo posloviti od pokojnega zaslužnega papeža Benedikta XVI. Po poročanju tujih tiskovnih agencij se v Vatikanu tudi drugi dan vijejo dolge vrste ljudi, ki… »

Ob prevzemu evra: frizerka je ceno zaokrožila na 10 evrov, "da bo tudi strankam lažje"

Svet24 03.01.2023
Na Hrvaškem so razburjeni zaradi podražitev, ki so se zgodile dan ali dva po sprejemu evra. Minister za finance Marko Primorac je na novega leta dan ponosno odtipkal svojo pin kodo in na bankomatu dvignil evre. Premier Andrej Plenković si je zamislil… »

FILMSKI ZVEZDNIK V KRITIČNEM STANJU: Hudo se je poškodoval med pluženjem snega

Regional 03.01.2023
Zvezdnik filmov Maščevalci Jeremy Renner se je med pluženjem snega v mestu Reno v Nevadi hudo poškodoval in je v kritičnem stanju, poročajo ameriški mediji. Renner je plužil sneg s ceste nekaj kilometrov od svoje hiše, plug pa ga je zadel v nogo… »

Napoved numerologinje! Kaj čaka Ukrajino in kakšno bo prvo leto delovanja za novo predsednico?

Necenzurirano 03.01.2023
Z letom 2023 smo vstopili v leto povezovanja. Vse se bo začelo sestavljati. Levica in desnica bosta našli nekaj, v čemer se bosta strinjali, povezovali se bodo mladi in starejši, nasprotujoče si misleči. Razkrile se bodo skrivnosti, ki nas bodo… »

Z novim letom nas čakajo davčne spremembe, a upor še ni končan

Svet24 03.01.2023
Z novim letom začne veljati novela zakona o dohodnini, ki je povzročila veliko razburjenja. Poslanski skupini SDS in NSi sta sicer v petek vložili zahtevo za presojo ustavnosti novele. Ob tem so predlagali, da ustavno sodišče do svoje končne… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem